Ulkomaat

Rekkaiskun tekijän etsintä jatkuu Saksassa – ko­ne­pis­too­lein aseistetut poliisit turvaamaan jou­lu­mark­ki­noi­ta

Berliinin rekkaiskun uhreja muistettiin kynttilöin ja kukin. KUVA: Omer Messinger / ZUMA Wire
Ulkomaat 21.12.2016 2:02 | Päivitetty 21.12.2016 10:51
STT, Kaleva

Saksassa poliisi jatkaa maanantai-iltaisen rekkaiskun tekijän tai tekijöiden etsimistä.

Berliinin poliisipäällikön Klaus Kandtin mukaan poliisi uskoo, että yksi tai useampi mahdollisesti aseistettu epäilty pakoilee poliisia. Berliinin poliisi on kehottanut ihmisiä valppauteen.

Saksan sisäministerin Thomas de Maizieren mukaan rekkaiskun tutkinnassa on parhaillaan useita linjoja. Hän vakuutti ARD-televisiokanavan haastattelussa, etteivät viranomaiset lepää, ennen kuin iskun takana olleet on saatu kiinni.

Berliinin poliisi on vapauttanut aiemmin pidättämänsä 23-vuotiaan turvapaikanhakijamiehen, jota epäiltiin osallisuudesta rekkaiskuun. Hänet vapautettiin todisteiden puutteen takia. Poliisin mukaan häntä ei enää epäillä teosta.

Äärijärjestö Isis väittää olevansa iskun takana. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole vahvistaneet järjestön osuutta tekoon.

Pidätettiin kuvailun perusteella

Väärän miehen pidättäminen epäiltynä rekkaiskusta saattoi johtua siitä, että epäiltyä heti iskun jälkeen seuraamaan lähtenyt silminnäkijä kadotti tämän hetkeksi näkyvistään. Asiasta kertoo sanomalehti Guardian.

Lehden mukaan silminnäkijä lähti seuraamaan miestä, jonka näki pakenevan iskussa käytetyn rekan ohjaamosta. Silminnäkijä kuitenkin kadotti pakenijan näkyvistään ja poliisi teki pidätyksen hetkiä myöhemmin silminnäkijän antaman kuvailun perusteella.

Aiemmin julkisuudessa liikkui tietoja, joiden mukaan poliisiin yhteydessä ollut silminnäkijä olisi seurannut epäiltyä pidätykseen asti.

Veriryhmä ei täsmännyt

Guardianin mukaan poliisi ei löytänyt viitteitä siitä, että aiemmin pidätettynä ollut 23-vuotias mies olisi ollut rekan ohjaamossa iskun aikaan. Hänen vaatteissaan ei ollut verta tai ruutijäämiä, eikä rekan ohjaamosta löydetty veri täsmännyt hänen veriryhmäänsä.

23-vuotias pakistanilainen turvapaikanhakija on Guardianin mukana kertonut olleensa joulutorilla, mutta paenneensa peloissaan iskun jälkeen. Hän pelkäsi Guardianin mukaan joutuvansa epäillyksi teosta.

Rekan matkustajan paikalta löytyi kuolleena puolalaismies. Hän oli ilmeisesti elossa aivan iskun tapahtumahetkeen saakka, kertoo saksalaislehti Bild. Lehti perustaa uutisensa tutkintalähteistä saamiinsa ruumiinavaustietoihin.

Lehden mukaan puolalaismiestä oli sekä puukotettu että ammuttu. Hän lienee kamppaillut rekkaa ajaneen hyökkääjän kanssa, joka on yhä karkuteillä.

Die Welt: Konepistoolein aseistetut poliisit turvaamaan Saksan joulumarkkinoita

Rekkaisku joulutorille Berliinissä näkyy turvatoimien kiristymisenä joulutapahtumissa ympäri Saksaa, uutisoi Die Welt -lehti.

Joulutorien valvontaa tehostetaan ympäri Saksaa ja poliisien määrää niiden lähialueilla lisätään, sanoo Saksan osavaltioiden sisäministerien puheenjohtaja Klaus Bouillon. Hänen mukaansa tapahtumia turvaamaan lähetetään konepistoolein aseistettuja poliiseja.

Myös Saksan sisäministeri on sanonut, että loppuvuoden juhlien turvatoimia kiristetään.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Nyt vasta kunnon vartiointi? Suosittelen joka ikiselle joulutorille vartijat jo ennaltaehkäisevästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eu, on nyt kiva paikka. Kaikkialle perustetaan asejoukkoja. Kurkistelin asioita 1980 luvulle. 1970 jne. Kyllä oli kivaa käydä Jouluostoksilla, ei vaivannut eu, mörkö vielä silloin. Suomi oli terve itsenäinen maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joulurauhaa asein? Hah tässä teille sitä monikulttuuria. Täysin toivoton idea. Tyhmät jatkavat pään hakkaamista seinään vaikka monikulttuuri on hankkeena jo nyt täysi katastrofi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tahallinen katastrofi, haitat on kyllä tiedossa mutta jotkut kahdot on saaneet päähänsä että länsimainen kulttuuri on syynä kaikkeen pahaan ja tulee tuhota.

Kiihkoilijoita riittää ja heitä yhdistää viha yhteiskuntaa kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image