Ulkomaat

Psykiatrit pelkäävät neu­vos­to­tyy­lin paluuta Venäjälle - syyttäjä sai oikeuden määrätä syytetyn psykiatriseen hoitoon

Ulkomaat 11.7.2018 22:12
STT

Venäläiset psykiatrit ja kansalaisjärjestöt tuomitsivat keskiviikkona Venäjällä läpi menneen uudistuksen, jonka myötä yleiset syyttäjät saavat oikeuden määrätä ihmisiä psykiatriseen hoitoon. Aiemmin vastaava oikeus on kuulunut vain lääkäreille. Asiasta äänesti Venäjän parlamentin alahuone.

- Muodollisesti laki ei ole muuttunut. Jotta ihmisen voi määrätä tahdonvastaiseen hoitoon on edelleen esitettävä lääkärin mielipide. Mutta syyttäjän oikeus käynnistää tämä prosessi kasvattaa sen riskiä, että prosessia käytetään väärin tai laittomalla tavalla, kirjoitti asianajaja Pavel Kantro Novaja Gazeta -sanomalehdessä.

Asiantuntijat ovat huolissaan politisoidun psykiatrian paluusta Venäjälle. Neuvostoliitossa monia toisinajattelijoita suljettiin tahdonvastaiseen psykiatriseen hoitoon.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Ei muuta, kuin ala teettämään remonttia ja palkkaa remonttia tekemään joku firma, niin saat sinäkin kotitalousvähennykse... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image