Ulkomaat

Nyt voi lentää 19 tuntia yh­tä­jak­soi­ses­ti ilman välilaskua – Singapore Airlinesin koneessa ei ole economy-luokkaa lainkaan.

Singapore Airlinesin Airbus A350-900 rullaa Changin lentokentällä Singaporessa. Samanlainen kone lentää pian 19 tunnin reitin ilman välilaskua New Yorkiin. Reitille myydään vain bisnes- ja premium-luokan lippuja. KUVA: WALLACE WOON
Ulkomaat 11.10.2018 12:05 | Päivitetty 11.10.2018 12:06
Seppo Ylönen, Reuters

Turvavyö kiinni ja mukava asento tuolissa! Matka on pitkä ja rasittava, sillä maan kamaralle pääsee vasta 19 tunnin lennon jälkeen.

Singapore Airlinesin matkustajakone nousee ilmaan torstai-iltana Singaporesta ja suuntaa kulkunsa Newarkin lentokentälle New Yorkiin.

Määränpää on yli 15 000 kilometrin päässä. 19 tunnin matkasta tulee maailman pisin välilaskuton kaupallinen reittilento.

Aika-arvio on keskiarvo. Lennon todellinen kesto riippuu tuulista ja muista sääoloista. Torstaina starttaavan ensimmäisen lennon kestoksi Singapore Airlines arvioi 18 tuntia 25 minuuttia.

Singapore lensi vastaavaa reittiä vuosina 2004–2013 nelimoottorisella Airbus A340-500-koneella, mutta lopetti reitin kannattamattomana polttoaineen hinnannousun vuoksi. Tuolloin raakaöljyn tynnyrihinta oli reilusti yli sata dollaria.

Valaistus vähentää jetlagia

Nyt ennätyspitkää reittiä lennetään Airbusin uudemmalla mallilla, kaksimoottorisella Airbus SE A350-900ULR-koneella, johon on rakennettu vain 161 matkustajapaikkaa.

Kyseinen kone on suunniteltu erityisen pitkiin lentoihin. Sen moottorit käyttävät vanhoja malleja vähemmän polttoainetta. Non-stop-lennot ovat jo itsessään välilaskullisia halvempia.

Airbusien uusissa jättikoneissa on korkeammat seinät, isommat ikkunat ja jetlagia vähentämään suunniteltu valaistus.

Singapore Airlinesin pitkälle reitille ei ole tarjolla karvalakkiosaston paikkoja. Kaikki paikat ovat joko bisnes- tai premium economy -luokkaa. Varsinaista economy-luokkaa ei koneessa ole lainkaan.

Kaksi tai kolme ateriaa

Bisnesluokan lipulla saa kaksi ateriaa haluamaansa aikaan, niiden välissä virvokkeita sekä tuolin jonka saa nukkuma-asentoon. Premium economy -luokan lipulla aterioita kannetaan BBC:n mukaan matkustajan eteen kolme kappaletta.

Lentoyhtiön mukaan ensimmäisen lennon kaikki 67 bisnesluokan lippua olivat käyneet kaupaksi. Muutama yksittäinen premium economy -luokan 94 lipusta oli jäänyt vähän ennen lähtöä myymättä.

Singapore Airlines aikoo toden teolla valloittaa Yhdysvaltain lentomarkkinoita. Se avaa uudelleen reitin Los Angelesiin ja lisää suoria lentoja San Franciscoon.

20 tunnin lento suunnitteilla

Tällä hetkellä pisimmät välilaskuttomat lentoreitit ovat Qatar Airwaysin 17,5 tunnin lento Uuden-Seelannin Aucklandista Qatarin Dohaan ja Qantas Airwaysin lento Australian Perthistä Lontooseen.

Australialaisyhtiö Qantas Airways suunnittelee ottavansa maailmanennätyksen haltuunsa vuonna 2022, jolloin sen on määrä avata 20 tuntia kestävä lentoreitti Sydneystä Lontooseen.

Tuolloin otetaan käyttöön Boeingin uusi pitkien lentojen konetyyppi, joka kantaa nimeä 777-8X. Siitä tulee kilpailija Airbusin pitkien lentojen koneelle.

Lentoyhtiöt kertovat, että non-stop lennoille on kysyntää.

Qantasin mukaan Perthin ja Lontoon tänä vuonna avatun reitin penkit ovat täyttyneet mukavasti. Liikematkustajat arvostavat nopeaa siirtymistä, mallikasta palvelua ja mukavia istuimia.

MAINOS

Kommentoi

Lentämistä pitäisi kaikkine pyrkiä vähäntämään. Lomamatkat ja turhat business -matkat pitäisi jättää tekemättä. Nyt olisi korkea aika meidän jokaisen ajatella maapallon tulevaisuutta ja ilmastonmuutosta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tässä juurikin siihen pyritä? Vähentämällä välilaskuja saastutetaan vähemmän, sillä nousuissa sitä kerosiinia vasta palaakin. Turhat nousut ja laskut pois ja suorat lennot tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy käydä firmamme piikkiin lentämässä. Kyllä on mukavaa kun oman perheen monet kokeilut voi firman tileihin ujuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image