Ulkomaat

Naton Stoltenberg varoitti Trumpia veneen kei­nut­ta­mi­ses­ta

Donald Trump sanoo, että sosiaalisessa mediassa saa ulos sanottavansa. KUVA: MICHAEL REYNOLDS / EPA
Ulkomaat 13.11.2016 5:37 | Päivitetty 13.11.2016 13:53
STT

Sotilasliitto Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mielestä nyt ei ole aika kyseenalaistaa Euroopan ja Yhdysvaltojen liittolaissuhdetta. Stoltenbergin asiaa koskeva kirjoitus on julkaistu Observer-lehdessä.

Stoltenbergin mukaan länsimaat ovat suurimman turvallisuushaasteen edessä pitkään aikaan, joten nyt ei pidä epäillä liittolaisuussuhteen arvoa.

Vaalikampanjan aikana Donald Trump kuvaili Natoa vanhentuneeksi.

Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry on puolestaan vedonnut Trumpiin ja sanonut amerikkalaisten kannattavan toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Vaalikampanjansa aikana Trump leimasi ilmastonmuutoksen huijaukseksi ja uhkasi Yhdysvaltojen vetäytyvän Pariisin ilmastosopimuksesta.

EU-eron keulahahmo Farage tapasi Trumpin

Britannian EU-eron puolesta kampanjoinut Nigel Farage on tavannut Trumpin. Miesten kerrotaan keskustelleen muun muassa maailmanpolitiikasta sekä brexitistä.

Farage on ensimmäinen Trumpin tavannut brittipoliitikko. Britannian pääministerin toimisto on kiistänyt huhut, joiden mukaan Farage toimisi välittäjänä brittien suhteiden luomisessa Yhdysvaltain uuteen hallintoon.

Trump sanoo sosiaalisen median auttaneen

Trumpin mukaan hänen provokatiivinen käyttäytymisensä Twitterissä ja muualla sosiaalisessa mediassa auttoi häntä voittamaan presidentinvaalit. Trumpin mukaan sosiaalinen media antoi hänelle väylän taistella vastaan.

CBS:n sunnuntaina lähetettävässä 60 Minutes -ohjelmassa Trump sanoo vastahakoisesti, että päästyään Valkoisen taloon hän hillitsee somen käyttöään.

Trump sanoo myös, että sosiaalinen media on loistava kanava kommunikoida.

- En sano, että rakastan sitä, mutta sen avulla saa sanottavan ulos, Trump sanoo ohjelman ennakkokatkelman mukaan.

Ohjelmassa Trumpilta myös kysytään, aikooko hän jatkaa vastaan taistelua sosiaalisessa mediassa myös Valkoisessa talossa.

- Aion olla erittäin hillitty, jos käytän sitä ollenkaan, Trump sanoo.

- Pidän sitä (somea) kuitenkin loistavana. Se on moderni kommunikoimisen muoto. Ei ole mitään mitä meidän pitäisi hävetä, hän lisää.

Trump käytti Twitteriä vastustajiensa mollaamiseen vaalikampanjoinnin aikana. Sosiaalisessa mediassa hänellä on kaikkiaan yli 28 miljoonaa seuraajaa.

Linkki juttuun

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On korkea aika 800 miljoonan eurooppalaisen laittaa 330 miljoonaa jenkkiä paikoilleen ja antaa heidän heiluttaa venettä niin paljon kuin haluavat kun Eurooppa, eli EU, ottaa etäisyyttä USA:sta ja suuntaa valtavan potentiaalin yhteistyökykyisempiin kauppakumppaneihin - siis noimenomaan kauppakumppaneihin.
USA voi vaikka aloittaa sodan Kiinaan vastaan tyynellä valtamarellä. USA on (kuin) Venäjä - ymmärtää ja kunnioittaa vain raakaa voimaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjan poika Stoltenberg nyttää olevan voimissaan kun tapasi meidän Sauli Niinistön. Menkääpä saulin kanssa uudestaan hiekkalaatikolle ja puhukaa jotain järkevää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näytä nyt Trump ja ota nato pois euroopasta . Käytä rahat muualle Yhdysvaltojen hyvinvointiin. Nyt on todellisten muutosten aika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapaamisten ja liehittelyn sijasta parempi olisi syvä hiljaisuus. Nyt palkitaan siitä, että valehtelee, vääristelee, uhkailee jne. USA:n presidenttinä kaikki nuo vaalikampanjassa esillä olleet keinot ovat käytössä jatkossakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman sosiaalista mediaa amerikan "puolueeton" valhemedia olisi saanut oman ehdokkaansa läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image