Ulkomaat

Paavi aikoo pysyä "pii­lou­tu­nee­na maailmalta"

Ulkomaat 14.2.2013 14:24
STT-Reuters

Paavi Benedictus XVI aikoo ilmeisesti pysyä tiukasti poissa julkisuudesta eroamisensa jälkeen. Rooman hiippakunnan pappeja torstaina Rooman piispan ominaisuudessa tavannut paavi sanoi pysyvänsä lähellä heitä, vaikka "olisikin piiloutuneena maailmalta".

Jo aiemmin paavin on kerrottu aikovan vetäytyä luostariin eroamisensa jälkeen. Tiistaina paavi vahvisti "vetäytyvänsä rukoukseen".

Paavi hyvästelee katolilaiset Vatikaanissa viimeisessä julkisessa esiintymisessään ensi keskiviikkona, ja ero astuu voimaan torstaina helmikuun viimeisenä päivänä. Vatikaanin mukaan uusi paavi pitäisi olla valittu pääsiäiseen eli maaliskuun loppuun mennessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Täytyy kyllä todeta, että Joseph Ratzinger on niin kaukana leipäpapista kun vain voi. Mies on jo alkujaankin uskonnollisesta perheestä, jonka molemmista pojista tuli pappeja. Jo 15-vuotiaana hän kertoi tavoitteekseen pappisvihkimyksen. Paavi on omistanut koko elämänsä ja jokaisen valveillaolohetkensä kirkolle, enkä voi olla kunnioittamatta tätä täydellistä omistautumista vaikka luterilainen olenkin.

Joseph Ratzinger on aikamme ehdottomasti suurin teologi, jonka suomennettuja teoksia lukeneena olen vaikuttunut kielellisestäkin kauneudesta ja loisteliaasta retoriikasta. Ratzingerin kirjat ovat antoisaa luettavaa luterilaisellekin, ja niiden suunnaton kielellinen kaunes on suorastaan lumoavaa. Jopa suomennoksista välittyy aito usko ja rakkaus miehen totuutena pitämäänsä asiaa kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti näillä uskomuksilla on aiheutettu mittaamatonta kärsimystä vastustamalla aborttia, kieltämällä ehkäisyvälineet ja salailemalla pedofiilien toimintaa. Toivottavasti jumala (jos sellaista on) tekee omat johtopäätöksensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavihan on katolisen uskon mukaan jumalan sijainen maan päällä. Voiko siitä pestistä irtisanoutua jos huvittaa? Kysyttiinkö jumalalta mielipidettä? Entäs jos jumala ei tykkää sijaisensa päätöksestä - seuraanko rankaisu? Nyt vähän pelottaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kyllä itse näe tuossa mitään ristiriitaa. Kanonisen lain mukaan paavi voi erota omasta tahdostaan. Katolisen opin mukaan Pyhä henki ohjaa paavin valintaa konklaavissa, ja tästä johtuen paavin voidaan katsoa olevan aina "Jumalan ehdokas". Herran tiet ovat tutkimattomat, ja epäilemättä Ratzingerille annettu tehtävä on nyt paaviuden osalta täytetty siinä laajuudessa kuin Jumala on tarkoittanut. Paavillisen nimensä mukaisesti Benedictus, siunattu, on saanut Jumalalta siunauksen ja voiman päättää pontifikaattinsa Herran tarkoittamalla tavalla ja näyttää samalla esimerkkiä epäitsekkyydessä ja voimassa luopua vallasta.

Toivon Joseph Ratzingerille siunattuja eläkepäiviä ja terveyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU pykälät ne koskee paavejakin...eli kyllä voi irtisanoa ittensä. Toki jätkä ei pääse työkkäri korvauksia HETI nauttimaan koska sano ittensä irti. Miksi sano ittensä irti - tuliko tehtyä jotain mitä päivänvalossa ei voi näyttää....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä..mökillä ei kaipaa televisiota, nettiä, puhelinta. Vain sitä linnunlaulua ja raikasta ilmaa !
Vois kutsuakin entisen paavin saunaan sitten :) tervetuloa vaan jos olet kuulolla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus tekis mieli tehdä samoin. No onneksi se onnistuu suht helposti. Sulkee puhelimen ja menee mökille :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

100
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
65
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
40
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
40
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
26
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
22
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
22
Britannian hallituksesta lähti jälleen ministeri Boris Johnsonin lähestyvän pääministerinimityksen takia – "maan yllä on synkkä pilvi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Hakkaraisesta on sivistys kaukana. Tai sitten ymmärrämme eri lailla sanan sivistys. Sivistystä ei ole myöskään se, että ... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image