Ulkomaat

Putin odottaa tapaavansa Trumpin viikon lopulla, Trump empii G20-kokouksen yhteyteen kaavaillun tapaamisen toteutumista

Venäjän presidentti Vladimir Putin (oik.) tapasi Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin viimeksi ohimennen Pariisissa 11. marraskuuta ensimmäisen maailmansodan päättymisen muistojuhlallisuuksissa.
Ulkomaat 28.11.2018 14:06
Katja Ihatsu, Reuters

Putinin mukaan Trumpilla on "positiivinen asenne".

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona, että toivoo tapaavansan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin G20-ryhmän kokouksessa Argentiinassa. Kaksipäiväinen kokous alkaa perjantaina.

Putin sanoi haluavansa keskustella kaupankäynnistä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi keskiviikkona, että toivoo yhä tapaavansa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin. KUVA: MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

On epävarmaa, toteutuuko tapaaminen. Trump sanoi tiistaina, että hän saattaa perua suunnitellun tapaamisensa Putinin kanssa.

– Toivon, että voin puhua Trumpille Argentiinassa. Toivon, että voimme keskustella kaupankäynnin esteistä. Trumpilla on yleensä ottaen positiivinen asenne, Putin sanoi keskiviikkona Moskovassa järjestetyssä talousfoorumissa.

Trump sanoi tiistaina, että mahdollisen peruuttamisen syy on Venäjän meneillään oleva konflikti Ukrainan kanssa. Venäjä ampui sunnuntaina kohti kolmea ukrainalaisalusta ja otti ne ja niiden miehistön, 24 jäsentä, haltuunsa Ketrshinsalmella.

Trump sanoi The Washington Postin haastattelussa odottavansa turvallisuusneuvonantajiensa täyttä raporttia tapahtumista.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoi, ettei tälle viikolle suunniteltu tapaaminen Venäjän presidentti Vladimir Putin kanssa välttämättä toteudu.

– Se ratkaisee asian. Ehkä minulla ei ole tapaamista. En pidä hyökkäyksestä. En halua sellaista hyökkäystä ollenkaan, hän sanoi.

Pakotteiden kiristäminen esillä

Trumpin oli määrä tavata Putin G20-ryhmän kokouksen yhteydessä Buenos Airesissa. Tapaamisessa piti käsitellä turvallisuuteen liittyviä asioita, kuten ydinasesopimuksen toteutumista, sekä Lähi-idän ja Ukrainan tilannetta.

Moskova ja Kiova ovat molemmat syyttäneet toisiaan meneillään olevasta konfliktista.

Yhdysvallat kehotti tiistaina Euroopan maita asettumaan tiukemmin Ukrainan taakse. Useat poliitikot nostivat esille mahdollisuuden koventaa Venäjän vastaisia pakotteita tilanteen takia.

Venäjän varaulkoministeri Alexander Grushko totesi tiistaina, etteivät länsimaiden tiukemmat pakotteet ratkaisisi ongelmia. Hän myös varoitti käyttämästä kriisiä poliittisten jännitteiden kiristämiseen.

– Jos joku haluaa käyttää tätä tekosyynä poliittiseen kärjistymiseen, en usko, että se olisi signaali joka vie oikeaan suuntaan, hän sanoi Berliinissä järjestetyssä turvallisuuskonferenssissa.

Juttua muokattu kello 13:55, muutettu otsikkoa ja jutun alkuun lisätty Putinin kommentit tapaamisesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Venäjän heikoin kohta on sen heikko talous. Teollinen osaaminen on rapistunut, koska siellä investoinnit teollisuuteen eivät onnistu eikä teollista infraa käytännössä ole. Irtautuminen kansainvälisestä kaupasta on siksi kohtalokasta. Pohjois-Korean tie odottaa.

Venäjän uho on kätevin pysäyttää talouspakottein. Ne toimivat hitaasti, mutta varmasti. Ukrainan jumittunut tilanne romuttaa Venäjän talouden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko Euroopan kannattaa alkaa irtautua Venäjältä otettavasta energiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Yhdysvallat kehoitti Euroopan maita asettumaan tiukemmin Ukrainan taakse"??? Noin fiksuja neuvoja antaa Usa, se banaanivaltio, merten takaa! Noh, Euroopan maathan nuoleskelevat jenkkejä, mutta tapana on ollut tutkia asia, tai oli ennen hyvään aikaa, eikä uskoa jonkun banaanivaltion kehoituksia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kantsii muistaa, et USA pelasti Euroopan kahdessa maailman sodassa N-liiton miehityksestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekin on hyvä muistaa että Usa tuki Neuvostoliittoa sodassa Suomea vastaan. Neuvostoliitto halusi valloittaa Suomen ja tätä pyrkimystä Usa tuki massiivisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
29
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
27
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image