Ulkomaat

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain johtajat sanasodassa - Trumpia haukuttiin höppänäksi ja Jong-unia mielipuoleksi

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump sättivät toisiaan. KUVA: KCNA / JUSTIN LANE / EPA
Ulkomaat 22.9.2017 4:32 | Päivitetty 22.9.2017 23:04
STT, Kaleva

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on vastannut Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin uhkaukseen tuhota Pohjois-Korea. Valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan Kim varoitti, että Yhdysvallat maksaa kalliisti uhkauksesta.

Pohjois-Korea luonnehti Trumpin YK-puhetta "koiran räksytykseksi".

- Trumpin sanat eivät ole pelottaneet tai pysäyttäneet minua, vaan lähinnä vakuuttaneet siitä, että valitsemani tie on oikea ja minun on seurattava sitä loppuun saakka, Kim sanoi harvinaisessa henkilökohtaisesti pitämässään puheessa.

- Nyt kun Trump on loukannut minua ja maatani maailman silmien edessä ja tehnyt kaikkein raivokkaimman sodanjulistuksen historiassa sanoen tuhoavansa Pohjois-Korean, harkitsemme vakavasti käyttävämme historian korkeimman tason vastatoimia.

- Aion varmasti ja epäilemättä taltuttaa mielisairaan yhdysvaltalaishöppänän tulella, Kim päätti puheensa.

Etelä-Korean uutistoimisto Yonhapin mukaan Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho sanoi YK:n yleiskokouksessa, että Pohjois-Korea voisi harkita vetypommin testaamista Tyynellämerellä.

Pohjois-Korea ilmoitti aiemmin tässä kuussa testanneensa vetypommia, joka oli maan valtion television mukaan täydellinen menestys.

Trump: Kim on selvästi mielipuoli

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vastasi muutama tunti Kimin puheen jälkeen tämän kommentteihin Twitterissä.

- Pohjois-Korean Kim Jong-un on ilmiselvästi mielipuoli, jota ei haittaa oman kansansa näännyttäminen nälkään tai heidän tappamisensa. Häntä koetellaan vielä niin kuin ei koskaan aiemmin, Trump sanoi.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puolestaan kehotti osapuolia malttiin, verraten Kimin ja Trumpin sananvaihtoa "pikkulasten tappeluun lastentarhassa".

Yhdysvallat asetti Pohjois-Korealle lisää pakotteita eilen. Pakotteet koskevat yhtiöitä ja henkilöitä, jotka käyvät kauppaa Pohjois-Korean kanssa. Tilanne voi pakottaa kiinalaiset pankit ja venäläiset yritykset valitsemaan, haluavatko ne jatkaa kaupankäyntiä Pohjois-Korean kanssa vai joutua Yhdysvalloissa mustalle listalle.

Yhdysvaltain valtiovarainministerin Steven Mnuchinin mukaan uudet pakotteet Pohjois-Koreaa vastaan merkitsevät, etteivät yritykset enää voi käydä kauppaa sekä Yhdysvaltojen että Pohjois-Korean kanssa.

Jotkut analyytikot kuitenkin sanoivat, ettei ole näkyvissä merkkejä pakotteiden toimivuudesta, ja varoittivat, ettei yhä pahansisuisemmaksi ja henkilökohtaisemmaksi muuttuva kiistely maiden johtajien välillä ainakaan auta asiaa.

Yhdysvallat on toistaiseksi kieltäytynyt neuvottelemasta Pohjois-Korean kanssa. Trump on kuitenkin aiemmin väläyttänyt, että neuvotteluille saattaisi olla mahdollisuus.

YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin on tarkoitus tavata lauantaina Pohjois-Korean ulkoministeri Ri New Yorkissa ja tunnustella keskusteluiden mahdollisuutta.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kerrankin kumpikin veijari puhuu totta. Turhaan ollaan haukuttu näitä viisaita valtiomiehiä lapsellisiksi kakaroiksi ja itseraikkaiksi kaheleiksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äijät ovat kuin kaksi nulikkaa hiekkalaatikolla tai kaksi koulukiusaajaa yöllä grillijonossa. Ja näiden takana on valtava ydinasearsenaali joita molemmat ovat valmiita käyttämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä kiteytyy kuinka tyhmä ihmisrotu oikeasti on. On ihme että olemme vielä täällä. Emmekä ole tappanut toisiamme vihassa ja vallan himossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun valtioissa on tämän tason johtajia niin siitä ei hyvää seuraa. Molemmat riitapukarit hoitoon ja äkkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nälkärajalla elävän kehitysmaan despootti haastaa suuren ja mahtavan eli ainoan supervallan, jonka Putkinkin tunnusti. Sen sijaan itsenäinen sivistysvaltio Suomi on rähmällään ja kuuntelee nöyrästi, mitä jenkit ajattelee ja sitten vain samaa mieltä. Helppoa kuin heinänteko!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Pohjois-Korea on nälkärajalla elävä kehitysmaa, vaikka se voisi olla Kiinan kaltainen talousjätti? Mietipä sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä saa mitä tilaa.
Molemmin puolin.
Lohduttaudutaan sillä että PK on kaukana ja ydinlaskeuma ei tule kovin vahvana tänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:59
Miksei lentokoneessa ole alkolukkoa vaikka koulutakseissa on? – "Jos tällaisia ikäviä tapauksia alkaisi olla enemmän, se olisi varmaan yksi keskustelunaihe"
13:27
Päivärinta kertoo pistemenetyksen MM-sivuvaunuluokassa johtuneen kahden bensiinilaadun sekoittamisesta
13:16
Jari Sillanpäälle 10 kuukautta ehdollista vankeutta – "hovihankkijalle" eli pääsyytetylle neljän vuoden vankeus
13:05
Jari Sillanpää tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen
13:03
Japanin merivoimien alukset rantautuivat Helsinkiin näyttävästi - 87 000 hevosvoimaa
13:00
Sinisten Terho: Neljä viidestä ministeristä varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa - Soini panttaa yhä päätöstään
12:47
Kolumni: Kuka on vanhan sillan kapteeni? Italia etsii vastuullisia Morandi-sillan romahdukseen – eikä EU enää kelpaa syntipukiksi
62
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
56
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
31
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
23
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
21
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"
21
Kupari kiidätti Kärpät lentoon
18
Pesis lyö yhä läpi maakunnissa kunnarin arvoisesti – helteinen kesä on hellinyt lyöjiä ja katsojia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Etelä-Karjalan maakuntaan. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Tuo auton jumalointi on vain sinun näkemyksesi autoista sinua enemmän ymmärtävistä. Neutraloidaanpa keskustelu siirtäm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image