Ulkomaat

Puolan ilmansaasteet rikkovat lakia, päätti EU-tuomioistuin

Ulkomaat 22.2.2018 22:42
STT

Puola on rikkonut ilmanlaatua sääteleviä lakeja, totesi Euroopan unionin tuomioistuin torstaina. Tuomioistuin vaatii, että Puola viivyttelemättä alkaa noudattaa sääntöjä tai sille määrätään rangaistukseksi sakkoja.

Tuomion mukaan maa on jo vuosien ajan ylittänyt myrkyllisille hiukkaspäästöille asetetut rajat.

Muutamia tunteja päätöksen jälkeen pääministeri Mateusz Morawiecki julkisti tukiohjelman, jolla autetaan hiiltä polttavaa maata eristämään kotejaan ja korvaamaan vanhanaikaisia lämmitysuuneja moderneilla versioilla.

Euroopan ympäristökeskuksen mukaan ilmansaasteet aiheuttavat Puolassa vuosittain 50 000 ennenaikaista kuolemaa.

Euroopan unionin tuomioistuin on ollut napit vastakkain Puolaa hallitsevan Laki ja oikeus -puolueen kanssa myös esimerkiksi ympäristö- ja maahanmuuttoasioista.

MAINOS

Kommentoi

Puolahan on kuten Suomikin "itsenäisempi kuin koskaan" Helppoa elämää kun ei tarvi itse edes päättää mistään mitään. Itsenäisesti vain tottelee mitä politbyroo määrää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

50 000 ennenaikaista kuolemaa johtuu valtaosin kaupungistumisesta jossa myös saasteet tiivistyvät.
EU on siten väärässä.Se on sama kuin jos sakottaisi kaikkia jotka ovat tupakkahuoneessa jossa vain yksi tupakoi mutta jonne kaikki ovat pakotettuja menemään.
Esm Suomen politiikka ajaa ihmisiä kaupunkeihin jossa ennenaikaisia kuolemia tulee saasteiden takia enemmän kuin jos samat ihmiset asuisi maaseudulla.
Veikkaan ettå tuota ei haluta tutkia eikä tuloksia julkaista koska kyseessä on EU jonka avoimuutta selvittänyt tutkimus julistettiin salaiseksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa Puolassa olla paljon saunoja, onko THL jo tutkinu asiaa ja ohjeistanut miten puut sytytetään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Euroopan unionin tuomioistuin on ollut napit vastakkain Puolaa hallitsevan Laki ja oikeus -puolueen kanssa myös esimerkiksi ympäristö- ja maahanmuuttoasioista."

Siellähän se viimeisenä! Puola saa tuta ja natsileiman, kun ei alistu ottamaan maahan tuntemattimia maahantulijoita EUn määräyksestä! Kumpihan on se tärähtänyt ja rosvo tässä, Puola vai EUn epädemokraattisesti valitut komissaarit!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU on kauhistuttava globalistien viritelmä. Toivottavasti Puolan kansa päättää erota EU:sta ja näin auraisi latua myös meidän muiden vapaalle tulevaisuudelle ilman EU:ta. Minulla on siinä mielessä paljon pelissä Puolan suhteen, että Puola on yksi niistä muutamasta maasta joilla on riittävästi tahtoa olla itsenäinen ja sanoa globalismille ei. Puola on kokenut sen kovan kautta mitä seuraa siitä kun komennot alkavat tulla oman maan ulkopuolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaiselle vois antaa kunnon sakkomaksun .kakssataa miljoonaa saastuttamisesta ilmakehää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksa rakentaa juuri useaa uutta hiilivoimalaa, koska aikoo luopua ydinvoimasta vuonna 2020. Tuleeko Saksakin saamaan EU:lta sakkoja kun tupruttelee hiilivoimalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moderni hiilivoimala on todennäköisesti kaikkein puhtain, tehokkain, turvallisin ja edullisin energiantuotannon muoto. Tuliterä hiilivoimala päästää piipustaan lähinnä vesihöyryä ja hiilidioksidia. Oikeasti kaikki tietävät alan piireissä, että poliitikkojen puheet hiilidioksidin vaikutuksesta ilmastonmuutokseen on humpuukia. Tämä on se syy miksi uusia hiilivoimaloita rakennetaan, kun ei tuohon humpuukiin oikeasti kukaan usko. Ilmastonmuutos on täydellinen fakta ja myös täydellisen luonnollinen asia. Puheet hiilidioksidin osuudesta ilmastonmuutokseen on ainoastaan poliittista tiedettä eli sitä samaa poliitikkojen hömppää mitä me muutoinkin saamme kuunnella joka päivä kaikista asioista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska huomasi että ydinvoiman käyttö on vielä pahempaa ja kaikkee muuta ongelmaa tiedossa esim. fukushiman tilanne ,toki kummatki pahasta mutta mistä sitä halpaa ja vähän ympäristöä syövää energiaa saa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä tahansa tilaston ja tutkimuksen mukaan ydinvoima on vähiten ongelmallisin energinatuotantomuoto.
Hiilivoimaa pahempaa voi olla vain turve, mutta riippuu kovasti tapauksesta.
Toki mikä tahansa voimalaitos hoidaan mokata, vesivoimasta alkaen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

124
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
84
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
54
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
53
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
53
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
35
Yle: DNA:n valitus vaarantaa Suomen teräväpiirtosiirtymän
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Suomen paikka on NATO:ssa! Se on ainut turva. Ilman jäsenyyttä, jos Venäjän ja NATO:n välille tulisi selkkaus, Venäjä mi... Lue lisää...
Murmur

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image