Ulkomaat

Rikkain nainen hukkuu rahaan

Ulkomaat 11.6.2012 6:17
Hanna Leppänen

Maailman rikkaimman naisen titteli on siirtynyt listauksia vuosien ajan hallinneelta amerikkalaiselta Christy Waltonilta australialaiselle Gina Rinehartille.

Forbes-talousjulkaisu sijoitti vielä maaliskuussa Rinehartin sijalle 29 maailman rikkaimpien naisten joukossa, mutta toukokuun lopussa hän oli australialaisen BRW-lehden mukaan ponkaissut ykköseksi.

Rinehartin omaisuus kasvaa huippuvauhtia. Australialaislehden mukaan hänen kaivosteollisuudesta tuleva varallisuutensa lisääntyi vuodessa 10 miljardista Australian dollarista eli 7,9 miljardista eurosta 29,2 miljardiin dollariin, noin 23 miljardiin euroon. Lehti laski, että Rinehart hankkii tätä nykyä seitsemänä päivänä viikossa puolen tunnin välein miljoona Australian dollaria eli lähes 790 000 euroa.

Kun Gina Rinehart peri omaisuutensa isältään Lang Hancockilta vuonna 1992, laskettiin sen arvoksi noin 75 miljoonaa Australian dollaria.

Tytär on päässyt miljardituloihin myytyään joitakin kaivoksia ja kaivososuuksia ulkomaisille sijoittajille, lisäämällä kaivosten tuotantoa, myymällä rautaa ja hiiltä Kiinan kasvaviin tarpeisiin sekä hyötymällä viimeaikaisesta rautamalmin maailmanmarkkinahinnan noususta.

Vaikka rahantulo juuri nyt on käsittämättömän runsasta, on 58-vuotiaalla leskellä murheitakin. Päällimmäisenä on miljardien arvoisen perhesäätiön määräysvallasta syntynyt riita.

Gina Rinehartin kolme vanhinta lasta on nostanut äitiään vastaan oikeusjutun, koska tämä on pitänyt itsellään yksinoikeuden toimia säätiön edunvalvojana.

Lue lisää 11.06.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Saa käyttää ne rahat aivan itse, mihin haluaa. Joten hyvä hänelle. Me muut maksamme Kataisen maailmalla juoksut ja siellä kilttinä poikana suurempien joukossa löperösti antamat lupaukset.
Kataiselle pitäisi pistää pallo jalkaan ettei pääse munimaan. Näiltä poliitikoilta pitäisi kaikilta, jotka lupaavat raha-avustuksia ulkomaille ensin ottaa omasta lompakosta sellainen 50 000 euroa päältä per lupaus ja katsoa sitten vieläkö ovat samaa mieltä että Suomen tulee avustaa muita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, ei kiloja rahoista voi päätellä. Vasta eilen oli uutinen, että USA:n kodittomista suurin osa on ylipainoisia, eli aika suora yhteys koulutustasoon. Enemmänkin taitavat olla sairaalloisen alipainoisia rahakkaat naiset,mm. Victoria Becham.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

29,2 miljardia dollaria? Vain?
Eihän tuolla tue Kreikkaa kuukautta pidemmälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olis se kamalaa jos meillä kaikilla olisi noin paljon rahaa, mistä me sitten oltaisiin toisillemme kateellisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, mitäpä sitä ihminen liialla rahalla tekee? jos on rahaa ruokaan, katto pään päällä, liikkumavälineitä ja rahaa harrastuksiin ja matkailuun niin mihin sitä miljoonia tarvitsee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapset kyllä joutuivat kitkemään rikkaruohoja puutarhasta 2,5 taalan tuntipalkalla ja kun yhdellä oli opiskeluaikana tiukkaa ja valitti äidilleen että rahat ja ruoka loppu niin äiti kysy että "eikö kaapissa oo mitään?" Ja kun vastaus oli että "tomaattisäilykepurkki", niin äitee neuvoi tekemään tomaattikeittoa!

Lasten isä ei oo kehdannut pitää yhteyttä omiin lapsiinsa kun on niin köyhä bussikuski tms.

Monet ongelmat ovat itseaiheutettuja, perintökin - joka sekin voi olla ongelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se upeaa, että Suomen valtio lahjoittaa maaperänsä arvomineraalit - Suomen kansallisomaisuuden, joka ei uusiudu - pilkkahinnalla kansainvälisille suuryhtiöille ja rikastuttamaan miljardöörejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä rahakirstulle ilmestyy "haaskalintuja" herkästi, mutta velkojahan ei kukaan halua omakseen.. Kyllä kait tällä leskellä lienee se päätäntävalta yhtiössä, siis jos hänen miehensä näin halunnut. Lapset tulee sitte "perimysjärjestyksessä". Mutta voi se "ausseissa" olla erilailla assia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on aika köyhä, häpesi itteensä kun vaimo sanoi jollekin että "ei tuota ehkä voi tuoda näytille jos on arvovieraita"...

Realistinen nainen, monen naisen ukkoa ei voi tuoda näytille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaalisti perijät polttavat perintönsä, mutta tämä rouva on moninkertaistanut omaisuutensa määrän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Australia on demokraattinen oikeusvaltio, jossa sielläkin toiset tekevät hyviä kauppoja ja toiset huonoja.

Ilmeisesti tämä leskirouva on osannut valita kauppakumppaninsa tai/ja neuvonantajansa oikein.
Se ei todellakaan ole ollut sinulta pois!

Toki diktatuurien kanssa kauppoja tehdessä diktatuurien kansalaiset eivät ole aina niitä voittajia.
Ei Kiinassa, eikä aikanaan myöskään Neuvostoliitossa. Mutta niin kauan kuin demokraattiset oikeusvaltiot tekevät kauppaa näiden diktatuurien kanssa, niin vaihtoehtoina on antaa jonkun muun tehdä se kauppa tai tehdä se itse.

Suurin osa suomalaisista osti aikanaan innokkaasti Ladoja ja Trustivapaata Bensiiniä, kuten myös nykyään kiinalaista elektroniikkaa. Oletan, että kuulut tähän ryhmään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image