Ulkomaat

Miljardöörin vaimo on ollut jo kymmenen viikkoa kadoksissa Norjassa – perhe ei aio maksaa lunnaita

Ulkomaat 9.1.2019 16:35 | Päivitetty 9.1.2019 16:58
STT

Siepatuksi epäillyn norjalaisen Anne-Elisabeth Falkevik Hagenin perhe ei aio maksaa lunnaita. Asiasta kertoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa perheen asianajaja Svein Holden.

Perhe haluaa Holdenin mukaan nyt päästä yhteyteen mahdollisen sieppaajan kanssa ja varmistua, että nainen on elossa ja voi hyvin.

Poliisi ja norjalaismedia paljastivat keskiviikkona, että Norjan rikkaimpiin miehiin kuuluvan Tom Hagenin vaimon epäillään joutuneen siepatuksi. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, 68, on ollut kateissa lokakuun lopusta lähtien.

Norjalaismedian mukaan Falkevik Hagenista on vaadittu liki 86 miljoonan kruunun eli noin yhdeksän miljoonan euron lunnaita kryptovaluuttana.

–  Perheelle on ollut ja on uskomattoman vaikeaa ja uuvuttavaa elää tällaisessa epätietoisuudessa näin pitkän aikaa, Holden sanoi.

Poliisi epäilee, että nainen siepattiin pariskunnan kotoa Romerikessä Oslon lähellä 31. lokakuuta. Sanomalehti VG:n mukaan asunnosta löytyi kehnolla norjalla kirjoitettu viesti, jossa uhattiin, että nainen tapetaan, jos perhe ottaa yhteyttä poliisiin.

Poliisi on tutkinut tapausta salassa kymmenen viikkoa, eikä epäiltyjä ole löytynyt. Myös media on pysynyt asiasta hiljaa poliisin pyynnöstä.

Nyt poliisi toivoo yleisön apua.

–  Toivomme, että näin saamme arvokasta tietoa, jonka avulla pääsemme eteenpäin, sanoi poliisin edustaja Tommy Bröske tiedotustilaisuudessa.

Poliisi ollut yhteydessä mahdolliseen sieppaajaan

Poliisi vahvistaa, että lunnaita on vaadittu kryptovaluuttana, mutta ei ole kommentoinut tarkkaa summaa. Poliisi on neuvonut perhettä olemaan suostumatta vaatimuksiin.

Poliisi on ollut yhteydessä mahdolliseen sieppaajaan, mutta viranomaisilla ei ole mitään tietoa siitä, kuka tämä on. Poliisin mukaan yhteydenpito on ollut erittäin rajoitettua ja sitä on käyty netissä tavalla, jota on vaikea jäljittää.

Poliisin mukaan on mahdollista, että nainen on viety pois Norjasta. Tutkinnassa ovat olleet mukana myös Europol ja Interpol.

Tom Hagen oli viime vuonna Norjan rikkaimpien ihmisten listauksessa sijalla 172. Hän on kartuttanut omaisuutensa lähinnä kiinteistöbisneksillä sekä osin omistamansa sähköyhtiön kautta

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

8:02
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
7:19
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
7:00
Kalen! kalluppi: Kehukko nää kaveria?
7:00
Jääkärikypärä, Ukko-Mauser-pistooli ja ansiomerkki ovat keräilijöiden aarteita – aselait lähes pysäyttivät aseiden keräilyn Tilaajille
7:00
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
6:24
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
6:21
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
33
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
28
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
9
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa
6
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
4
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
2
Me aikuiset olemme luoneet todellisuuden, johon lastemme on sopeuduttava Lukijalta
1
Poliisi: Jopa parikymmentä saksalaista ja hollantilaista miestä nujakoi ravintolan luona Levillä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

104 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image