Ulkomaat

Poliisi purki 1 600 ihmisen telttaleirin Pariisissa – pakolaisten asumista taivasalla ei enää suvaita

Pariisissa teltoissa asuneet siirtolaiset jonottivat bussikuljetukseen varhain torstaiaamuna. Osaa uhkaa maastakarkotus. KUVA: JULIEN DE ROSA
Ulkomaat 7.11.2019 21:33
Katja Ihatsu

Ranskassa hallitus ilmoitti tällä viikolla tiukentavansa pakolaispolitiikkaa.

Ranskan pääkaupungissa Pariisissa poliisi hävitti kaksi maahantulijoiden suurta telttaleiriä torstaina sen jälkeen, kun maan hallitus ilmoitti keskiviikkona tiukentavansa pakolaispolitiikkaa, kertoi ranskalaismedia.

– En tule enää hyväksymään näitä kyhäelmiä teiden varsilla enkä missään muissakaan julkisissa paikoissa Pariisissa, sanoi operaatiota paikan päällä johtanut Pariisin poliisipäällikkö Didier Lallement.

Poliisi aloitti kahden leirin purkamisen aamukuudelta Pariisin keskustan pohjoisosassa Porte de la Chapellessa ja Seine-Saint-Denis'ssa. Pariisilaiset ovat tottuneet telttakyliin, jotka ovat jo vuosien ajan levittäytyneet Pariisin ruuhkaisen kehätien liepeille.

Yli 1 600 teltoissa tai taivasalla asunutta ihmistä odotti bussikuljetus uusiin majoitustiloihin, joita oli järjestetty julkisiin tiloihin. Sen jälkeen leireistä jääneet teltat, tavarat ja roskat hävitettiin.

Perhe pelkäsi karkotusta

Ranskan sisäministerin Christophe Castanerin mukaan leiriläisten turvapaikkahakemuksensa tarkastetaan ja osa tullaan karkottamaan maasta.

– Pelkään, että meidät pakotetaan palaamaan Saksaan. Lähdimme sieltä koska he halusivat palauttaa meidät Afganistaniin. Täällä on vaikeaa, lapseni nukkuvat kadulla, mutta se on parempi kuin kotimaassani, sodan keskellä, sanoi Libérationin haastattelema Sarafshan, joka jonotti kyytiä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Pariisin telttaleireillä arvioidaan asuvan noin 3 000 maahantulijaa. Poliisi purkaa kaupungin loput telttaleirit lähiviikojen aikana.

Suurin osa kadulla asuvista on miehiä, jotka ovat kotoisin Afrikan tai Lähi-idän maista.

Monet ovat tulleet Pariisiin Pohjois-Ranskan Calais'n siirtolaisleirin sulkeuduttua vuonna 2016. Siellä asui 10 000 siirtolaista.

"Haluan vain elää"

Viranomaiset ovat purkaneet Pariisin leirejä viime vuosina kymmeniä kertoja, mutta torstain operaatio oli tähänastisista mittavin. Ero aiempiin häätöihin on, että viranomaiset ovat ilmoittaneet ettei leirejä suvaita jatkossa. Lallementin mukaan poliisit tulevat vartioimaan alueita, jotta majoittujat eivät voi palata.

– Poliisi sanoo joka kerta, että leirejä ei enää tule, mutta aina ne ovat ilmestyneet takaisin. Tämä päivä osoittaa, että asiaa voidaan ratkoa organisoidusti ja ihmisarvoa kunnioittaen, sanoi Pariisin pormestari Anne Hidalgo, joka on syyttänyt hallitusta epäonnistumisesta siirtolaiskysymyksessä.

Yksi ulkona majoittuneista miehistä kertoi France Infon haastattelussa, että elämä siltojen alla on "hirvittävää" ja ettei hän ole saanut joka päivä syödäkseen.

– Tarvitsen asunnon ja koulutuksen, että pääsen töihin. Haluan vain elää, Sudanista kotoisin oleva mies sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä se on ihan kohtuullista, että jos ihminen joltakin haluaa, niin hänelle on kustannettava asunto ja koulutus, ja tietysti terveydenhuolto, ja koulutuksen aikainen tarvittava toimeentulo, ja kaikenlaista muuta piäntä, varsinkin, jos toiselta puolelta maailmaa keksii tulla sitä joltakin vaatimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikko puhuu pakolaisista ja kuvateksti siirtolaisista. Kyseessä ovat siirtolaiset, eivät pakolaiset joten asiassa on vissi ero. Ranskassa kun on turvallisuustaso Ruotsin tasoa eli alhainen, kun rajoja ei ole valvottu asiallisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kun alkaa pelottamaan liika väkimäärä noita päättäjiä.
Sitä kannattaa pistää täälläkin suuta suikemmalle monen päättäjän jotka koettavat heikentää palkansaajien tuloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ranska aloitti,oikeat toimet. Samaan aikaan Suomen hallitus keskittyy, väärien mielipiteiden kitkemiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikeaa toimintaa, sanon. Ihmiset, mitkä eivät saa turvapaikkaa, pitää euroopasta poistua. Luulisi tämän olevan jokaiselle selvä asia, jopa kaukaa tulleelle. Valtion siis pitäisi antaa asunto, koulutus ja työtä. Sellainen valtio kaatuisi tulijoiden valtavaan määrään. Tieto leviäisi heti maailmalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On annettu jo pikkusormi ja ennenpitkää annetaan europpalainen kulttuuri kaikkineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image