Ulkomaat

Presidentti Niinistö vierailee Ukrainassa ensi kuussa – tapaa ensi kertaa toukokuussa aloittaneen presidentti Zelenskyin

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaavat ensimmäistä kertaa syyskuussa. KUVA: TATYANA ZENKOVICH
Ulkomaat 16.8.2019 14:29
Ida Kannisto

Ensi viikolla tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Suomessa Iranin ulkoministerin ja Venäjän presidentin.

Tasavallan presidentillä Sauli Niinistöllä on edessään useita isoja tapaamisia lähiviikkojen aikana.

Syyskuussa Niinistö tekee virallisen vierailun Ukrainaan. Hän tapaa ensimmäistä kertaa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin, joka aloitti tehtävässään toukokuussa. Presidentit tapaavat Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa.

Ennen poliittista uraansa Zelenskyi tuli kotimaassaan tunnetuksi näyttelijänä ja koomikkona. Poliitikkona hän ei ole kovin kokenut.

Zelenskyi voitti keväällä Ukrainan presidentinvaalit selvin luvuin. Tänä kesänä hänen puolueensa Kansan palvelija sai niin ikään voitokkaan tuloksen maan parlamenttivaaleissa. Puolue voitti yli puolet parlamenttipaikoista.

Presidentti Niinistön Ukrainan-vierailu ajoittuu syyskuun 12–13. päivälle. Niinistö vieraili edellisen kerran Ukrainassa vuonna 2014. Ukrainan edellinen presidentti Petro Poroshenko teki virallisen vierailun Suomeen tammikuussa 2017.

Putin ja Zarif Suomeen ensi viikolla

Tapaamiset pitävät Niinistön kiireisenä myös ensi viikolla. Maanantaina Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Zarif saapuu vierailulle Suomeen. Vierailua isännöi ulkoministeri Pekka Haavisto, mutta Zarif tapaa Suomessa myös Niinistön sekä kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin.

Keskustelunaiheiksi Zarifin tapaamisissa odotetaan nousevan muun muassa kahdenvälisten suhteiden, kansainvälisten ja alueellisten kysymysten, ihmisoikeuksien sekä Suomen EU-puheenjohtajakauden.

Keskiviikkona Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu työvierailulle Suomeen. Niinistö ja Putin käyvät virallisia keskusteluja Presidentinlinnassa. Keskustelunaiheina ovat Suomen ja Venäjän suhteet sekä alueelliset ja kansainväliset kysymykset. Vierailun päätteeksi presidentit nauttivat yhteisen päivällisen Suomenlinnassa.

Putin vieraili Suomessa viimeksi kesällä 2018.

MAINOS

Kommentoi

Voisikohan nuo kaksi peräkkäistä tapaamista: ensin Niinistö-Putin ja sitten Niinistö- Zelenskyin, tulkita niin, että Niinistö on saanut EU:lta hiljaisesti annetun luottamustehtävän toimia välittäjänä Venäjän ja Ukrainan keskinäisessä kiistassa, josta koko Eurooppa kärsii. Vuoden kuluessa voinemme todeta, että tästä oli kysymys. Se olisi erinomaisen hyvä asia Suomelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image