Ulkomaat

Niinistö oletetusta su­kel­lus­ve­nees­tä: Tilanne on silloin vakava

Ruotsin armeija julkaisi valokuvan, jonka sivullinen otti perjantaina. KUVA: Ruotsin puolustusvoimat
Ulkomaat 20.10.2014 13:27 | Päivitetty 20.10.2014 13:37
Johanna Juupaluoma, Heikki Uusitalo

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää vakavana asiana, jos Ruotsin aluetta todella on loukattu. Ruotsin puolustusvoimat on kertonut havainneensa Tukholman saaristossa vieraan vallan vedenalaista toimintaa.

Tässä vaiheessa Niinistön mukaan on kuitenkin vaikea lähteä arvioimaan tilannetta tarkemmin, koska ruotsalaisilla itselläänkin on kovin vähän faktatietoja tilanteesta.

– Itämerellä on nyt liikennettä paljon enemmän kuin ennen ja se kaikki ei ole siviililiikennettä selvästikään, presidentti Niinistö totesi Lännen Medialle presidentin kesäasuntoa Kultarantaa koskevan kirjan julkaisutilaisuudessa Mäntyniemessä tänään.

Presidentti Niinistö tapaa Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin tänään iltapäivällä. Niinistö kertoi aikovansa kysyä Löfveniltä Ruotsissa tehdyistä sukellusvenehavainnoista.

Suomalaisen asiantuntijan mukaan sukellusvene on todennäköisesti yhä Tukholman saaristossa. Komentaja evp. Jyrki Berner kertoo STT:lle, että koska Ruotsin puolustusvoimat on sulkenut alueelta johtavat syvänteet, sukellusvene tuskin on päässyt pois. Bernerin mukaan vene voi piileksiä jopa viikkoja.

Dagens Nyheter kertoi maanantaina, että Tukholman edustalla kummastuttaneella salaperäisellä venäläistankkerilla on yhteyksiä Venäjän eliittiin ja muun muassa Jokerien omistajanakin tunnettuun Gennadi Timtshenkoon.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

no jospa se on joku kotinikkari rakentanut sukellusveneen pitääkö harrastukseen olla lupa kysyn vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa saamaan jo naurettavia piirteitä tämä Nato vouhkaajien uutisointi. Pitäisikö välissä kertoa ihan oikeitakin uutisia maailmalta ja meiltä. Olisikohan se Ruokolahden leijona oppinut uimaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on Ukrainalainen sukellusvene. On tullut tiedustelemaan Ruotsista hiiltä ensi talven pakkasiin, kun Puola perii ihan markkinahintaa eikä Venäjä enää anna kaasua ilmaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä tämmöiseen jos, jos, jos ja ehkä, tai kun ruotsalaiset eivät itsekään tiedä oikeastaan mitään muuta kuin spekulaatioita, pitää sotkea Suomen tasavallan presidentti. "trolleista" on puhuttu viimeaikoina, joten onko presidenttimmekin jokin suunnan trollari? Onhan itsestäänkin selvää, että on vakava asia jos vieras sukellusvene liikkuu Ruotsin pääkaupungin lähialueella. Valokuvassa esitetystä mahdollisesta sukellusveneestä totean ettei vakoilutehtävään lähetetty sukellusvenettä pitäisi maalata valkoiseksi ylärakenteiltaan, joten esitän oman hurjan spekulaation totemalla, että kohde onkin kotimatkaltaan eksynyt BELUGA-VALAS !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta koeta nyt ymmärtää .... kuka sen valkoisen maalin kanssa on pelleillyt viime aikoina? Putinpa hyvinkin maalasi "avustusrekkoja" valkoiseksi ja ajatti niitä tyhjänä Ukrainaan ja lastin kanssa takaisin. Putin on maalannut siviilikoneita tipauttelevat ohjuksetkin valkoiseksi, koska ne ovat rauhanohjuksia. Trollitietojen mukaan rauha onkin ollut 110 prosenttinen, jopa lopullinen, kohteena olleiden siviilien keskuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän joku median edustaja on tätä asiaa kysynyt jossakin yhteydessä presidentiltä.Ja hän on tuohon kysymykseen vastannut noin.Ja hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onn se kumma jos sukellusveneellä ei saisi ajaa missään. Pitääkö niille tehdä omat väylät niinkuin on tehty perukkalaisille pyörätiet keskelle metsää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt suomeen täytyy ostaa sukellusveneiden jahtauskalustoa USA:sta, jotka ovat Nato yhteensopivia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Suomi se vaan jatkaa fennovoima pelleilyä tämmöisen maan kans joka vähät välittää kansainvälisistä laista ja säännöistä. Pitäiskö politikkojen herätä unestaan ja katsoa välillä faktoja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on se kauhiaa ku piäkaapunnii ranttaa tulevat venneillä sukeltelemmaa nuapuris.. meil suomes tuommone ei oo
mahollista.. hoh.hoi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Mistä sinä tiedät että joku itse peukuttaa juttuaan? Lue lisää...
eräs vaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image