Ulkomaat

Puolet ame­rik­ka­lai­sis­ta uskoo Trumpin syyllistyneen vir­ka­ri­kok­seen ja haluaa hänet pois virasta

Trump vaati tänään Twitterissä, että häntä koskevaan virkarikostutkintaan johtaneen valituksen tehnyt ihminen astuu esiin ja paljastaa henkilöllisyytensä. Arkistokuva. KUVA: JIM LO SCALZO / EPA
Ulkomaat 3.11.2019 22:58
STT

49 prosenttia amerikkalaisista uskoo Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin syyllistyneen virkarikokseen ja ovat sitä mieltä, että hänet pitäisi poistaa virasta.

Tämä selviää NBC:n ja Wall Street Journalin tekemästä mielipidemittauksesta. Kolmessa viikossa määrä on kasvanut kuudella prosenttiyksiköllä. Viraltapanoa vastusti 46 prosenttia vastaajista.

Analyytikot arvioivat tällä hetkellä, että vaikka parlamentti päätyisi siihen, että Trump on syyllistynyt virkarikokseen, republikaanien hallitsema senaatti vapauttaisi hänet syytteestä.

Trump vaati tänään Twitterissä, että häntä koskevaan virkarikostutkintaan johtaneen valituksen tehnyt ihminen astuu esiin ja paljastaa henkilöllisyytensä.

MAINOS

Kommentoi

Olisi parempi nostaa virkasyyte Trumpin presidentin valtakauden päättymisen jälkeen niin maailmantalous ei taantuisi lisää. Maailmantalous pysyy kohtuullisessa tilassa lisäelvytyksillä kun ei tule lisää "mokia".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump valitaan 2. kaudelle. Viraltapanoa pitäisi senaatissa kannattaa 2/3:n enemmistö. Mutta senaattorien enemmistö on republikaaneja, eli Trump pysyy virassaan. Ja kansa tulee puhumaan, että jatkaa myös. Näin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump ei tule pääsemään toiselle kaudelle. Jo nyt puolet äänestäjistä on päättänyt äänestää Trumpia vastaan riippumatta vastaehdokkaasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli puolet tällähetkellä ei kannata syytteelle panoa ja senaatti joka päättää (republikaani enemmistö) ei kannata joten syyte ei tule menemään läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump'in peli on pelattu. Puolet amerikkalaisista ei luota häneen eli WH:ssa touhuaa eri henkilö reilun vuoden kuluttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mää teen rakentavan ehotuksen nimittäin rumppi vois tulla tänne ouluun ja alakaa meijän pormestariksi nii johan tääläki alakas tapahtua sitä ja tätä ja etupääsä sitä ja oulu nousis maailimankartalle ja kaikki tievotusvälineet ympäri maailiman seurais herkiämättä sen eesottamuksia eiku hienua kuntapolliittista toimintatappaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensi vuoden marraskuussa, siis vuoden päästä, on viimeinen galluppi Trumpista. Viimeisessä diilissä Trump saa kalossinkuvan sinne, minne päivä ei paista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monet kommentit täällä oivat median aiheuttamia Trumpista mutta onneksi me kansalaiset tiedämme asian oikean laidan. Trump menee jatkoon ei epäilystäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos melkein puolet on sitä mieltä, että joku on jonkun rikoksen tehnyt, niin kyllä siitä tuomio tulee napsahtaa. Se kuuluu nykyään oikeusvaltioiden uusiin periaatteisiin, varsinkin jos ne sitä mieltä olevat ovat niitä oikeinajattelevia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on jopa tämä "pillinviheltäjä" kääntänyt takkinsa eikä aio todistaa oikeudessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi laittaa kuten Suomessa asiat salaisiksi. Onhan niitä kaikkia listoja yms laitettu täällä salaiseksi, jotta ei johtajien tai poliitikkojen paikat lähde alta ;).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En luota nykyajan turkimuksiin, joissa tulos saadaan jo ennalta määrättyä. Sellaisia tutkimuksia tehdään Suomessakin vähän väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin mutta voisikohan kuitenkin olla kyse tahallaan väännetuistä gallupeista? Hillary Clintonin piti voittaa vaalit näiden samojen lähteiden mukaan 93% varmuudella ja kun lopulta tulos selvisi, niin se oli itse asiassa ollut jo kauan niin, että Trumpin voiton todennäköisyys oli 100%, sillä hän sai yli 300 valitsijamiesääntä ollen yksi historian kovimmista lukemista ensimmäisen kauden presidentille.

Usa Today ja Suffolk University (molemmat nojaa vasemmalle) julkaisivat tänään gallupin jonka mukaan Trumpin virkarikossyytettä kannattaa 36% ja vastustaa 59%. Eli mistähän tuo uutisen "puolet uskoo" tulee? Voisiko olla jopa niin, että tämä on enempi eliitin ja valtamedian toiveuni kuin todellisuutta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo 93% oli kyllä naurettavuuden huippu. Mutta hyvällä pokalla vetävät. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa suomessakin olla virkarikokset huomattavasti suurempi ja yhteiskunnalle kalliimpi ongelma kuin ns. viharikokset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tyyppi on kaivanu oman kuoppansa ihan itse. Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se siihen itse lankeaa - vanha sanonta varmaan pitää paikkansa. Trollit voi huudella...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli alle puolet uskoo niin.
Ja yli puolet ei usko.
Trump menee toiselle kaudelle niin että heilahtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Eli alle puolet uskoo niin."

'49 prosenttia amerikkalaisista uskoo Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin syyllistyneen virkarikokseen ja ovat sitä mieltä, että hänet pitäisi poistaa virasta.' Eli yhden prosenttiyksikön verran alle puolen.

"Ja yli puolet ei usko."

'Viraltapanoa vastusti 46 prosenttia vastaajista.' Eli neljä prosenttiyksikköä alle puolen.

Eli amerikkalaisten enemmistö uskoo trumpin syyllistyneen virkarikokseen, ja haluaa hänet pois virasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

isännän tukeminen vaatii veronsa ja kissan ristiäisissä esillä olon. Pian romahtaa jos arvostelukyky ei palaudu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toinen puoli amerikkalaisista halusi hänet pois virasta jo ennen vaaleja. Eihän tässä siis ole mitään uutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image