Ulkomaat

Paavi toivoo rauhaa no­pea­tem­poi­sen elämän keskelle

Paavi Benedictus XVI piti perinteisen messun jouluaattona Vatikaanissa. KUVA: CLAUDIO PERI / EPA
Ulkomaat 25.12.2012 0:57
STT,

Paavi Benedictus XVI toivoo ihmisten löytävän tilaa myös Jumalalle nopeatempoisen ja teknologiantäyteisen elämän keskellä. 85-vuotias paavi puhui perinteisessä jouluaaton messussa Pietarinkirkossa Vatikaanissa.

Paavin mukaan ihmiset eivät enää ehdi ajatella Jumalan olemassaoloa.

- Me olemme niin täynnä itseämme, että Jumalalle ei ole enää tilaa. Silloin ei myöskään ole tilaa lapsille, köyhille eikä tuntemattomille, paavi sanoi, ja kehotti ihmisiä pohtimaan suhdettaan kodittomia, pakolaisia ja maahanmuuttajia kohtaan.

Puheessaan paavi toivoi myös Syyrian sisällissodan loppumista sekä ratkaisua Israelin ja palestiinalaisten konfliktiin.

Myös Betlehemin perinteisessä keskiyön messussa katolinen patriarkka Fuad Twal toivoi sopua Israelin ja palestiinalaisten välille. Twalin sanat kuuli myös messuun osallistunut palestiinalaispresidentti Mahmud Abbas.

Jouluaaton messuun Vatikaanissa osallistui noin 10 000 ihmistä. Sen lisäksi messua seurasivat miljoonat televisionkatsojat. Myös Betlehemin messu televisioitiin.

Paavi antaa tänään perinteisen urbi et orbi -viestinsä Pietarinkirkon aukiolla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Seuraava paavi on mustaihoinen. Kyllä ne Vatikaanissakin ymmärtävät että PR,ä on tehtävä siellä missä on kasvua. Euroopassa väki alkaa olla sen verran lukenutta että ei aivan kaikille mene läpi nuo neitsyestä sikiämiset, mutta menepä afrikkaan tai etelä-amerikkaan niin jo vain uppoaa kuin veitsi voihin! Aina kun näen tuon Retzingerin niin mieleeni tulee tähtien sota-elokuvien Palpatine, onhan heissä paljon samaa. Molemmat halusivat totalitaarisen valtion, molemmilla ylhäältä annettu tehtävä, supervoimat (paavilla kieltämättä paljon heikommat). Pikainen ja pitkä dementia, ja näemme mitä Vatikaanin virkamiehet saavat aikaan. Todennäköisesti enemmän kurjutta Afrikassa. Surkea miehen irvikuva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihminen enää loppumetreillä muuta voi tehdä?
Tehdä kuten paavi, toivoa.
Tai sitten vatikaanin viesteissä ei ole mitään uutta kerrottavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jouluyön messussa kovin heikkovointiselta vaikutti hän. Toivottavasti hänen usko parantaa todella selvästi ilmikäyvän vanhuuden, jotta hän voisi kuolemaansa asti hoitaa tehtäviään paavina kunniakkaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

38
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
33
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
31
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
14
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
11
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
9
Kalen! kalluppi: Ookko nää käyny Virosa viinakaupasa?
8
SDP:n Marin puolustaa avaustaan lyhyemmästä työajasta – "Tänään ehkä utopiaa, mutta voi olla tulevaisuudessa totta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image