Ulkomaat

Reuters: Uzbekistan sanoo va­roit­ta­neen­sa Ruotsia Akilovista

Neljä ihmistä kuoli, kun rekka ohjattiin väkijoukkoon Tukholmassa viikko sitten perjantaina. KUVA: ANDERS WIKLUND / EPA
Ulkomaat 14.4.2017 12:31 | Päivitetty 14.4.2017 15:28
STT, Kaleva

Uzbekistan varoitti Ruotsia Tukholman iskun epäillystä tekijästä Rahmat Akilovista. Asiasta kertoo Uzbekistanin ulkoministeri Abdulaziz Kamilov uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kamilovin mukaan äärijärjestö Isis oli värvännyt Akilovin sen jälkeen, kun tämä oli lähtenyt Uzbekistanista. Kamilov sanoo, että Uzbekistan oli toimittanut tietoa Akilovista Ruotsiin toisen länsimaan kautta. Hän ei kerro kyseisen maan nimeä.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on ilmoittanut, ettei se kommentoi tietoa.

–  Emme voi vahvistaa tai kumota tällaisia tietoja, kertoo Karl Melin Säpon viestinnästä.

–  Olemme sanoneet aiemmin tähän asiaan liittyen, että olemme saaneet yksittäisiä tiedustelutietoja, joita ei ole voitu todentaa. Ja ne olivat viime vuoden ajalta.

Akilov vangittiin viime tiistaina todennäköisin syin epäiltynä terrorismirikoksesta. Tukholman käräjäoikeus päätti vangitsemisesta suljetuin ovin pidetyssä istunnossa.

Epäillyn asianajaja kertoi oikeudenkäynnin alussa, että epäilty Akilov myöntää teon. Akilov itse ei sanonut mitään sinä aikana, kun toimittajat saivat olla oikeussalissa.

Akilovia on tutkittu epäiltynä siitä, että hän kuljetti kuorma-autoa, joka ajoi ihmisten päälle Tukholman ydinkeskustassa. Iskussa kuoli neljä ihmistä, ja neljä loukkaantunutta on yhä sairaalahoidossa. Loukkaantuneista kaksi on tehohoidossa.

Akilov otettiin kiinni viisi tuntia iskun jälkeen. Poliisi kertoi jo ennen vangitsemisoikeudenkäyntiä olevansa varma Akilovin syyllisyydestä. Poliisin mukaan tämän syyllisyyteen ovat viitanneet kuulustelut, tekniset todisteet ja valokuvat.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mihin toimiin Ruotsi ryhtyi varoituksen saatuaan? Ei mihinkään, koska jollekin voi tulla paha mieli!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

- Islamismi iskee yhä tiuhemmin. Tyrmistyksestä ja surusta tulee rutiinia. Näin ei saa kuitenkaan olla. Joka tottuu pahaan antaa sille vallan, kirjoittaa toimittaja Alexander Kissler saksalaisessa Cicero-lehdessä. Hän pitää vääränä ja vaarallisena, että poliitikot jakavat uhreille käyttäytymisohjeita (ei saa pelätä ym) sen sijaan, että tunnistaisivat tekijät ja ryhtyisivät puolustukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen tietää etukäteen, että Suomessakin tulee tapahtumaan vastaavaa kuin Ruotsissa. Suomessa on 4000 radikaalia muslimia ja loputkin myötäilevät koraania eli ei tarvitse olle erityinen valopää että ymmärtää mihin tämä vääjäämättömästi johtaa. Sitten voivotellaan, luetaan vanhat mantrat ja ei edelleenkään laiteta asioita järjestykseen. Kyseessä ei ole hallitsemattomat luonnonvoimat vaan vaarallinen järjestelmä, ei uskonto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissahan on ulkoministerinä henkilö johon moiset yhteydenotot tyssää melko varmasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Pirkanmaan maakunnassa sekä Enontekiön kunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image