Ulkomaat

Myrsky katkaisi usean suomalaisen loman Virossa

Ulkomaat 10.1.2005 0:00
Anneli Reigas, STT
Viroa sunnuntain vastaisena yönä ravistellut myrsky ja koko sunnuntain jatkunut kova tuuli häiritsi usean suomalaismatkailijan lomaa Viron kylpylöissä Pärnussa, Saarenmaalla ja Haapsalussa. Monet suomalaiset matkatoimistot aloittivat jo aamulla suomalaisten evakuoinnin veden valtaan jääneiltä alueilta.

Lukuisissa hotelleissa ja kylpylöissä puhelimet eivät toimineet yön jälkeen ja vesi tulvi rakennusten ensimmäisiin kerroksiin.

"Olemme päättäneet kuljettaa kaikki meidän 99 matkustajaamme tänään sunnuntaina Pärnusta Tallinnaan, josta he pääsevät Romantika-laivaan nukkumaan ja matkustavat huomenna maanantaina Helsinkiin", sanoi Ikaalisten Matkatoimiston yrittäjä Jyrki Talonen sunnuntaina iltapäivällä STT:lle.

Hänen mukaansa Ikaalisten Matkatoimisto evakuoi kaikki ranta-alueilla Tervis- ja Paradiis -kylpylöissä asuneet asiakkaansa päivällä Pärnun keskustan hotelliin.

"Tulimme Pärnuun ystävän kanssa vasta eilen, eli matka jää nyt ihan alussa kesken", sanoi Tampereelta kotoisin oleva Tarmo Alatalo. Hän tuki kuitenkin matkatoimiston päätöstä kuljettaa kaikki asiakkaat Pärnusta takaisin Suomeen.

"Valtaosa suomalaisista on tullut tänne hoidon takia, ja nyt ei hoitoa voi enää tarjota. Heräsimme Pärnussa sunnuntaina Viiking-hotellissa kello kuuden aikaan, kun kuului iso pamahdus ja sähkö sekä lämmitys katkesivat. Hotellin ympärillä oli paljon vettä ja sitä tuli sisään myös hotellin pohjakerrokseen", Alatalo kertoi.

Pärnussa myrskyn aiheuttama tulva nosti vedenpintaa lähes kolme metriä. Neljäsosa kaupungin kaduista oli sunnuntaina veden alla.

"Suomalaisten suosimat kylpylät sijaitsevat ranta-alueilla ja ovat veden saartamia. Vesi on mennyt osaan kylpylöistä sisään, ja esimerkiksi Viron suurimmassa kylpylässä, Terviksessä, vettä oli aamulla ensimmäisessä kerroksessa 1,2 metriä", Talonen kertoi.

Tulva nosti sunnuntaina vettä myös Saarenmaalla Kuressaaren kaupungissa, missä samoin kuin Pärnussa on useita suomalaisia turisteja suomalaisten suosimissa kylpylöissä.

"Merivesi kävi jo Kuressaaressa Meri-kylpylän rappukiven edessä, mutta sitten tuuli kääntyi ja vesi alkoi laskea. Meri-kylpylästä kuitenkin menivät sähköt ja asiakkaat siirrettiin Ryytli-kylpylään", Talonen kertoi.

Hänen mukaansa liikenne Saarenmaalle oli poikki, koska molemmat satamat olivat veden alla.

Kaikki laivavuorot Saarenmaan ja Manner-Viron välillä jouduttiin sunnuntaina perumaan myrskyn vuoksi, kerrottiin Viron radiossa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
9:30
Jos mahdollisuus aukeaa, Rasmus Karjalainen on valmis liikahtamaan – "Kaikki on mahdollista"
54
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
43
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
23
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
12
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image