Ulkomaat

Pariskunta asui omatekoisessa kodissa Thaimaan rannikon edustalla – uhkana pahimmassa tapauksessa kuo­le­man­tuo­mio

Thaimaan merivoimat väittää, että pieni koppi sijaitsee maan merialueella. Sen entisen asukkaiden mukaan rakennelma on juuri ja juuri kansainvälisellä merialueella. KUVA: ROYAL THAI NAVY HANDOUT
Ulkomaat 18.4.2019 22:30
Ilkka Hemmilä

Pari kuuluu kansainväliseen verkostoon, joka rakentaa asumuksia kansainvälisille merialueille, jotta niiden asukkaat eivät olisi minkään valtion alaisia.

Yhdysvaltalainen mies ja hänen tyttöystävänsä ovat joutuneet kahnaukseen Thaimaan valtion kanssa, kertoo BBC.

Pari asui hetken omatekoisessa koppikodissa maan rannikon tuntumassa Phuketin edustalla. Asuinsija on rakennettu 20-metrisen rakennelman päälle.

Viranomaisten mukaan koppi sijaitsee maan aluevesillä noin 12 mailin (19,5 kilometrin) päässä rannikolta, parin mukaan kansainvälisellä merialueella 13 mailin (21 kilometrin) päässä rannikolta.

Chad Elwartowski ja Supranee Thepdet ovat piiloutuneet maan viranomaisilta sen jälkeen, kun Thaimaan merivoimat sanoi heidän uhanneen maan suvereniteettia. Viranomaisten mukaan rakennukselle ei ole pyydetty lupaa.

Armeija pohtii seuraavaksi maan muiden viranomaisten kanssa jatkotoimia. Mikäli pari todetaan syyllisiksi Thaimaan lakin rikkomiseen, he voivat pahimmillaan saada elinkautisen tai kuolemantuomion.

Taustalla vapaudentavoittelu

Elwatorski on aiemmin työskennellyt ohjelmistotuotannossa Yhdysvaltain asevoimissa, kertoo BBC. Hän on nyttemmin investoinut virtuaalivaluutta bitcoiniin.

Pariskunta kuuluu kansainväliseen verkostoon, joka rakentaa asumuksia kansainvälisille merialueille, jotta niiden asukkaat eivät olisi minkään valtion alaisia.

Thaimaan rannikolla sijaitseva koti ei ilmeisesti ole pariskunnan rakentama vaan sen taustalla on Ocean Builders -ryhmittymä, joka rahoittaa kyseisiä kohteita. Pariskunta kuitenkin kuuluu ryhmään.

Elwartowski on kertonut AFP-uutistoimistolle, että pari piileskelee paraikaa.

BBC:n mukaan kansainvälisille merialueille rakennettujen kotien määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta aiempia esimerkkejä vastaavasta toiminnasta on olemassa. Vapaudenetsijät ovat perustaneet omia mikrovaltioita esimerkiksi hylätyille öljynporauslautoille.

MAINOS

Kommentoi

Suomella oli jopa antaa rahaa Kreikalle, onko ne jo saatu takaisin ? En ole ainakaan huomannut uutisissa mainintaa, vaan onko ne siiretty hiljaisuudessa herrojen tilille? Tämä sivuaa tätä uutista vaan tulipahan mieleen kun ei edes kukaan eduskuntavaali ehdokas maininnut asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, nyt on kyllä syy rangaista kuolemantuomiolla! On tämä maailma aina vaan täyshullujen käsissä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutamat haluavat tässäkin maassa väärän värisille kovemmat tuomiot kuin itselleen. Ei ole järjen niukkuus minkään yksittäisen kansan ongelma.

