Ulkomaat

Pääministeri Johnson Irlannissa: "Minua ei pelota, mitä parlamentissa tapahtuu"

Britannian pääministeri Boris Johnsonin (oik.) työviikko alkoi Irlannin-vierailulla. Irlannin pääministeri Leo Varadkar muistutti, että ilman backstop-järjestelyä ei voi olla erosopimustakaan. KUVA: AIDAN CRAWLEY
Ulkomaat 9.9.2019 14:53
Katja Ihatsu

Britannian parlamentin istuntotauko alkaa maanantaina vaaliäänestyksen jälkeen.

Sopimukseton brexit olisi epäonnistuminen, josta sekä Britannian että Irlannin hallitukset olisivat vastuussa, sanoi Britannian pääministeri Boris Johnson, joka tapasi maanantaina virkansa puolesta ensimmäistä kertaa Irlannin pääministerin Leo Varadkarin.

Dublinissa puhunut Johnson sanoi BBC:n ja Reutersin mukaan, että brexit-sopimuksen aikaansaaminen on yhä mahdollista EU:n lokakuun huippukokoukseen mennessä. Varadkar puolestaan totesi, ettei Britannian ole ylipäätään mahdollista erota EU:sta siististi.

Johnson pitää itsepintaisesti kiinni brexitin takarajasta 31. lokakuuta, mutta Irlannin hallitus puoltaisi lykkäystä. Varadkar halusi keskustella Johnsonin kanssa siitä, miten hän aikoo loppuunsaattaa brexitin ilman parlamentin tukea.

– Minua ei pelota ollenkaan, mitä parlamentissa tapahtuu. Britannian kansa haluaa, että meillä on sopimus ja että lähdemme 31. lokakuuta. -- Minulla on tänään yksi viesti ja se on, että haluan sopimuksen, Johnson sanoi.

Varadkar muistutti, että EU ei ole saanut Britannialta ehdotuksia Britannian ja Irlannin rajaa koskevaan kysymykseen. Backstop-menettely säilyttää Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajan avoimena brexitin jälkeen ja on keskeinen osa Johnsonin edeltäjän Theresa Mayn neuvottelemaa erosopimusta. Johnsonille bakcstop on kynnyskysymys.

– Ilman backstopia ei voi olla sopimustakaan. Muista vaihtoehdoista ei ole sovittu, Varadkar huomautti.

Johnson matkusti tapaamisen jälkeen Lontooseen, jossa Britannian parlamentti äänestää illalla toistamiseen hänen esityksestään uusintavaaleista. Parlamentin viiden viikon mittainen istuntotauko alkaa äänestyksen jälkeen, kertoi Reuters.

MAINOS

Kommentoi

Johnson on brittiversio persuista.

Backstop ei kelpaa, ja sitten hän kiertää ympäri Eurooppaa - ilman, että on vieläkään esittänyt ensimmäistäkään vaihtoehtoa bäckstopille.

Varokaa näitä poliitikkoja, jotka eivät kerro ratkaisuja. Vaan ainoastaan, mitkä ratkaisut eivät kelpaa.

Ja lopuksi kaikesta syytetään maahanmuuttoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietenkään ei Johnsonia pelota, koska Johnson on hyvien tyyppien tukema johtaja joka on saanut omat palansa suunnitelmasta. Britannia todellakin eroaa EU:sta 31.10 aivan kuten Britannian kansan enemmistö haluaa.

Eikä tässä edes kaikki. Britannia tulee saamaan EU:lta "unelma sopparin" joka mahdollistaa Britannialle kaiken, mutta ei sido Britanniaa mihinkään. Se on kuin tupla-kova brexit.

Eikä siinäkään vielä kaikki, sillä erottamalla sosialistien kanssa äänestäneet konservatiivi-petturit, Johnson takasi sen, että Britaniassa on pakko järjestää vaalit vielä tämän vuoden aikana. Britanniassa on tällä hetkellä vähemmistöhallitus jonka jatkuvaa toimintaa maan lait eivät salli. Uudet vaalit puolestaan tarkoittavat sitä, että vasemmisto-sosialistit tulevat kärsimään maan jäätävimmän tappion ja eliitti menettää Britanniassa vallan täysin. Se on ensimmäinen kerta tuhansiin vuosiin kun Britanniassa eliitti riisutaan vallasta.

Hyvien tyyppien suunnitelma on aukoton ja hyvät tyypit eivät feilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todella katastrofaalista, että pääministeri ajaa EU-eroa, vaikka tavallinen kansa siitä eniten kärsii. Sisäpolitiikka tuntuu olevan tärkeämpää kuin kansakunnan tulevaisuus. Kyllä Donald on Borikseen verrattuna fiksu mies!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitänä oikei höriset... kyllähän se kansa kärsii enempi siitä eurostoliitosta.. erroon vaan kaikki mokomasta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:15
Mies löi naista 13 kertaa puukolla ylävartaloon Raahessa, miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta – syyttäjä vaatii vankeustuomiota
11:06
Henkilöautot nokkakolarissa Kalajoella – viisi henkilöä loukkaantui, kaksi vakavammin
11:05
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
10:52
Kerrostalohuoneistossa syttyi tulipalo Sotkamossa – yksi ihminen vietiin jatkohoitoon
10:52
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut – 107-vuotias Kanerva oli Tornion vanhin asukas
10:33
Keskustan Minna-Maaria Sipilä eroaa Kempeleen kunnanhallituksen jäsenyydestä – vetoaa kahdella paikkakunnalla asumiseen
10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
52
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
38
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
26
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
24
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"
15
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
14
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image