Ulkomaat

Rek­kais­ku­yh­teyk­sis­tä epäilty eilen pidätetty tu­ni­sia­lais­mies vapautettu

Ulkomaat 29.12.2016 12:50 | Päivitetty 29.12.2016 17:16
STT

Avunannosta Berliinin rekkaiskuun epäilty 40-vuotias tunisialaismies on vapautettu, kertoo syyttäjän edustaja. Tunisialaismiehellä arveltiin olleen yhteyksiä 12 kuolonuhria vaatineesta rekkaiskusta epäiltyyn Anis Amriin, ja syyttäjien mukaan Amrin puhelimessa oli miehen numero.

Syyttäjän edustajan mukaan juuri ennen rekan ajamista joulutorille Amri oli lähettänyt ääniviestin ja kuvan jollekulle, mutta kyseessä ei ollut eilen pidätetty ja nyt vapautettu mies.

- Tutkimukset apua antaneita tai iskusta tietäneitä kohtaan jatkuvat täyttä vauhtia, syyttäjän edustaja Frauke Koehler sanoi.

Hänen mukaansa neljä päivää iskun jälkeen julkaistu video, missä Amri vannoo uskollisuutta äärijärjestö Isisin johtajalle Abu Bakr al-Baghdadille on todettu aidoksi. Myös ase, jolla Amri ampui italialaista poliisia kohti Milanossa perjantaina oli samaa kaliiperia kuin rekan ohjaamossa ammuttu luoti. Tutkijat selvittävät edelleen, oliko kyseinen luoti ammuttu samalla käsiaseella.

Amrin kaappaaman rekan alkuperäisen puolalaiskuskin tarkkaa kuolinaikaa ei ole vielä saatu selville. Se oli kuitenkin Koehlerin mukaan hieman ennen joulutori-iskua. Raportti ruumiinavauksesta valmistuu tammikuun alussa. Koehler kiisti tiedotusvälineiden väitteet siitä, että kuljettajan kehossa olisi ollut puukotushaavoja.

Sen sijaan Koehler vahvisti saksalaismedioiden tiedot, että joulutorille syöksyneen rekan pysäytti ajoneuvon hätäjarrutusjärjestelmä.

Saksa oli luokitellut rekkaiskusta epäillyn "matalaksi uhkaksi"

Saksan terrorismin torjuntaan erikoistuneet viranomaiset pitivät epätodennäköisenä, että Berliinin rekkaiskusta epäilty Anis Amri syyllistyisi hyökkäykseen. Asiasta uutisoi saksalaislehti Süddeutsche Zeitung torstaina.

Viranomaisilla oli kuitenkin yksityiskohtainen kansio Amrin tiedoista, ja he tiesivät, että Amri oli tiiviisti mukana Saksan radikaali-islamistien verkostossa ja että tämä oli etsinyt netistä ohjeita pommien rakentamiseen.

Viimeisen kerran Amrin tietoja päivitettiin vain viisi päivää ennen kuin berliiniläiselle joulutorille tehdyssä iskussa kuoli 12 ihmistä viime viikolla.

Amri oli luokiteltu kahdeksankohtaisella, mahdollista vaaraa mittavalla asteikolla kategoriaan viisi, kun korkein uhka saa numeron yksi.

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"Saksan terrorismin torjuntaan erikoistuneet viranomaiset pitivät epätodennäköisenä, että Berliinin rekkaiskusta epäilty Anis Amri syyllistyisi hyökkäykseen."

Ihminen on kovin erehtyväinen. Eikä luulo ole tiedon väärti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Suomen paikka on NATO:ssa! Se on ainut turva. Ilman jäsenyyttä, jos Venäjän ja NATO:n välille tulisi selkkaus, Venäjä mi... Lue lisää...
Murmur

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image