Ulkomaat

New York Timesin lähteet: Trumpin lakimiehet eivät halua Trumpin menevän Muellerin kuultavaksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin lakimiehet toivovat, että hän kieltäytyisi menemästä erikoisyyttäjän kuultavaksi. KUVA: ANDREW HARRER / POOL / EPA
Ulkomaat 6.2.2018 6:33
STT

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lakimiehet toivovat, että Trump kieltäytyisi menemästä Venäjä-tutkintaa johtavan erikoissyyttäjä Robert Muellerin kuultavaksi. Asiasta kertoo New York Times neljään asiasta perillä olevaan lähteeseen viitaten.

Trumpin lakimiehet pelkäävät presidentin saavan syytteet tutkijoille valehtelemisesta, sillä Trumpilla on historiaa valheellisten tiedonantojen antamisesta ja hänen sanomisensa ovat usein ristiriitaisia, lähteet kertovat.

Muellerin johtamassa tutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja juonitteliko Trumpin kampanjakoneisto Venäjän kanssa.

Trump sanoi tammikuun lopulla olevansa valmis vastaamaan valan vannoneena Muellerin kysymyksiin. Hän lisäsi tekevänsä sen mielellään ja mahdollisimman pian. Presidentti vihjasi tuolloin Valkoisessa talossa puhuessaan toimittajille, että Muellerin kuulustelu voisi tapahtua seuraavan kahden tai kolmen viikon aikana. Trump kertoi jatkavansa neuvotteluita omien juristiensa kanssa.

Trumpin päätöstä kuulusteluihin osallistumisesta on pidetty yhtenä Venäjä-tutkinnan tärkeimmistä käänteistä.

Oikeusministeriä on jo kuultu

Muellerin tutkinta on jo edennyt Trumpin lähipiiriin. Yhdysvaltain oikeusministeriö kertoi tammikuun lopulla, että Mueller oli kuullut jo oikeusministeri Jeff Sessionsia. Sessions oli tiettävästi ensimmäinen Trumpin hallituksen jäsen, joka on ollut Venäjä-tutkijoiden kuultavana.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan Sessionsia kuultiin viime viikolla useiden tuntien ajan. Sessions on aiemmin kiistänyt jyrkästi, että Venäjä olisi vaikuttanut Trumpin vaalivoittoon.

Sessions tapasi Venäjän suurlähettilään kolmesti vaalikampanjan aikana. Hän johti tiimiä, johon kuului vaalikampanjaan osallistunut George Papadopoulos. Papadopoulos on tunnustanut valehdelleensa FBI:lle Venäjä-kytköksistään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Viesti poistettu

Amerikassa näyttäisi olevan vallankaappaus tekeillä - vähän samaan tapaan, kuin 30-luvun Saksassa. Laillisilla vaaleilla, vaikkakin valheellisilla lupauksilla harhauttaen presidentiksi valitulla, mitä todennäköisimmin kriminaalilla, ei ole aikomustakaan enää vallasta luopua. Hän koettaa vahvistaa "joukkuettaa" koko ajan mihin tahansa valmiilla tyypeillä, Putinin tyyliin.
Elämme mielenkiintoisia aikoja, ja aina vain mielenkiitoisemmaksi muuttuu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image