Ulkomaat

Paavin vir­kaa­nas­tu­jai­sis­sa arvovaltainen ja vähän kiisteltykin vierasjoukko

Paavin virkaanastujaisiin tuli vieraita yli 130 maasta. KUVA: MAURIZIO BRAMBATTI / EPA
Ulkomaat 19.3.2013 14:56
STT-AFP

Paavin virkaanastujaismessuun kokoontui varsin arvovaltainen kansainvälinen kutsuvierasjoukko. Vatikaanin mukaan delegaatioita saapui yli 130 maasta.

Pieniltä diplomaattisilta ongelmiltakaan ei vältytty. Kiinan edustaja jäi pois tilaisuudesta, koska kutsuvierasjoukossa istui Taiwanin presidentti Ma Ying-jeou. Kiina pitää Taiwania kapinallisena maakuntanaan.

Zimbabwen presidentti Robert Mugabella taas on matkustuskielto EU:n alueelle, mutta Vatikaanin kutsusta hän saattoi saapua paikalle. Myös länsimaiden kanssa hakauksissa olevan Iranin ulkoministeri oli vastannut kutsuun myöntävästi.

Argentiinan presidentti Cristina Kirchner hämmästytti monia maanantaina pyytämällä paavilta tukea Falklandinsaaria koskevaan kiistaan Britannian kanssa.

Ensimmäistä latinalaisamerikkalaista paavia olivat saapuneet myös kuulemaan Brasilian, Paraguayn, Ecuadorin ja Chilen johtajat.

EU:n johdosta paikalla olivat komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso sekä presidentti Herman Van Rompuy ja jäsenmaiden johtajista muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

21.8.
Kerrostaloasunnossa tulipalo Rovaniemellä – ei henkilövahinkoja
21.8.
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
21.8.
Lippo löi itsensä pääsarjan portille – Ulvilan kentästä peräti 24 juoksua
21.8.
Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa
21.8.
"Hallituspuolueilla on myös palkansaajanäkökulmaa" – SAK:n Eloranta kehuu joitain kokoomuksen työllisyyshuomioita, mutta kritisoi leikkauksia
21.8.
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
21.8.
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image