Ulkomaat

"Olkaa aikuisia, tehkää jotain" - Floridan kou­luam­pu­mi­ses­ta selvinneet nuoret vaativat tiukempia aselakeja

Ulkomaat 21.2.2018 21:07 | Päivitetty 21.2.2018 21:13
STT

Kymmenet Floridan kouluampumisesta hengissä selvinneet opiskelijat vaativat keskiviikkona tiukempaa asevalvontaa. Tätä varten he olivat matkustaneet osavaltion pääkaupunkiin Tallahasseehen, missä he tapasivat päättäjiä.

Opiskelijoilla oli kylttejä, joissa luki muun muassa "Ei enää koskaan" ja "Olkaa aikuisia, tehkää jotain". Paikalla oli myös paljon heitä kannattavia ihmisiä.

- Luokkatoverini ja minä olemme luultavasti päättäväisin ihmisryhmä, jonka koskaan tapaat, sanoi opiskelija Sofie Whitney.

- Ihmiset ovat sanoneet, että koska olemme lapsia, emme ole vakavasti otettavia. Mutta me olemme vakavissamme, hän jatkoi.

Paikalle oli saapunut yli sata opiskelijaa Marjory Stoneman Douglas -koulusta, jossa 19-vuotiaan miehen epäillään ampuneen viime viikolla 17 ihmistä laillisesti hankitulla automaattikiväärillä.

Washingtonissa sadat opiskelijat kokoontuivat Valkoisen talon edustalle. He huusivat Kansallisen kivääriyhdistyksen (NRA) vastaisia iskulauseita ja vaativat presidentti Donald Trumpilta toimia.

Trump: On muutettava asioita

Presidentti Donald Trump sanoi tukevansa itselataavien aseiden tulinopeutta lisäävien lisäosien kieltämistä. Trump on sanonut allekirjoittaneensa muistion, joka määrää säädöksen valmistelun oikeusministeriössä. Trump sanoi odottavansa, että uudet säädökset tulevat voimaan pian.

- Emme voi pelkästään ryhtyä toimiin, jotka saavat meidät tuntemaan, että olemme tekemässä jotain. Meidän on todellakin muutettava asioita, Trump sanoi Valkoisessa talossa pidetyssä tilaisuudessa.

Esimerkiksi Las Vegasin joukkoampuja käytti niin sanottua pomppuperä-lisäosaa ampuessaan musiikkifestivaaleille osallistuneita ihmisiä viime vuoden lokakuussa. Ampuja Stephen Paddock tappoi 58 ihmistä ja haavoitti satoja.

Pomppuperä-lisäosalla puoliautomaattiase voidaan muuttaa automaattiaseeksi.

Opiskelijat suunnittelevat marssia Washingtoniin ensi kuussa, ja tätä varten he ovat saaneet avustuslupauksia kahden miljoonan dollarin arvosta. Lahjoittajina ovat muun muassa näyttelijä GeorgeClooney ja hänen ihmisoikeusjuristivaimonsa Amal Clooney ja ohjaaja Steven Spielberg.

MAINOS

Kommentoi

Aselakien pitäisi olla yhtä tiukkoja kuin Suomessa, jotta kouluampumisia ei enää tapahtuisi. Ei vaiskaan, ihmisoikeuksia pitäisi lisätä niin paljon, ettei kenenkään enää tarvitsisi ammuskella kouluissa, tai vahingoittaa toisia muuten, mikäli ammuskelu ja tuliaseet kielletään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

39
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
29
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
25
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
20
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
17
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
15
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
10
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image