Ulkomaat

Presidentti Martti Ahtisaari osasi odottaa Trumpin valintaa

Ulkomaat 10.11.2016 12:21 | Päivitetty 10.11.2016 18:24
STT

Presidentti Martti Ahtisaari ei yllättynyt Donald Trumpin valinnasta Yhdysvaltain presidentiksi. Ahtisaari vietti viime viikon Bostonissa ja sai siellä asiantuntijoilta tietoa, jossa tulosta osattiin ennakoida.

Ahtisaaren mielestä on tärkeää, että valintaa ei lähdetä kauhistelemaan vaan ymmärretään, mitä Yhdysvalloissa tapahtuu. Hänen mukaansa Yhdysvalloissa haluttiin täydellistä muutosta, siirtymistä demokraattien hallinnosta republikaanien hallintoon.

Presidentinvaalien yhteydessä järjestettiin myös kongressin ja senaatin vaalit.

- Olen vuosien varrella tehnyt yhteistyötä sekä republikaani- että demokraattihallinnon kanssa. Ilman Yhdysvaltain tukea ei rauhanvälitystehtävistä tule oikeastaan mitään.

Ahtisaaren mukaan nyt pitää seurata tarkkaan, mitä tapahtuu seuraavien sadan päivän aikana. Silloin valitaan hallitus, vaihdetaan virkamieskuntaa ja nähdään, kenestä tulee ulkoministeri.

Rauhannobelisti ei hätkähdä myöskään sitä, että Venäjällä on juhlittu Trumpin valintaa.

- Kyllä heillä on oikeus juhlia, mitä haluavat.

Ahtisaari ei ole tavannut Donald Trumpia.

Virkamieskunnan vaihdos voi tietää Ahtisaarelle lisää matkoja Yhdysvaltoihin.

- Monet aikaisempien hallintojen ihmiset, joiden kanssa olen ollut yhteistyössä, häipyvät esimerkiksi yliopistoihin professoreiksi. Sitten saan puhelinsoiton, jossa pyydetään pitämään rauhanvälityksestä luento.

Presidentti Ahtisaari kommentoi Trumpin valintaa torstaina Tampereella nimikkotapahtumassaan. Kouluissa pidettävillä Ahtisaari-päivillä lisätään tietoa rauhanvälityksestä ja riitojen ratkaisemisesta. Ahtisaari vieraili aamupäivällä muun muassa Etelä-Hervannan koulussa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Huolimatta siitä, että Ahtisaari suhtautuu periaatteessa aika myönteisesti Trumpin valintaan, se ei merkitse, etteikö Trumpin vaalitaistelu jäisi historiaan idiotismin paraatiesimerkiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas kun ei tullut etukäteen sitä sanomaan. Nyt ollaan taas niin asiantuntijaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylellä jokin asiantuntija selitti, että vaaleissa Trumpin kannattajat lähti äänestämään yllätten ja Clintonin kannattajat jätti äänestämättä. Voi hyvänen aika mitä meriselityksiä, uskooko hän itekkään puhumisiaan. Gallupit oli järjestettyjä Clintonin äänille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ahtisaarella taitaa jo vanhuuttaan mennä pasmat sekaisin, koska hänen mukaansa Yhdysvalloissa haluttiin täydellistä muutosta, siirtymistä demokraattien hallinnosta republikaanien hallintoon.
Eikö juuri republikaaneilla ole ollut valta päättävissä elimissä, ja on nyt edelleen vielä vahvempana. Republikaanit ovat juuri ne jotka ovat halunneet jarrutta ja hylätä Obaman tärkeän terveydenhuoltojärjestelmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Mara on nyt aivan harhateillä. Muutosta haluttiin tästä toimimattomasta kahden puolueen "demokratiasta", eikä mihinkään rebuplikaanipolitiikkaan. Seurustellut liian kauan herratasoilla, että voisi ymmärtää tavallista kansalaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Martti Ahtisaari on ollut kautta Suomen historian paras presidenttimme ja olisi saanut olla toisen ja vaikka useammankin kauden. Hänellä on näkemystä. Harmi että SDP vaihtoi hänet Haloseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla jälki viisautta Eipä tiennyt Krimin siirtoa Venäjälle ja monta muuta Turkin vallankaapausta eikä sitä Eurooppa laittoi lähi-idän sekasortoon"Amerikan tuella.Suomessa näitä riittää asiantuntioita joka lähtöön veronmaksajat viulut maksaa lukisivat Aku-Ankkaa sama lopputulos tulisi evp S Majuri

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä vaiheessa minäkin voin paljastaa, että osasin myös odottaa Trumpin valintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image