Ulkomaat

Paavi kertoi eroavansa kirkon parhaaksi - yli 100 000 kokoontui Pie­ta­ri­nau­kiol­le

Pietarinaukiolle kokoontunut väkimassa vastaanotti Paavi Benedictus XVI:n vimeistä kertaa keskiviikkona. KUVA: ETTORE FERRARI / EPA
Ulkomaat 27.2.2013 12:37 | Päivitetty 27.2.2013 15:01
STT-AFP

Paavi Benedictus XVI on pitänyt viimeisen puheensa Vatikaanin Pietarinaukiolla. Puheessaan hän sanoi ymmärtävänsä eronsa vakavuuden ja sen, että kyseessä on uudenlainen tilanne.

Hän on lähes 600 vuoteen ensimmäinen paavi, joka eroaa.

Paavi muun muassa totesi, ettei eroa omaksi vaan kirkon parhaaksi. Hänen mukaansa kirkko on joutunut myrskyihin, mutta Jumala ei anna sen hukkua. Hän sanoi itsekin kohdanneensa vastatuulta, ja pyysi rukoilemaan vaikean tehtävän kohtaavien kardinaalien sekä seuraajansa puolesta.

Paavi saapui aukiolle puoliltapäivin Suomen aikaa. Tilaisuutta on seurannut paikalla yli 100 000 ihmistä. Ihmiset heiluttelivat lippuja ja pitivät esillä kylttejä, joihin oli kirjoitettu hyvästejä paaville.

Virallisesti paavi jättää virkansa huomenna. Vatikaanin mukaan Benedictuksen seuraajan valinta voi alkaa ensi maanantaina.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image