Ulkomaat

Pohjois-Korea tapaa olym­pia­lai­sis­sa Etelä-Korean presidentin, mutta ei USA:n viranomaisia

Ulkomaat 8.2.2018 2:03 | Päivitetty 8.2.2018 10:43
STT

Pohjois-Korealla ei ole aikeita tavata Yhdysvaltain viranomaisia Etelä-Koreassa Pyeongchangin olympialaisten aikana, kertoo Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA. Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin Pohjois-Korean korkea-arvoinen delegaatio kuitenkin tapaa.

Presidentin edustaja kertoi torstaina, että Moon lounastaa delegaation kanssa lauantaina. Perjantaina Etelä-Koreaan saapuvaan delegaatioon kuuluvat muun muassa Pohjois-Korean seremoniallinen valtionpäämies Kim Yong-nam sekä maan johtajan Kim Jong-unin vaikutusvaltaisena pidetty pikkusisko Kim Yo-jong.

Kim Yong-nam johtaa Pohjois-Korean parlamenttia, mutta hänen asemaansa pidetään suurimmaksi osaksi seremoniallisena. Tosiasiallista valtaa Pohjois-Koreassa käyttää maan johtaja Kim Jong-un.

Johtajien tapaaminen on olympialaisten diplomaattinen kohokohta. Koreoiden välit ovat lientyneet vuodenvaihteen jälkeen, kun Pohjois-Korea ilmoitti osallistuvansa Pyeongchangin talviolympialaisiin.

Välit Yhdysvaltoihin ovat kuitenkin pysyneet jäisinä. KCNA:n mukaan Pohjois-Korean ulkoministeriön korkea-arvoinen viranomainen Cho Yong-sam sanoi, ettei aikeissa ole tavata olympialaisten yhteydessä Yhdysvaltain viranomaisia.

- Emme ole koskaan anelleet dialogia Yhdysvaltain kanssa, emmekä koskaan tee niin, Cho sanoo.

Yhdysvaltojen olympiadelegaatiota johtaa varapresidentti Mike Pence. Hän osallistuu huomenna olympialaisten avajaisiin, kuten myös Pohjois-Korean korkea-arvoinen delegaatio. Pence tapaa vierailunsa aikana ainakin Etelä-Korean presidentti Moonin.

Matkallaan Aasiaan Pence on uutistoimisto AFP:n mukaan sanonut, ettei hän ole pyytänyt tapaamista Pohjois-Korean kanssa. Hän kuitenkin myös sanoi, että katsotaan mitä tapahtuu.

MAINOS

Kommentoi

No nyt ui kimjongun avantoon osallistuessaan kisoihin noin isolla porukalla. Veikkaan hänen aliarvioineen somen ja nuorten ihmisten älyn vaikutuksen tulevaisuuteensa. Pari vuotta ja hänen hirvittävä systeeminsä on raunioina sisältäpäin. Vrt. Chausescu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

119
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
79
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
52
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
49
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
43
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
33
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

kallis maahaanmuutto?

On hyvä muistaa se, että Suomi käyttää yli 11 miljardia euroa vuodessa ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuuksilla. ... Lue lisää...
jokavuotiset menot

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image