Ulkomaat

Obama puo­lue­ko­kouk­ses­sa: Trumpin Amerikka ei ole minun tuntemani Amerikka

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama korosti puheessaan tulevaisuudenuskoa ja toivoa. KUVA: SHAWN THEW / EPA
Ulkomaat 28.7.2016 8:40
Maria Annala

Kaikki halusivat kuulla presidentti Barack Obaman puheen. Demokraattien puoluekokousareena täyttyi kolmannen kokouspäivän iltana äärimmilleen niin, että jopa käytäviltä uhkasi loppua tila.

Obama korosti puheessaan tulevaisuudenuskoa ja toivoa ja teki kristallinkirkkaan eron republikaanien viimeviikkoisen puoluekokouksen synkistelyn ja demokraattien maailmankuvan välille.

Hän sanoi, että republikaanien ja demokraattien erimielisyydet kuuluvat asiaan, ja että eriävät näkemykset vievät maata eteenpäin. Republikaanien puoluekokouksen sanoma ei hänen mielestään kuitenkaan ollut republikaanien tai konservatiivien arvojen mukainen.

– Kuulimme syvän pessimistisen näkemyksen maasta, jossa me käännymme toisiamme vastaan ja poispäin muusta maailmasta, hän sanoi.

– Se ei ole minun tuntemani Amerikka. Minun tuntemani Amerikka on täynnä rohkeutta, optimismia ja nerokkuutta. Minun tuntemani Amerikka on kunniallinen ja antelias.

Obama myönsi Yhdysvalloissa olevan monia todellisia ongelmia, mutta korosti tavanneensa suuret määrät amerikkalaisia, joilla on kaikki mahdollisuudet tehdä yhdessä maasta parempi.

– On vain yksi ehdokas, joka uskoo siihen tulevaisuuteen, joka on omistanut sille elämänsä, hän sanoi.

– Äiti ja isoäiti, joka tekisi mitä hyvänsä auttaakseen lapsiaan kukoistamaan. Johtaja, jolla on todellisia suunnitelmia muurien murtamiseksi, lasikattojen läpi murtautumiseksi, mahdollisuuksien kehän laajentamiseksi jok’ikiselle amerikkalaiselle: Yhdysvaltojen seuraava presidentti Hillary Clinton.

Suurin ero näiden vaalien kahden pääehdokkaan välillä on Obaman mukaan kenties siinä, uskovatko he Yhdysvaltojen suuruuden olevan kiinni yhdestä ihmisestä vai kaikista amerikkalaisista.

– Amerikka on jo suuri. Amerikka on jo vahva. Ja lupaan teille, että meidän suuruutemme ja vahvuutemme ei ole riippuvainen Donald Trumpista, presidentti sanoi.

– Se ei riipu kenestäkään yhdestä ihmisestä.

Hän sanoi Trumpin laskevan sen varaan, että voisi voittaa vaalit pelottelemalla ihmisiä. Siinä tämä on hänen mukaansa väärässä.

– Me emme ole hauras tai pelokas kansa. Meidän voimamme ei tule siitä, että itsensä pelastajaksi julistanut ihminen lupaa meille, että yksin hän voi palauttaa järjestyksen. Emme kaipaa sitä, että meitä hallitaan, Obama sanoi.

– Amerikassa ei ole koskaan ollut kyse siitä, mitä yksi ihminen lupaa tehdä meille. Siinä on aina ollut kyse siitä, mitä me voimme saavuttaa, yhdessä, itsehallinnon kovalla, hitaalla, välillä turhauttavalla mutta aina kestävällä työllä.

Vaikka Obama moitti Trumpia myös suoraan nimeltä mainiten, hän puhui tätä vastaan myös rivien väleissä samaan tapaan kuin vaimonsa Michelle Obama ensimmäisen kokouspäivän kehutussa puheessaan.

Obama kuvaili kansasilaisten isovanhempiensa synnyinseutujen asukkaita, jotka eivät pitäneet arvossa kehuskelijoita tai kiusaajia, ilkeyttä tai matalimman aidan etsimistä.

– Sen sijaan he arvostivat rehellisyyttä ja ahkeraa työtä, kiltteyttä ja kohteliaisuutta, nöyryyttä, vastuullisuutta, toinen toisensa auttamista, hän selitti.

– Nämä arvot ovat yhtä vahvoja kuin aina ennenkin. Niitä vaalivat ihmiset kaikissa puolueissa, kaikissa roduissa, kaikissa uskontokunnissa.

Obama päätti puheensa pyytämällä kaikilta tukea Clintonille.

– Tänä vuonna, näissä vaaleissa, pyydän teitä liittymään joukkooni torjumaan kyynisyyden, torjumaan pelon, kutsumaan esiin meidän parhaat ominaisuutemme - valitsemaan Hillary Clintonin Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi ja osoittamaan maailmalle, että uskomme yhä lupaukseen suuresta kansakunnasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Sanoo mies joka ei saanut mitään aikaan , virkamiehen elämää ei milloinkaan tuloksia .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkee kyllä että et seuraa politiikkaa ollenkaan.

- Obama paransi 40 miljoonaan amerikkailaisen mahdollisuuksia terveydenhoitoon.
- Obama teki lopun terroristijohtaja Osama Bin Ladenista.
- Obama jäädytti heti ensimmäisenä päivänään presidenttinä valkoisen talon henkilökunnan palkat ja poisti palkan korotukset.
- Obama lopetti edellisen presidentin aloittamat sodan Irakissa ja Afganistanissa.
- Obama käynnisti elvytysohjelman joka alensi työttömyyttä 2 miljoonalla työttömällä.

