Ulkomaat

Poliisi pidätti 22-vuotiaan ruot­sa­lais­mie­hen epäiltynä Kööpenhaminan räjähdyksestä – toisesta epäillystä et­sin­tä­kuu­lu­tus

Tanskan veroviraston julkisivu vaurioitui pahasti räjähdyksessä viime viikon tiistaina. KUVA: Olafur Steinar Gestsson
Ulkomaat 14.8.2019 13:38
Ida Kannisto, Reuters

Kööpenhaminassa tapahtui kaksi räjähdystä neljän päivän sisällä. Tanskan poliisi sanoi viikonloppuna, että teot eivät viittaa terrorismiin.

Tanskan poliisi on pidättänyt 22-vuotiaan ruotsalaismiehen, jota epäillään Tanskan veroviraston ulkopuolella Kööpenhaminassa viime viikolla tapahtuneesta räjähdyksestä.

Lisäksi poliisi on antanut kansainvälisen etsintäkuulutetun toisesta, 23-vuotiaasta ruotsalaismiehestä, jonka epäillään samaan tapaan olevan räjähdyksen taustalla.

Räjähdys tapahtui viime viikon tiistaina myöhään illalla. Veroviraston julkisivu vaurioitui pahoin, sillä räjähdyksen voimasta rakennuksen lasiovet ja ikkunat särkyivät ja rakennuksen pääsisäänkäynnin metallipäällyste paloi. Yksi ihminen loukkaantui tapauksessa lievästi.

Poliisin mukaan kyseessä oli tahallinen teko.

– Joku teki tämän tarkoituksella. Se ei ollut onnettomuus, poliisipäällikkö Jorgen Bergen Skov sanoi medialle tiedotustilaisuudessa viime viikolla.

Verovirasto joutui räjähdyksen kohteeksi samana päivänä 16 vuotta aikaisemmin. Skovin mukaan teot eivät kuitenkaan ole yhteydessä toisiinsa.

Tanskalaiset ovat eniten veroja maksavien joukossa maailmassa. Tutkimusten mukaan he kuitenkin maksavat veroja mielellään maan korkeasta veroasteesta huolimatta.

Kaksi räjähdystä neljän päivän sisään

Tanskassa tapahtui toinen räjähdys neljä päivää myöhemmin. Räjähdys vaurioitti poliisiasemaa Nørrebron alueella Kööpenhaminassa viime lauantaina. Poliisiasema oli tapahtumahetkellä tyhjä, eikä myöskään toisessa räjähdyksessä ei loukkaantunut ketään.

Poliisi piti tekoa tahallisena, mutta ei osannut sanoa, olivatko kaksi räjähdystä yhteydessä toisiinsa. Poliisipäällikkö Jorgen Bergen Skovin mukaan mikään ei viittaa siihen, että räjähdykset olisivat terroritekoja.

– Nämä olivat tekoja rakennuksia vastaan, ei ihmisiä. On kuitenkin liian aikaista sanoa mitään tekojen motiivista, Skov kertoi.

MAINOS

Kommentoi

Kansainvälinen etsintäkuulutus, onko se salaista tietoa, kun ei ole maltettu kertoa ketä etsitään?
Herää kysymys, onko ruotsalainen sittenkään ihan ruotsalainen?
Olisiko Suomessakin aika varautua Ruotsista tulevaan uhkaan, koska Ruotsi alkaa olla melkoisen epävakaa maa, ammuskelu ja räjäytykset ovat jatkuvasti lisääntyneet, täytyy vain ihmetellä mikä ruotsalaisiin on mennyt!
Tanska aikoo ottaa asian vakavasti....
Tanskan pääministeri Mette Fredrikseen tutkii nyt vaihtoehtoja tiukentaa rajavalvontaa Ruotsista Tanskaan päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on tärkeä tietää ketä rajan yli tulee,luin että Tanska tarkentaa Ruotsin rajan seurantaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska "tanskalaiset ovat eniten veroja maksavien joukossa maailmassa, mutta he tutkimusten mukaan he kuitenkin maksavat veroja mielellään maan korkeasta veroasteesta huolimatta", niin he varmaan maksaisivat mielellään myös suomalaisten, ruotsalaisten, afganistanilaisten ja somalialaisten verot.

Tai sitten oikeasti eivät, mutta joku yrittää vääristää totuutta mieleisekseen tukemaan agendaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siellä isot verot maksetaan.mutta kun on iso palkkakin ja on halpaakin kun mennään köpiksen ulkopuolelle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voi olla, että rikollinen tai uhri lähes poikkeuksetta on 22 vuotias? Ainakin uhreja on 22. Jos ei muuta niin pammaus sattuu kuukauden 22. päivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noo jos ruotsin tilannetta seuraa, siellä ammutaan joka päivä Ja räjäytyksiäkin tapahtuu. Raiskauksetkaan ei ole loppuneet vaikka syksy tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onpa taas varsinaista uutisointia, joku valehtelee ja oikein urakalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ikkunoiden rikkominen hyväksyttävää kansalaistottelemattomuutta? Voiko tuollaiseen ottaa kantaa, ennen kuin tekijä on tiedossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:00
Massiivisesta maalimäärästä huolimatta Mika Pyörälä ei miellä itseään maalitykiksi: "Ei tällä laukauksella voi kutsua itseä sniperiksi" Tilaajille
18:47
Kempeleen kunnanjohtaja: Lähijuna voisi liikennöidä Limingasta Iihin jo 2020-luvun puolessa välissä – kysyimme, miten lähijunaliikennehanke nytkähtäisi eteenpäin Tilaajille
18:27
Jonas Liimatta jatkaa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajana
18:00
Reportaasi vuosien takaa: Anjan etsintä toukokuussa 1963 ei unohdu – Viisivuotiaan tytön katoaminen Kerässiepistä aiheutti Suomen ensimmäisen suuretsinnän Tilaajille
17:56
Pakettiauto kaatui kyljelleen kolarissa Rovaniemellä
17:35
Paperisten laskujen eräpäiviä siirretty eteenpäin postilakon vuoksi – IS: Valtakunnansovittelija aikoo tehdä sovintoehdotuksen maanantai-iltana
16:03
Oulun seudulla kuvatulle Kaikki synnit -rikossarjalle sataa tunnustusta – kahmi Venla-ehdokkuuksia viidessä eri kategoriassa
67
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
53
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
36
Elektrobit rekrytoi yli 60 uutta työntekijää Ouluun vuoden 2020 loppuun mennessä – työllistää tällä hetkellä 240 henkilöä
33
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
27
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
19
1,8 miljoonan euron rahapelivoiton lunastaminen viivästyi kuukausilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image