Ulkomaat

Putinilta odotettu ilmoitus pre­si­dent­tieh­dok­kuu­des­ta

Vladimir Putin sanoo asettuvansa ehdolle maaliskuun presidentinvaaleissa. KUVA: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL / EPA
Ulkomaat 6.12.2017 16:42 | Päivitetty 6.12.2017 18:24
STT

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti keskiviikkona asettuvansa ehdolle maaliskuun presidentinvaaleissa. Presidenttikausi Venäjällä on kuusivuotinen. Putin ilmoitti ehdokkuudessaan puhuessaan autotehtaan työntekijöille Nizhni Novgorodissa.

Putin on ollut joko pääministerinä tai presidenttinä vuodesta 2000. Itse asiassa hän aloitti virkaatekevänä presidenttinä jo uudenvuodenaattona 1999, kun Boris Jeltsin ilmoitti erostaan. Vuosina 2008-2012 Putin toimi pääministerinä Dmitri Medvedevin toimiessa presidenttinä. Tosin monet epäilivät Putinin olleen tuolloinkin tosiasiallinen johtaja. Putin palasi presidentiksi vuonna 2012.

Jos Putin voittaa maaliskuiset vaalit, hänen valtakautensa jatkuu vuoteen 2024. Tällöin hän tulisi olleeksi Venäjän johdossa pitempään kuin Leonid Brezhnev, jonka valtakausi ulottui vuodesta 1964 vuoteen 1982.

MAINOS

Kommentoi

Silloin tällöin kiva lukea näitä kommentteja- valitettavan usein ne vain kirjoitetaan pelkästään ilkeilyn ja täyden tietämättömyyden kera. No tuskinpa kukaan niitä vakavasti ottaa, ovat ne sen verran alkeellisia sepustuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putin on tavallaan kuin Oligarkkien pankkiiri, jonka pitää olla johdossa, jotta eliitin kavaltamat rahat säilyvät heidän hallussaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen antanut median vuosikaudet kertoa minulle mitä minun tulee ajatella esimerkiksi Putinista. Trump-shokin jälkeen aloin ottamaan asioista selvää ja Putin on itse asiassa tehnyt saman Venäjälle mitä Trump tekee parhaillaan Yhdysvalloille. Nämä miehet tuhoavat olemassa olevan valtaapitävän eliitin ja Putin toki on edennyt Venäjällä jo varsin pitkälle ja siivonnut kaikki neuvosto-rotat pois koloistaan. Trump vasta aloitti siivouksen Yhdysvalloissa, mutta vauhti on yllättävän hurja. Vuosikymmenen kuluttua kun nämä herrat ovat saaneet työnsä päätökseen, elämme maailmassa jossa ensimmäistä kertaa vallitsee maailman rauha. Olen pahoillani kun joudun toteamaan, että EU valheineen on tässä pahan puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei se osaa jättää jo paikkaansa nuoremmille ja Venäjän pitäisi tutkia politiikan korruptiot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kukaan venäläinen ole niin hölmö että alkaisi tutkimaan kotimaansa korruptiota. Sehän on selvä itsemurha. Sama kuin Italiassa alkaisi taistelemaan mafiaa vastaan. Tietää satavarmasti että kylmänä löytyy jostakin, jos edes yleensäkään löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Presidentti Putin on hoitanut asiat loistavasti .Turvallisuuden ja maailmanrauhan kannalta on hyvä että hän asettuu ehdolle .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyökkäyssota Ukrainaa vastaan kyllä himmentää mennyttä kautta ja siviilimatkustajakoneen alasmpuminen. Putin ei muuten voi hävitä vaaleja. Hän itse valitsee kilpakumppanit ja nyt on peräti kolme blondia äänisaalista jakamassa Putinin kanssa. Siis Venäjällä, jossa naiset tulevat tiskirätin jälkeen yhtä vuosittaista päivää lukuunottamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mimmonen vaali se semmonen mahtaa olla jossa vastustajat on vankilassa tai ehdokkuus on estetty. Kannattaisi ottaa mallia 100- vuotiaasta Suomesta miten se demokratia toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vau, nyt saatiin vaalitaisteluun säpinää ja kuhinaa. Odotan Saulin ja Vladin kiihkeää vääntöä toisella kierroksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annas kun arvaan .................hän on ............... ??? ............... hmm ................ Putin!

Perustuslaki muutetaan Duumassa 110%:n kannatuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

147
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
77
Poliisi kirjoitti 45 rikesakkoa ilman valoa liikkuneille oululaispyöräilijöille, lisäksi polkupyöräilijöille jaettiin valoja
62
HS-gallup: SDP:n etumatka kasvaa, vihreiden kannatus jatkaa murenemistaan
58
Sipilä syytti ay-liikettä painostamisesta - poliitikoilta vaaditaan nyt rohkeutta ja päättäväisyyttä
49
Antti Rinne: "Surkuhupaisammin ei pääministeri Sipilä voi sanoa" – demarien puheenjohtaja vakuuttaa olevansa valmis pääministeriksi
48
IS: Iissä erikoinen kiista frisbeegolfradasta –"maanomistaja" kielsi alueen käytön ja vei korit pusikkoon, kunnanjohtaja aikoo tehdä rikosilmoituksen
39
Miksi nuoret miehet kaahaavat? Vuosittain liikenteessä kuolee noin 40 nuorta miestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tämä jupakka jää historiaan esimerkkinä jääräpäisyydestä ja kollektiivisesta tyhmyydestä.

Tenava, olisit lainannut tämänkin Korkmanin sanomasta: "työtaistelu- toimiin on ryhdytty kevyin perustein ja osin poliit... Lue lisää...
Demokratian tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image