Ulkomaat

Putin vannoi virkavalansa – lupasi tehdä Venäjästä vahvemman ja vauraamman

Venäjän presidentti Vladimir Putin vannoi maanantaina jälleen virkavalansa. KUVA: ALEXANDER ASTAFYEV / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE / POOL
Ulkomaat 7.5.2018 13:21
Siiri Welling

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tänään vannonut virkavalansa. Virkaanastujaispuheessa presidentti lupaili tekevänsä kaikkensa, jotta Venäjän vauraus ja vahvuus moninkertaistuisivat.

Virkaanastujaisten suorassa lähetyksessä näyttiin aluksi, kuinka Putin tekee töitään toimistossaan Kremlissä. Puhelinsoitto keskeytti työt, jonka jälkeen Putin käveli rauhallisesti Kremlin käytävillä.

Kävelytyylissä tutunomaista on oikean käden pysyminen liikkumatta vierellä, kun toinen liikkuu enemmän. Kävelytyylin on ajateltu olevan muisto Putinin KGB-ajoilta, sillä oikean käden oli oltava valmiina aseenkäyttöä varten.

Ulkona Putinia odotti valtion virallinen musta auto, joka kyyditsi Putinin lyhyen matkan Kremlin Andrein saliin poliisisaattueessa. Auto oli venäläisvalmisteinen limusiini.

Soittokunta vastaanotti Putinin. Suuressa salissa noin 5 000 kutsuvierasta tervehti Putinia aplodein.

Putin vannoi virkavalansa kello 12 käsi perustuslain päällä. Virkavalan otti vastaan oikeuden puheenjohtaja Valeri Zorkin. Korokkeella olivat myös parlamentin molempien huoneiden puheenjohtajat. Virkavalan jälkeen salissa kaikui Venäjän kansallislaulu.

Virkavalan vannomisen jälkeen Putin piti virkaanastujaispuheen. Noin vartin kestäneessä puheessa Putin kiitti aluksi venäläisiä äänestäjiä hänen uudelleenvalinnastaan. Tämän jälkeen hän keskittyi paljolti Venäjän sisäpolitiikkaan. Putin lupasi valjastaa maan kyvyt "saavuttamaan läpimurtoja", ja lupasi tekevänsä kaikkensa, jotta Venäjän vauraus ja vahvuus moninkertaistuvat hänen virkakaudellaan.

Kansainvälisten suhteiden osalta Putin tyytyi korostamaan vakautta, eikä puhunut ydinaseista.

Tämän jälkeen Putinin kunniaksi ammuttiin Kremlin rantakadun puolella 30 tykinlaukausta. Aplodien aikana Putin kumarsi, ja kiitti yleisöä. Hän kävi kättelemässä yleisössä ollutta Venäjän entistä pääministeriä Dmitri Medvedeviä ja Saksan entistä liittokansleria Gerhard Schröderiä. Schröder kuuluu venäläisen Gazpromin johtokuntaan.

Tämän jälkeen Putin siirtyi ulos, jossa hän tarkasti Kremlin rykmentin ja tervehti ulos kerääntynyttä yleisöä. Yleisö koostui ilmeisesti Putinin presidentinvaalikampanjaan osallistuneista vapaaehtoisista. Muutaman nuoren vapaaehtoisen kanssa Putinin puheli pidemmän aikaa.

Tänään hän osallistuu vielä jumalanpalvelukseen Neitsyt Marian kirkossa.

Kokonaisuudessaan virkaanastujaistilaisuus oli Putinille hyvin tuttu tilanne. Tarkasti käsikirjoitetussa seremoniassa Putin oli viileän rauhallinen ja ilmeetön.

Putin voitti Venäjän presidentinvaalit maaliskuussa ylivoimaisella äänienemmistöllä. Hän aloitti tänään neljännen presidenttikautensa. Putinin neljäs kausi päättyy toukokuussa 2024.

MAINOS

Kommentoi

ja hulppeat puitteet. Tsaarinajan loistoa lehenteli. Seuraajalla rima korkealla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"jotta Venäjän vauraus ja vahvuus moninkertaistuvat hänen virkakaudellaan." Jotta venäjän kansan omaisuutta ryöstetään entistä enemmän ennen pakenemista ulkomaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuh juuh aiva aiva.

Samainen pikkumies on ollut vallankahvassa jo toistakymmentä vuotta, mutta vahva ja vauras Venäjä antavat edelleen odottaa, että joku pätevämpi toteuttaisi niiden vaatimat uudistukset.

Sen sijaan päättäväisesti kyllä tartutaan mielenosoittajiin, jotka vaativat demokratian toteutumista. Vilppivaalien kautta valtaan päässyt ei kuitenkaan salli Kremlin ohjauksessa olevan median puhuvan tästä.

Nuorten ja pätevien venäläisten kannattaa ehdottomasti lähteä länteen, varsinkin jos on vähänkään haluja perustaa perhe tai oma yritys. Kannattaa seurata miten Yandexin ja Telegramin perustajien käy. Venäjällä ei ole demokratiaa eikä toimivaa taloutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voisi tehdä jotakin koko kansan hyväksi. Luoda niitä työpaikkoja, parantaa kansalaisten oikeuksia, kehittää demokratiaa ja sananvapautta, lakkauttaa väärät mediat, lisätä kansalaisvapauksia ja poistaa tämä Pohjois-Korealaistyylinen kyttääminen ja painostaminen - kohti vapaata yhteiskuntaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, vahva, vakaa ja vauras Venäjä on turvalisempi naapuri kuin heikko, epävakaa ja arvaamaton Venäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vahva Venäjä hyökkäisi vain vahvemmin voimin ryöstämään uusia alueita naapureiltaan.

Suomella on kautta koko historian mennyt aina hyvin silloin kun Venäjä on ollut heikkouden tilassa. Nytkin Suomella näyttäisi olevan paremmat ajat edessään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

katselee maailmaa lainasilmillä. Tule joskus käymään täällä Suomessa niin huomaat miten onnellisia me ollaan Putinin menestyksestä. Hän suorastaan lakaisee roskat pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image