Ulkomaat

Parlamentti ei äänestänyt uudelleen brexit-sopimuksesta – seuraavaksi käydään läpi lakeja

Britannian parlamentin puhemies John Bercow ei hyväksynyt Johnsonin pyyntöä uudesta äänestyksestä. KUVA: UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT HANDOUT
Ulkomaat 21.10.2019 22:56
Riina Rastas, Reuters

Britannian parlamentin puhemies John Bercow ei hyväksynyt Johnsonin pyyntöä uudesta äänestyksestä. Brexit jatkuu tiistaina, kun Britannian hallitus esittelee parlamentille brexit-lakeja.

Britannian pääministeri Boris Johnson yritti saada brexit-sopimuksensa hyväksytyksi jälleen maanantaina. Puhemies John Bercow kuitenkin ilmoitti, että Britannian parlamentin alahuone ei äänestä erosopimuksesta.

Puhemies Bercow ilmoitti maanantaina, että asiaa ei voida ottaa parlamentissa esiin toistamiseen, sillä asiasisältö ja olosuhteet ovat samat kuin lauantaina. Lauantain äänestyksessä parlamentaarikot päättivät viivyttää sopimuksen hyväksymistä.

Boris Johnson toivoi äänestyksen toteutuvan ja tuloksen muuttuvan, sillä silloin Britannian, Johnsonin johdolla, EU:lta hakemaa jatkoaikaa ei tarvittaisi.

Johnson pyysi jatkoaikaa EU:lta kirjeitse. Tämän jälkeen hän lähetti vielä toisen kirjeen, jossa kritisoi jatkoaikaa ja perusteli miksi sitä ei pitäisi myöntää.

Toisen kirjeen lähettäminen on kuumentanut etenkin opposition tunteita. Oikeus päätti kuitenkin maanantaina, ettei tee vielä päätöstä siitä, oliko toisen kirjeen lähettäminen laitonta.

Seuraavaksi käsittelyyn brexit-lait

Britannian poliitikot väittelevät siitä pitäisikö EU:sta lähteä ilman sopimusta, lähteä sopimuksen kanssa vai järjestää uusi kansanäänestys.

Britannialla alkaa olla sopimuksen kanssa kiire, sillä aikaa EU eroon on enää kymmenen päivää. Britannian on määrä lähteä EU:sta lokakuun loppuun mennessä.

Puhemies Bercow mainitsi, että hallitus voi vielä saada brexit-sopimuksen läpi ennen määräaikaa, jos se saa parlamentin enemmistön puolelleen.

Britannian hallituksen on tarkoitus esitellä parlamentille brexit-lakeja tiistaina. Johnson sanoi lauantaina, että hallitus esittää lakeja, joita tarvitaan, jotta sopimus voitaisiin saada aikaan tiukassa kymmenen päivän aikataulussa. Parlamentin on tarkoitus äänestää laeista.

EU ei ole vielä päättänyt hyväksyykö se Johnsonin pyynnön Britannian EU-eron viivästyttämisestä. Sunnuntaina EU-diplomaatit sanoivat, että EU tarvitsee aikaa päättääkseen viivyttämisestä.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk sanoi lauantaina alkavansa neuvotella EU-johtajien kanssa mahdollisesta eron viivästyttämisestä.

EU-parlamentilla on käynnissä täysistunto, joka jatkuu maanantaista torstaihin. Täysistunnossa ei ole tällä hetkellä tarkoitus äänestää brexit-sopimuksesta, mutta agenda voi vielä muuttua. Lähtökohtaisesti EU-parlamentin on äänestettävä sopimuksesta, jotta se tulee voimaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Pellen puku ja Jokereiden maskotiksi sopii tämä ikuinen EU vihaaja, joka valehtelee koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image