Ulkomaat

Oven­suu­ky­se­lyt: Kon­ser­va­tii­vit ottamassa murskavoiton Britannian par­la­ment­ti­vaa­leis­sa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä

Boris Johnson on ovensuukyselyiden mukaan matkalla vaalivoittoon. KUVA: VICKIE FLORES
Ulkomaat 13.12.2019 0:13
Daniel Wallenius

Britannian parlamenttivaalien ovensuukyselyjen mukaan konservatiivipuolue olisi ottamassa murskavoiton vaaleissa.

Useiden TV-yhtiöiden teettämän kyselyn mukaan konservatiivit olisivat saamassa 368 paikkaa parlamentissa ja työväenpuolue 191 paikkaa. Konservatiivipuolue saisi näin suoran enemmistön parlamenttiin.

Jos ovensuukyselyt ovat oikeassa, tämä tarkoittaisi sitä, että Johnson voi hyväksyttää neuvottelemansa brexit-sopimuksen parlamentissa.

Britannia eroaisi näin EU:sta tammikuun lopussa. Tästä alkaa siirtymäaika, jonka aikana Britannian suhde unioniin vastaa hyvin paljon nykyistä. Tämä vaihe kestää joulukuun 2020 loppuun saakka.

Siirtymäaikana Britannia ja EU neuvottelevat vapaakauppasopimuksen, joka määrittelee niiden tulevaa kauppasuhdetta. Johnson on sanonut, ettei siirtymäaikaa jatketa. Tämä on johtanut pelkoihin siitä, että neuvottelut päättyvät tuloksettomina ja kauppajärjestelyt katkeavat äkisti.

Ovensuukyselyt usein oikeassa

Ovensuukyselyyn vastasi yli 20000 ihmistä 144 äänestyspaikalla ympäri Britanniaa

Ovensuukyselyillä on ennustettu Britanniassa parlamenttivaalien tuloksia vuosikymmeniä, mutta niiden tarkkuus on vaihdellut. Vuonna 2010 kyselyt ennustivat oikein tilanteen, jossa kumpikaan parlamentin pääpuolueista ei saanut enemmistöä. Vuonna 2015 kyselyt sen sijaan eivät onnistuneet ennustamaan konservatiivien enemmistöä.

Vuonna 2017 ovensuukyselyiden tulos ennusti, että silloinen pääministeri Theresa May menetti konservatiivienemmistön. Tulos yllätti ja järkytti, mutta osoittautui myöhemmin oikeaksi.

Ääntenlaskennan tuloksen arvioidaan olevan valmis aamulla Suomen aikaa.

MAINOS

Kommentoi

Huvitti kun suomen valtamdia loi kuvaa tiukasta kisasta työväenpuolueen kanssa😆. Kaikki fiksuthan tiesi, että Borris murskaa Corbynin kuin torakan vaaleissa ja suuri enemmistö brexitin kannalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa Iso-Britania-ja Norjalla sisämarkkinat toimivat.Pitää muistaa Eurounio hyvin jäykkä tai aivokuollut järjestö kuin entinen Neuvostoliitto syöksyy ongelmista toiseen,kun Saksa ja Ranska pelaavat yhteen omientalouksien 5% kasvussa johon Suomen kaltainen maa joka elää vienistä niin Eurounion rajoitukset tullimaksut tappaa PK-yritykset pystyyn ja kolmanneksi yhteivalutta lopuksi nujertaa palkansaaja tulokehityksen kikyillä ja muilla piiloveroilla mikä hulluinta omanmaan asiat retuperällä aika meneen rähmällään olemiseen Saksalle ja Ranskalle..Tämä Eurounio kaatuu 2035 mennessä ikävä kyllä..Mahdot yhtälö jäsenmaitten maksuilla pyörittää virkamieskoneistoa ja mepien eläke etuuksien luomiseen...Puskin Itä-rajalta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä - EU pääsee eroon mokomastakin hallusinaatioissa elävästä lahonneesta markkinakommunismista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että saadaan tälle viimein ratkaisu. Mielenkiintoista nähdä mitä Brexitistä seuraa käytännössä.
Kuka on ollut oikeassa ja kuka on valehdellut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Media on näköjään taas häviämässä yhdet vaalit. Kyllä on kansa tyhmää kun väärin äänestää eikä kuuntele mediaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäs tämä nyt sitten on? Ylehän uutisoi joku aika sitten, että Johnson olisi erittäin epäsuosittu politiikko Britanniassa. Samoin että brexitin vastustajia olisi tätä nykyä suurin osa kansasta. Nyt ennustetaan murskavoittoa vaaleissa. Taitaa ns. valemedioita löytyä yllättävänkin läheltä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama Trumpin suhteen, tänään perjantaina klo 10 am demokraatit/vasemmisto äänestävät ja panevat Trumpin virkasyytteeseen täysin hatarilla perusteilla. Tämä vain niittää varman voiton Trumpille 2020 vaaleissa. Kansa on kyllästynyt tähän vasemmiston ja median valehteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on täällä Suomessakin kovasti yritetty vaikuttaa Britannian vaalitulokseen ettei konservatiivit voittaisi ja brexit peruttaisiin. Ei onnistunut yritys. Brexit tulee varmasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavana vuorossa on Suomi. EU on pelkästään kallis poliitikkojen suojatyöpaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielestäni tässä on kyseessä mittavasti suurempi tilanne kuin "pelkästään" brexit ja Britannia. Koko maailma on muuttumaisillaan ennennäkemättömällä vauhdilla. Se mitä juuri tapahtuu Britanniassa, on suuntana myös jokaisessa muussakin maailman maassa. Ihmiset todellakin ovat torjuneet vasemmistolaisen sosialismin ja globalismin. Ihmiset ovat sanoneet yhtenä rintamana selkeän ei eliitille.

