Ulkomaat

Mustaleski on levinnyt jo Ruotsiin

Ulkomaat 12.9.2008 19:31
STT

Erittäin myrkyllinen hämähäkki mustaleski on levinnyt Ruotsiin. Hämähäkin myrkky voi tappaa ihmisen.

- Minulle on lähetetty tänä vuonna liki kymmenen mustaaleskeä, mutta tänne tulee vain pieni osa kaikista löydetyistä hämähäkeistä. Ja monia rahtitavaroiden mukana tulleista hämähäkeistä ei löydetä koskaan, kertoi Ruotsin luonnonhistoriallisen museon intendentti Bert Gustavsson.

Gustavssonin mukaan enää ei voidakaan puhua siitä, milloin laji saapuu Ruotsiin, koska näin on jo käynyt. Intendentin mukaan pohjoinen ilmastokin sopii lajille hyvin.

Mustanlesken purema voi tappaa ihmisen. Valtaosassa tapauksia oireet jäävät kuitenkin lieviksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

tää ei voi olla totta!!!! mä PELKÄÄN HULLUNA! auttakaa pelkään. kammoan kaikkia hämähäkkejä ja jos tämä juttu on tosi, niin menetän yöuneni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Musta leskihän tappaa aina ja etsii aina uuen uroksen, ai oliko se hämähäkistä kysymys? se totta puhuen johtuu tosta ilimastonlämpenemisitestä ja punkikki levittellee borreleoloossia vai mitä se oli? No täytyy tunnustaa että tämän mielipiteen kirjoittaja on humalassa vai missäs se ny olikaan? Joukkoliikenne syksyä kaiken maailman valittajille toivottaa ja lippujen hinnathan ovat halpoja??? Nim,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mene kauan kun Suomeen saapuu tuo mustaleski.Ihan hyvä että tänne pohjoiseen saadaan uusia lajeja edustamaan.Vaarallinen eläin on kyseessä joten kannattaa todellakin hämähäkkeja varoja jos ei tunnista kyseisiä yksilöitä joiden kanssa on tekemisissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan monen ulkomailla asuneen sanoneen, että äkkiä muualla tulee ikävä suomalaisia hämähäkkejä, niin pieniä ja harmittoman näköisiä ne ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kannattaa nyt ottaa tarkkaan selvää miltä se näyttää, eivät ne tuolla ruotsin puolella pysy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne hämähäkit ole niin kauheita, meilläkin asuu iso "Huntsman"hämähäkki asunnossamme (semmoinen keskikokoisen tarantulan kokoinen), rauhallinen kaveri ja syö itikat sun muut huushollista. Joten hyödyllienen hemmo. Muistakaa, että hämähäkit eivät ole vaarallisia koirille tai kissoille, ja tämä Musta Leskikin on vaarallinen vain allergisille ja ehkäpä pikkulapsille.Minua on viinitilalla työskennellessä purenut nk.vaarallinen hämähäkki (ja vielä kankkuun!), samaa luokkaa kuin tuo Black Widow, ja silti täällä sitä vielä porskutetaan ihan terveenä tyttönä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en usko millään että ne yhdenkään talven pärjää, jenkeissäkin se elää vaan etelävaltioissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois ehkä aika laittaa kaiteet suomen ja ruotsin rajalle ettei ne tälle puolelle eksy

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, ei se ainakaan parittelun jälkeen tapa ja syö urosta, vaikka niin uskotaan. Pitää yrittää löytää jotain positiivista jutusta kuin jutusta, ei tässä muuten oikein ole mieltä jatkuvasti murehtia kaiken maailman asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedä sitten wikipedian tietojen täsmällisyydestä, mutta jos siihen on uskominen, niin mustalesken purema ihminen kuolee 0,2% tapauksissa. Hermomyrkyn kylläkin väitetään aiheuttavan kovia kipuja. Fataliteetti siis kuitenkin enemmän tyyliin mehiläisen tasoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan lukeneeni muutama vuosi sitten juttua ruotsalaisesta joka toi maahan "jenkkiauton" josta löytyi mustaleski. Tutkijoiden hoivissa hämähäkki pyöräytti pikkuisia sitten oikein kunnon lauman..Ja hyvin todennäköistä että muitakin autoja on ruotsiin tuotu jossa on saattanut olla muutama pieni salamatkustaja mukana =) Etelä ruotsissa niin leudot talvet että menestyvät siellä. Entäs sitten pohjoisempana, kun tulee kunnon pakkaset, selviytyykö ko. laji hengissä? osaako joku kertoa enemmän??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedoksi, että hämähäkkiharrastajat ovat kasvattaneet mustialeskiä Suomessa jo pitkän aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image