Ulkomaat

Pääministeri Johnson Irlannissa: "Minua ei pelota, mitä parlamentissa tapahtuu"

Britannian pääministeri Boris Johnsonin (oik.) työviikko alkoi Irlannin-vierailulla. Irlannin pääministeri Leo Varadkar muistutti, että ilman backstop-järjestelyä ei voi olla erosopimustakaan. KUVA: AIDAN CRAWLEY
Ulkomaat 9.9.2019 14:53
Katja Ihatsu

Britannian parlamentin istuntotauko alkaa maanantaina vaaliäänestyksen jälkeen.

Sopimukseton brexit olisi epäonnistuminen, josta sekä Britannian että Irlannin hallitukset olisivat vastuussa, sanoi Britannian pääministeri Boris Johnson, joka tapasi maanantaina virkansa puolesta ensimmäistä kertaa Irlannin pääministerin Leo Varadkarin.

Dublinissa puhunut Johnson sanoi BBC:n ja Reutersin mukaan, että brexit-sopimuksen aikaansaaminen on yhä mahdollista EU:n lokakuun huippukokoukseen mennessä. Varadkar puolestaan totesi, ettei Britannian ole ylipäätään mahdollista erota EU:sta siististi.

Johnson pitää itsepintaisesti kiinni brexitin takarajasta 31. lokakuuta, mutta Irlannin hallitus puoltaisi lykkäystä. Varadkar halusi keskustella Johnsonin kanssa siitä, miten hän aikoo loppuunsaattaa brexitin ilman parlamentin tukea.

– Minua ei pelota ollenkaan, mitä parlamentissa tapahtuu. Britannian kansa haluaa, että meillä on sopimus ja että lähdemme 31. lokakuuta. -- Minulla on tänään yksi viesti ja se on, että haluan sopimuksen, Johnson sanoi.

Varadkar muistutti, että EU ei ole saanut Britannialta ehdotuksia Britannian ja Irlannin rajaa koskevaan kysymykseen. Backstop-menettely säilyttää Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajan avoimena brexitin jälkeen ja on keskeinen osa Johnsonin edeltäjän Theresa Mayn neuvottelemaa erosopimusta. Johnsonille bakcstop on kynnyskysymys.

– Ilman backstopia ei voi olla sopimustakaan. Muista vaihtoehdoista ei ole sovittu, Varadkar huomautti.

Johnson matkusti tapaamisen jälkeen Lontooseen, jossa Britannian parlamentti äänestää illalla toistamiseen hänen esityksestään uusintavaaleista. Parlamentin viiden viikon mittainen istuntotauko alkaa äänestyksen jälkeen, kertoi Reuters.

MAINOS

Kommentoi

Johnson on brittiversio persuista.

Backstop ei kelpaa, ja sitten hän kiertää ympäri Eurooppaa - ilman, että on vieläkään esittänyt ensimmäistäkään vaihtoehtoa bäckstopille.

Varokaa näitä poliitikkoja, jotka eivät kerro ratkaisuja. Vaan ainoastaan, mitkä ratkaisut eivät kelpaa.

Ja lopuksi kaikesta syytetään maahanmuuttoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietenkään ei Johnsonia pelota, koska Johnson on hyvien tyyppien tukema johtaja joka on saanut omat palansa suunnitelmasta. Britannia todellakin eroaa EU:sta 31.10 aivan kuten Britannian kansan enemmistö haluaa.

Eikä tässä edes kaikki. Britannia tulee saamaan EU:lta "unelma sopparin" joka mahdollistaa Britannialle kaiken, mutta ei sido Britanniaa mihinkään. Se on kuin tupla-kova brexit.

Eikä siinäkään vielä kaikki, sillä erottamalla sosialistien kanssa äänestäneet konservatiivi-petturit, Johnson takasi sen, että Britaniassa on pakko järjestää vaalit vielä tämän vuoden aikana. Britanniassa on tällä hetkellä vähemmistöhallitus jonka jatkuvaa toimintaa maan lait eivät salli. Uudet vaalit puolestaan tarkoittavat sitä, että vasemmisto-sosialistit tulevat kärsimään maan jäätävimmän tappion ja eliitti menettää Britanniassa vallan täysin. Se on ensimmäinen kerta tuhansiin vuosiin kun Britanniassa eliitti riisutaan vallasta.

Hyvien tyyppien suunnitelma on aukoton ja hyvät tyypit eivät feilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todella katastrofaalista, että pääministeri ajaa EU-eroa, vaikka tavallinen kansa siitä eniten kärsii. Sisäpolitiikka tuntuu olevan tärkeämpää kuin kansakunnan tulevaisuus. Kyllä Donald on Borikseen verrattuna fiksu mies!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitänä oikei höriset... kyllähän se kansa kärsii enempi siitä eurostoliitosta.. erroon vaan kaikki mokomasta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:55
Limingan Niittomiehiltä rohkaiseva esitys salibandyn Divarissa sarjakärkeä vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin kirpaiseva tappio
21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
180
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
29
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkeyhtiöillä on 250 miljaardia sijoituksissa. Tuli mieleen että eläkeyhtiöt voisivat rakentaa Helsinki-Oulu junaraitee... Lue lisää...
Kulutuspinta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image