Ulkomaat

Rans­ka­lais­pa­ri vei hiekkaa sar­di­nia­lai­sel­ta rannalta – nyt paria uhkaa jopa kuuden vuoden vankeustuomio

Roomassa Tiberjoen rannalle avattiin vuosi sitten keinotekoinen hiekkaranta. KUVA: CLAUDIO PERI
Ulkomaat 20.8.2019 12:03
Ilkka Timonen

Sardinian rannoilla varoitetaan useilla kielillä hiekan ja simpukoiden viemisen olevan laitonta.

Kukapa ei olisi ottanut joskus ulkomaan matkalta mukaansa muistoksi kiven tai simpukankuoren. Huonosti uhkaa käydä kuitenkin ranskalaiselle pariskunnalle, jota uhkaa jopa kuuden vuoden vankeustuomio hiekan ottamisesta mukaan Italiaan kuuluvan Sardinian rannalta, kertoo CNN.

Saaren rantojen hiekka on suojeltua, ja turistit voivat saada sakkoja ja jopa vankeustuomion, mikäli he poistavat sitä paikallisilta rannoilta. Ranskalainen pari sanoi, että he eivät tienneet tekevänsä rikoksen.

Sardinian pohjoisosassa sijaitsevan Porto Torresin poliisi löysi muovipulloihin pakatun hiekan tehdessään rutiinitarkastuksen autoon, joka odotti Touloniin Etelä-Ranskaan menevää lauttaa.

Poliisit näkivät auton ikkunan läpi useita pulloja, joihin oli pakattu hiekkaa. He pidättivät noin 40-vuotiaan pariskunnan.

Veivät 40 kiloa hiekkaa

Autosta löytyi valkoista hiekkaa kaikkiaan 14 muovipullollisen verran, eli noin 40 kiloa.

Pari odottaa nyt oikeudenkäyntiä Sassarin kaupungissa ja he voivat saada 3 000 euron sakot ja vuodesta kuuteen vuoteen pitkät vankeustuomiot.

Poliisin mukaan saaren rannoilla on kylttejä, joissa turisteille kerrotaan useilla kielillä hiekan pois viemisen olevan kiellettyä.

Hiekan ja kivien vieminen Sardinian rannoilta on kuitenkin melko yleistä, poliisin mukaan niistä on olemassa laittomat markkinat internetissä.

– Sardinian asukkaat ovat vihaisia turisteille, jotka varastavat simpukoita ja hiekkaa, koska se on varkaus tulevilta sukupolvilta ja se vaarantaa myös herkän ympäristön, poliisi kertoi CNN:lle.

Hiekkavarkaat jäävät yleensä kiinni lentokentillä kun heidän laukkunsa läpivalaistaan.

MAINOS

Kommentoi

40 kiloa hiekkaa mukaan? Hiekkaa jolle on laittomat markkinat olemassa. Haiskahtaa vähän siltä että tarkoitus on ollut myydä ne myöhemmin, matkamuistona olisi ehkä pienempi määrä riittänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muualta saadun tiedon mukaan kertoivat ottaneensa hiekan matkamuistoksi. 40 kiloa, uskoo ken uskoo, varsinkin kun kyseisellä hiekalla tiedetään olevat pimeät markkinat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
19:13
Kerrostalon kellarissa syttyi tulipalo Kuhmossa – asukkaita jouduttu evakuoimaan
18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
160
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image