"Kunpa ihmiset tietäisivät, miten vähällä järjellä heitä hallitaan"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tullaan vieraaseen maahan tekemään rikoksia, jos saa ehdonalaista ei se ulkomaalaiselle ole mikään rangaistus. Poistuu maasta ja jatkaa samaa rikollista elämää toisessa maassa. Natiiveille ehdollinenkin on yleensä suuri rasite mm työelämässä eli ainakin Suomessa kanta suomalaiset saavat suhteessa paljon kovemmat rangaistukset käytännössä aina, kun tänne meidän verorahoilla elämään tulevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika heikko yritys, jos ei ole saanut GPS:llä katsottua, että on kansainvälisellä merialueella ... Mutta muuten hyvä homma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Thaimaa ei rajojensa valvonnan kanssa pelleile, ei ole vara pelleillä, kuten täällä Euroopassa. Mielestäni ovat ihan oikeassa. Loppuu rajoilla leikkiminen alkuunsa, eikä tule rajan ylittäjiä veneellä jotka voisivat matkalla upota ja matkustajat hukkua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten jos tarvii päästää hammaslääkäriin tai sydänleikkaukseen? Silloin taas varmaan valtion palvelut kelpaa?
Miten tuommoisen rakennelman omistajuus ? Mihin laillinen omistaja kirjataan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jenkit maksaa muutenkin itse hoitonsa. Valtio kustantaa hoitoja vain muutamissa maissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jees, näin on. Kaveri säästi vaimoineen 10 vuotta, ja maksoi toiset 10 vuotta lainaa, että sai kivan omaksi talon läheltä merta. Vuosi omassa talossa, ja vaimolla todettiin syöpä. Sairaala pääsi oikein rahastamaan. Nyt asuvat huonossa kaupunginosassa vuokrakaksiossa vanhassa kerrostalossa. Heillä oli onnea, kun myymällä kaiken omaisuus riitti juuri ja juuri, niin vaimo sai hoitoa. Monella ei riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joitain aikoja sitten eräässä amerikkalaisessa sanomalehdessä kirjoitettiin hieman halveksivaan sävyyn Suomesta ja siitä että Suomi on vähän "sosialistinen". Sosialismi on kansalaisten näkövinkkelistä kuitenkin jollain tapaa ihan hyvä juttu kaikille. Yhteisillä veroila kustannetaan koulut ja terveydenhoitijärjestelmä, jotta jokaisella on mahdollisuus ammattikoulutukseen ja "ilmaiseen" terveydenhoitoon. Jokainen Suomeen muuttanut jenkki on ollut erityisen vaikuttunut eurooppalaisesta tavasta hoitaa kansan terveyttä. Terkkarin ovella ei kysytä luottokorttia. Vau. Kaikilla on pääsy kalliisiin leikkauksiin lähes ilmaiseksi. Vau!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmaista se ei ole kuitenkaan:) Vero euroillahan ne maksellaan. Hyvä niin.
Toki pitää muistaa eräät puolueet jotka koettaa murentaa tätä hyvinvointia piilottelemalla ja myymällä kaikki ulkomaiseen voitontavoitteluun..No se erä onneksi loppui lyhyeen nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asiassa länsimaiden kohdalla Jenkit on poikkeus. Kehitysmaat ovat tietenkin asia erikseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdysvalloissa on ollut jo yli 50 vuotta terveydenhuolto-ohjelmat hammashoitoineen 65 vuotta täyttäneille ja pienituloisille, ehdot poikkeavat osavaltioittain.

Mutta tuskin nuo elämäntapaintiaanit lentäisivät tuhansia kilometrejä hammashoitoon. Luultavasti käyttäisivät lähiseudulla muiden ihmisten kustantamia palveluita, jos tulisi terveysongelmia, tsunami, tulipalo, Bitcoinien arvon romahtaminen tai merirosvojen hyökkäys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se on Thaimaassakin. Millä muulla kuin rahalla ulkomaalainenkaan siellä hoitoa ja yleensäkään palveluja saa, kuin rahalla. Tietty aika monella on matkavakuutus, joka sitten auttaa, jos sairastuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan samalla tavalla kuin kenelle tahansa matkaajalle, maasta riippumatta. Joskaan valtiot eivät hoitoja kustanna etenkään ameriikoissa, ei kannata pientä Suomea muutaman muun maan kanssa samaistaa koko pallon toimintaperiaatteisiin, jenkkilässä maksetaan vakuutusmaksuja ja hoidot kustannetaan järkiään itse.

Rakennelman omistajuus? Eiköhän se omistuksessaan ole, tai sitten sen ryhmittymän. Katsos, kansainvälisillä vesialueilla ei ole omistajia, näillä alueilla ei myöskään oikeusvaltiot saa toimia omien lakiensa mukaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

85
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
39
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image