Vuoden 2016 jälkeen vasemmisto-sosialistit ovat voittaneet vaalit vain muutamassa maassa kuten Suomessa ja Kanadassa. Näissä perinteisesti voimakkaasti sosialismiin nojaavissa maissakin vasemmistolaisten voitto on ollut äärimmäisen täpärä eli vasemmisto on menettämässä otteensa myös hyvin sosialistisessa Suomessa jossa vasemmistolaisten kokoama hallitus ei meinaa pysyä kasassa enää edes teipillä.

Eliitin tappio kautta maailman on jo niin suuri, että olen kallistumassa poikkeuksellisen selityksen kannalle. Jotain täysin käsittämätöntä on tapahtunut vuonna 2016. Aivan kaikki näyttäisi muuttuneen. Tiedän, että tämä kuulostaa hullulta, mutta aivan kuin eliitti olisi menettänyt jonkin laitteen tai mekanismin jolla ovat pitäneet illuusiota yllä vuosikymmenet. Ja kun tämä illuusio ihmiskunnan edestä murtui, niin muutos on kuin se olisi tapahtunut yhdessä yössä. Vai miten itse selittäisin vasemmiston (Labour) rökäletappiota Britanniassa? Se on huonoin tulos sosialisteille sitten toisen maailmansodan ja Jeremy Corby joutuu eroamaan.

Ihmiskunnan tulevaisuus on todellakin rauha ja rakkaus eikä tässä tarvitse mitään vuosia enää odottaa. Se on edessämme juuri nyt joulukuussa 2019.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:40
Kemiin kaavailtu tehdas ei jää väylistä kiinni – Meri-Lapissa vieraillut ministeri Timo Harakka vakuutteli, että valtio kantaa kortensa kekoon
6:26
"Orkesterissamme on paljon positiivista energiaa" – Emiliano Travasino tuli Italiasta Suomeen opiskelemaan ja päätyi soittajaksi Oulu Sinfoniaan
6:10
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja
6:00
Lasketaan puuttumiskynnys matalalle, ettei yksikään urheileva lapsi ja nuori joudu kokemaan epäasiallista kohtelua Lukijalta
6:00
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – Epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
6:00
Rengasvaurioista normimäärä korvaushakemuksia Pohjois-Pohjanmaalla – "Silloin kun me maksamme korvauksia, täytyy aina olla kyseessä huolimattomuus tai laiminlyönti tienpidossa" Tilaajille
0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Persut käyttävät hyväkseen vaikuttamiskeinoja, joissa viestitään kuinka hyväosainen eliitti porskuttaa ja persut ovat mu... Lue lisää...
Taitavaa vedätystä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image