Ulkomaat

Poliisi: Barcelonan iskun pakettiauton kuljettaja on tunnistetu, kuolonuhrien määrä nousi 15:een

Barcelonan kaduille tuotiin tuhansittain kynttilöitä torstain terrori-iskun muistolle. KUVA: MARTA PEREZ / EPA
Ulkomaat 21.8.2017 8:41 | Päivitetty 21.8.2017 15:49
STT, Kaleva

Espanjan terrori-iskuissa kuolleiden määrä on noussut 15:een, kertoo Katalonian alueen sisäministeri Joaquim Forn. Barcelonan ulkopuolelta on löydetty autosta puukotettu mies, ja tämän uskotaan liittyvän viime viikolla tehtyihin iskuihin.

Auto, josta puukotettu mies löytyi, oli murtautunut poliisin tarkastuspisteen läpi torstaina sen jälkeen, kun pakettiauto oli ajanut jalankulkijoiden päälle Barcelonan La Rambla -bulevardilla.

Bulevardilla kuoli 13 ja Cambrilsissa tehdyssä iskussa yksi ihminen.

Espanjan poliisin mukaan Barcelonassa jalankulkijoiden päälle ajaneen pakettiauton kuljettaja on tunnistettu.

Twitter-viestissä poliisi ei kertonut kuljettajan nimeä, mutta Katalonian alueen sisäministeri Joaquim Forn sanoi paikallisen radioaseman ohjelmassa kaiken viittaavan siihen, että kuljettaja on Younes Abouyaaqoub.

Etsintä on käynnissä 22-vuotiaan Abouyaaqoubin löytämiseksi. Hän saattaa poliisin mukaan olla karussa Espanjan ulkopuolella.

Barcelonassa La Ramblas -bulevardilla kuoli torstaina 13 ihmistä.

Espanjan viranomaiset arvioivat aiemmin, että Barcelonan ja Cambrilsin autoiskuissa kuolleiden sekä iskujen takana olleen terroristisolun jäsenten tunnistus saataneen tänään päätökseen. Yhteensä torstain iskuissa kuoli 14 ja loukkaantui toistasataa ihmistä.

Poliisi on sanonut hajottaneensa 12-jäsenisen terroristisolun, jonka uskotaan olleen autoiskujen takana. Tutkijoiden mukaan osa miehistä on teini-ikäisiä.

Epäiltyjen joukossa on 40-vuotias imaami Abdelbaki Es Satty, jonka uskotaan radikalisoineen nuoria Ripollin kaupungissa lähellä Ranskan rajaa. Monet epäillyistä, muun muassa Abouyaaqoub, ovat kasvaneet tai asuneet siellä.

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image