Tämän lisäksi Obama sai aikaan 300 muutakin juttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Obama care on fiasko reippaasti yli puolet ovat hyvin tyytymättömiä siihen.
Obama lupasi edullisempaa treveydenhuoltoa mutta se osoittautuikin olemaan mega kallis ja ensi vuonna nousee hurjasti edelleen.
Halvimmillaan noin $500 Kk ja omavastuu noin $4000 ennenkuin edes astuu voimaan. Ihmisillä ei ole varaa tähän pakolliseen vakuutukseen...

Obama ei tehnyt loppua Osamasta vaan US sotilaat ja johto jotka olivat onnekkaita löytäessään hänet.
Seuraavaksi Obama veti jäljelle jääneet turvallisuus joukot pois näistä maista ja loi samalla tilanteen joka vaikutti ääri-terrorismin syntyyn näissä maissa.
Joka taas aiheutti nämä hurjat pakolaisvirrat Eurooppaan ja muualle.

Nämä työttömyys tilastot ovat vääristyneet sillä miljoonat työttömät lopettivat työnhaun ja heitä ei lasketa tilastoihin. Jos nämä työttömät liitettäisiin tilastoihin niin työttömyys prosentti olisi yli 15% USA:ssa. Joten tilastot ovat kaunisteltuja ja paljon enemmän näkee mm. kerjäläisiä täällä tienvarsilla.

Obama on USA:n historian yksi surkeimmista presidenteistämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummalista kansaa Amerikassa. EI usko Suomen "puolueetonta" mediaa , vaan äänestää Trumpia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kansansuosiolla punnitaan, voisi olla parasta jättää Trump ja Clinton syrjään ja valita poikkeuslailla Obama jatkamaan. Voisi muutenkin olla paras ratkaisu, onhan hra Obama pärjännyt työssään vähintäänkin erinomaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut näemmä kannattavat EU:n "demokratiaa", jossa valintoja tehdään ilman äänestyksiä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"hra Obama pärjännyt työssään vähintäänkin erinomaisesti." aikamoinen väite, ja moiset väitteet kaipaavatkin aina perustelua, joita kommentissa ei ollut.

Kommentin tason tosin voi jo päätellä poikkeuslain hehkuttamisesta ja demokratian syrjäänheittämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikko tiivistää kaiken.

Obama haluaa säilyttää sairaan Amerikan ei muuttaa sitä.
1% omistaa 95% varallisuudesta.

Hillary on isojen firmojen nappula.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulet ettei Clinton ole sitä? Kuvittelet ettei Obamakin ole sitä?

Siihen rikkaimpaan yhteen prosenttiin vaaditaan Yhdysvalloissa tuloilla noin 28 tuhatta dollaria kuussa, tai vaihtoehtoisesti noin 7 miljoonan dollarin kokonaisomaisuus.

Luuletko siis oikeasti, että yksikään presidenttiehdokas tuolla ei ole osa sitä yhtä prosenttia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei varmaan olekkaan. Obaman Amerikka on velkarahalla savijaloilla seisova maailmanpoliisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No näinpä, Obaman kaudella liittovaltion velka on kohonnut huimasti. Kauden alussa velka oli noin 70% BKT:sta ja nyt se on noin 105%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:50
Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä
22:43
Pikkuleijonien taival MM-mitalipeleihin mutkistui entisestään – tappioputki kolme ottelua
21:41
Kalevalan Aino on nähty uhrina ja kuuliaisena sisarena, kirjailija Tiina Piilola näkee hahmon toisin – "Tällaiset tulkinnat kuulostavat nykynaisen korviin älyttömiltä"
21:14
Volodymyr Zelenskyi on voittamassa Ukrainan presidentinvaalit murskaluvuin – presidentti Poroshenko on tunnustanut tappionsa
20:51
Ensi viikolla ilmassa on kesän tuntua: Aurinko paistaa, lämpötilat nousevat Oulussa noin 16 asteeseen – "Lämpötilat selvästi tavallista korkeampia"
20:02
Tuntematon mies pahoinpiteli alaikäistä tyttöä Pudasjärvellä, Rukalla pahoinpitelyn uhriksi joutui eteläsuomalainen mies
19:51
Mies kelkkaili Pudasjärvellä pelkkä pyyhe päällään ja putosi kelkan kyydistä – puhalsi 1,9 promillea
89
Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "Osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"
41
Isot ja pienet jäähyt värittivät Kärppien ja HPK:n finaaliavausta – Ulosajoon johtaneen taklauksen alle jäänyt Michal Kristof:” Vähän tuli verta, mutta tällaisia nämä pudotuspelit ovat”
28
Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?
19
Pääsiäiskokko palaa taas lankalauantaina Oulun Lammassaaressa – parhaimmillaan kokon loimua on seurannut parikin tuhatta ihmistä
15
Syömäsä: Ideaparkin Chef’s Salad, Kebab & Pizzassa saa rahalle vastinetta – lounalla saa syödä mahan täydeltä
11
Reissusa: Sveitsissä Skier's Haute Routella edetään suksilla laskien ja skinnaten upeassa maisemassa
9
Sri Lankassa kahdeksan räjähdystä hotelleissa ja kirkkojen jumalanpalveluksissa – lähes 200 kuollut ja useita satoja haavoittunut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Perintövero pois!

ainakin tuli selväksi minkä aatteen mies olet ei muuta kun muutat pohjois koreaaan siellä valtio omistaa kaiken oikea pa... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image