Ulkomaat

Prinssi Harry astuu tänään julkisuuteen ensimmäistä kertaa kohua herättäneen ilmoituksen jälkeen

Prinssi Harry seurasi Englannin rugbyjoukkueen harjoituksia Twickenhamin stadionilla Lontoossa helmikuussa 2018. KUVA: FACUNDO ARRIZABALAGA
Ulkomaat 16.1.2020 12:16
Ida Kannisto

Rugby Leaguen maailmanmestaruuskilpailujen lohkoarvonta suoritetaan tänään. Prinssi Harry saapuu tilaisuuteen hoitamaan edustustehtäviään sovitusti.

Britannian prinssi Harry astuu tänään torstaina julkisuuteen ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän ilmoitti yhdessä puolisonsa, herttuatar Meghan kanssa parin aikeista vetäytyä kuninkaallisista rooleistaan.

Harry saapuu Rugby Leaguen ensi vuoden maailmanmestaruuskilpailujen lohkoarvontaan, joka suoritetaan Buckinghamin palatsissa Lontoossa. Tilaisuus on uutistoimisto Reutersin mukaan viimeinen, johon Harry on sitoutunut ennen kuin hän ja Meghan vetäytyvät uusiin rooleihinsa.

Maailmanmestaruuskilpailu järjestetään Englannissa vuonna 2021. Prinssi Harry toimii tapahtuman suojelijana.

Median pääsy illan lohkoarvontaan on rajattua. Brittilehti The Guardianin mukaan vain yleisradioyhtiö BBC:n urheilutoimittajille on sallittu pääsy palatsiin. Muiden medioiden edustajille järjestetään erillinen tilaisuus Manchesterissa. Edes BBC.n toimittajat eivät saa esittää kysymyksiä Harryn ja kuninkaallisen perheen välisistä keskusteluista.

Halu elää itsenäisesti

Sussexin herttuapari prinssi Harry, 35, ja hänen puolisonsa Meghan, 38, saivat viime viikolla aikaan kriisin brittihovissa ilmoittaessaan, että he haluavat vähentää kuninkaallisia vastuitaan ja viettää enemmän aikaa Pohjois-Amerikassa. Lisäksi pari kertoi haluavansa tavoitella taloudellista riippumattomuutta brittihovista.

Pariskunta on kertonut haluavansa mahdollisuuden rahoittaa elämäänsä itse. Tällä hetkellä pari ei saa hankkia henkilökohtaisia tuloja, ja suurin osa heidän varoistaan tulee Harryn isältä Charlesilta.

Julkinen ilmoitus tuli kuningasperheelle yllätyksenä ja aiheutti pettymyksen kuningattarelle sekä muille hovin vanhemmille jäsenille, kertovat hovia lähellä olevat lähteet Reutersin mukaan. Viime vuonna hoviin kohdistui useita kohuja.

Maanantaina kuningatar Elisabet II järjesti Sandringhamin kartanolla hätäkokouksen, jossa Harryn ja Meghanin ilmoitusta oli tarkoitus käsitellä. Tapaamiseen osallistuivat kuningatar Elisabetin ja Harryn lisäksi Harryn isoveli William ja hänen isänsä Charles. Perhe pääsi sopuun siitä, että tulevaisuudessa Harryn ja Meghanin arki rakentuu Britannian ja Kanadan välille.

– Vaikka olisimme toivoneet, että he jatkavat työtään kokoaikaisina kuninkaallisen perheen jäseninä, kunnioitamme ja ymmärrämme heidän toivettaan elää itsenäisempää elämää perheenä samalla, kun he pysyvät arvostettuina jäseninä minun perheessäni, kuningatar sanoi tapaamisen jälkeen Reutersin mukaan.

Meghan on parhaillaan Kanadassa pariskunnan lapsen Archien kanssa ja Harryn odotetaan matkustavan perheensä luo tällä viikolla.

Pari on kenties yksi maailman seuratuimmista ja he ovat kärsineet runsaasta mediahuomiosta. Harry on kuvaillut median tapaa kohdella Meghania kiusaamiseksi ja verrannut median toimia siihen, miten hänen äitiään prinsessa Dianaa kohdeltiin ennen kuin tämä menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 1997.

MAINOS

Kommentoi

Vetäytyisivät nyt vaan "sovitusti" Meganin kanssa sinne rapakon taakse, kun brittien elämä nyt muuten on kääntymässä hyvään suuntaan. Jotenkin ei tässä enää osaa Harrya arvostaa, William perheineen sentään esiintyy tyylikkäästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sääliksi käy Harryä, toinen vie miestä kuin pässiä narussa. Kaiken päälle joutuu taviksena osallistumaan jenkkilässä punaniskojen olutbongibileisiin, lähtemään jätkien messiin soikionahkapallopeleihin, mättämään matsin aikana massuun perinteiset kymmenen hodaria, osallistumaan mutakuopilla järjestettäviin mönkijäajoihin, ja mitä kaikkea muuta vielä. Mitä näiltä harrastuksilta aikaa jää, jääkin kotimieheksi lapsenvahdiksi Meganin käydessä tyttöjen kanssa bilettämässä. Vielä kerran, sääli miestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
11:26
Useita jättihotellin asiakkaana olevia suomalaisia päätyi Teneriffalla karanteeniin koronaviruksen vuoksi
10:57
Oulun yliopistossa kehitettiin uusi ekosementti, joka vähentää sementin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi – raaka-aineena teollisuuden jätettä
10:36
Analyysi: Venäläiset luulivat, että aids on lyöty – suosittu tubettaja kuitenkin paljasti karun tilanteen
10:30
Oulun kaupunginkirjastolla oli ennätysten vuosi – kävijämäärä lähestyy kahta miljoonaa
10:10
Kirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä - "Voivat aiheuttaa meille hallitsemattomia painajaisia"
10:01
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
33
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
27
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
19
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
15
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
14
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
11
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
8
Hengitystietulehduksia sairastavat potilaat ruuhkauttaneet akuuttivastaanotot ja päivystyksen Oulussa – liikkeellä influenssaa ja RS-virusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

208 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pandemia tulee oletko valmis?

Pelonlietsonta on nykyajan muoti-ilmiö. Ilmeisestti lietsojat pyrkivät korottamaan sillä itsetuntoaan Lue lisää...
näkee, että

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image