Ulkomaat

Pohjois-Korea ampui kaksi uutta ohjusta

Etelä-Koreassa seurattiin uutislähetystä Pohjois-Korean ohjuslaukaisusta elokuussa. Arkistokuva. KUVA: JEON HEON-KYUN
Ulkomaat 10.9.2019 10:24
Daniel Wallenius

Pohjois-Korea ampui kaksi uutta ohjusta tiistaiaamuna. Asiasta kertoivat Etelä-Korean viranomaiset.

Etelä-Korean armeija havaitsi laukaisun varhain aamulla. Armeijan mukaan kyseessä näytti olevan kaksi lyhyen kantaman ohjusta.

Kyseessä on ainakin neljäs ohjuslaukaisu heinäkuun puolen välin jälkeen. Pohjois-Korea on itse ilmoittanut viime vuonna keskeyttävänsä ydinaseohjelmansa sekä pitkän matkan ja mannertenvälisten ohjusten laukaisun

Vaikka tänä vuonna laukaistut ohjukset ovat lyhyen kantaman ohjuksia, niissä on asiantuntijoiden mukaan nähtävissä huomattavaa teknologista kehitystä ja niitä voitaisiin käyttää ohjuspuolustusten kiertämiseen.

Pohjoinen vakuuttaa neuvotteluhalukkuutta

Laukaisut tapahtuivat vain tunteja sen jälkeen, kun Pohjois-Korean varaulkoministeri Choe Son Hui sanoi maan valtiollissesa mediassa, että Pohjois-Korea olisi valmis laajoihin neuvotteluihin Yhdysvaltojen kanssa syyskuun lopussa. Neuvottelujen aika ja paikka ovat vielä avoinna.

Choe kuitenkin varoitti, että Yhdysvaltojen tulisi tuoda neuvotteluihin uusia avauksia, tai neuvottelut saattaisivat kariutua jälleen. Yhdysvaltojen hallinto on sanonut, ettei ilmoitettavaa uusista neuvotteluista ole.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un tapasivat Koreoiden välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä kesäkuussa ja päättivät avata uudet neuvottelut sen jälkeen, kun johtajien tapaaminen Vietnamissa helmikuussa ei tuonut tulosta.

Tämän jälkeen amerikkalaisten yritykset avata neuvotteluita ovat kuitenkin jääneet vaille muuta vastausta kuin toistuvat ohjuskokeet.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
20:13
Ottelukooste: KooKoo–Kärpät
20:00
Lohkovoitto ja kasa maaleja – Niklas Jokelaisen hattutemppu siivitti AC Oulun Suomen cupin lohkovoittoon
20:00
Rovaniemen hovioikeus on aktiivisin matkakäräjillä, joista suurin osa kohdistuu Ouluun – Miksi hovioikeus niin usein alentaa tuomioita? Tilaajille
19:59
Saari ratkaisi jatkoerässä Kärppien naisille pudotuspelien avausvoiton
19:59
Kärpille maukas vierasvoitto Kouvolasta Aaltosen ja Pyörälän maaleilla, katso ottelun ratkaisuhetket
173
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
72
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
26
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

245 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Verotus kovenee jo muutenkin aika nopeasti kun eläke yli kahden tonnin menee. Tällaiset jutut kumpuavat vasemmiston rive... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image