Ulkomaat

Nasa: Pohjoisen napajäätikön sulaminen hidastui

Ulkomaat 22.9.2013 1:52 | Päivitetty 22.9.2013 9:42
STT

Pohjoinen napajäätikkö suli kuluneena kesänä vähemmän kuin viime vuonna, jolloin se kutistui ennätyspieneksi. Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan mukaan napajää oli tänä vuonna pienimmillään 5,1 miljoonan neliökilometrin laajuinen.

Viime vuoden syyskuussa jääpeite oli pienimmillään vain 3,4 miljoonan neliökilometrin kokoinen. Pitkällä aikavälillä jääpeitteen koko on pienentynyt 1970-luvulta lähtien keskimäärin 12 prosenttia vuosikymmenessä.

Tänä vuonna kesä oli pohjoisella napa-alueella poikkeuksellisen kylmä. Vaikka jääpeite on nyt hieman viimevuotista laajempi, jääkerros on Nasan mukaan kuitenkin huomattavasti normaalia ohuempi. Jään paksuus on vain noin puolet pitkäaikaisesta keskiarvosta.

Nasan tutkijoiden mukaan on todennäköistä, että tämän vuosisadan aikana pohjoiselta napa-alueelta häviää kesäaikainen jääpeite kokonaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kun auringon aktiivisuus alkaa nyt hiipumaan niin toki meille tulee tänne vähän kylmempää jaksoa. Tämä on ihan luonnollista vaihtelua. Ei tässä ole tuolla hiilidioksiidilla osaa ei arpaa, se on jo moneen kertaan todistettu ja nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä sen näkee: joskus sulaa toisinaan taas ei. Riittävän pitkällä aikavälillä kaikki havaitut ja anomaliaksi tulkitut ilmiöt tasoittuvat. Ilmastomuutos on virallista propagandaa, jonka tarkoituksena on luoda uhkakuva ja käyttää valtaa ihmisiin nähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kukaan muistaa viime kesää,(2112) niin satoi jatkuvasti vettä. Puhuin tuolloin tuttavilleni jotta napajäätiköt sulaa vauhdilla. Nyt taas kuivempi kesä kun sulaminen hidastunut. Hyvin loogista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image