Ulkomaat

"Milanon ko­kaii­ni­ku­nin­gas" pakeni vankilasta Uruguayssa

Rocco Morabito karkasi entisestä Carcelin keskusvankilasta katon kautta Uruguayn Montevideossa maanantaina. KUVA: Raul Martinez
Ulkomaat 25.6.2019 10:56
Ilkka Timonen, Reuters

Italialainen mafiapomo Rocco Morabito oli asunut tämän vuosituhannen mukavasti Uruguayssa.

Italialainen mafiapomo pakeni yöllä vankilasta Uruguayssa, missä hän on ollut vangittuna vuodesta 2017. Hän oli odottamassa siirtoa Italiaan, kertoi Uruguayn sisäministeriö maanantaina.

Rocco Morabito oli ollut Calabrian 'Ndrangheta-mafian etsityin jäsen. Kyseessä on Italian vaikutusvaltaisin organisoidun rikollisuuden ryhmä ja yksi suurimmista eteläamerikkalaisen kokaiinin maahantuojista Euroopassa.

Morabitoa, 52, nimitetään "Milanon kokaiinikuninkaaksi" ja hänet pidätettiin yli kaksi vuosikymmentä kestäneen pakoilun jälkeen. Häntä syytetään mafiaan kuulumisesta, huumekaupasta ja muista vakavista rikoksista.

Italia langetti hänelle 30 vuoden vankeustuomion poissaolevana. Morabito on yksi Italian viidestä etsityimmästä rikollisesta.

Pakeni kattoon tehdyn reiän kautta

Uruguayn sisäministeriö kertoi, että Morabito ja kolme muuta vankia pakenivat myöhään yöllä katolle tehdyn reiän kautta entisestä Carcelin keskusvankilasta viereisen talon katolle. Nyt paikkaa kutsutaan kansalliseksi kuntoutuskeskukseksi.

Miehet tekivät ryöstön läheisessä maalaistalossa ennen kuin he jatkoivat pakomatkaansa.

– On huolestuttavaa ja vakavaa, että Rocco Morabiton, 'Ndranghetan pomon kaltainen rikollinen onnistui pakenemaan vankilasta Uruguayssa kun hän odotti siirtoa Italiaan, kertoi Italian sisäministeri Matteo Salvini.

Salvini lupasi vaatia heti Montevideon hallitukselta selitystä paosta aikoen saada Morabiton kiinni missä hän sitten onkin.

Viranomaisten mukaan Morabito matkusti Uruguayhin vuonna 2001 käyttäen väärennettyä Brasilian passia. Hän eli mukavasti vuosikymmenen maalaiskylässä lähellä Madonadon kaupunkia.

Morabitolla oli pidätyshetkellä 13 kännykkää, automaattipistooli, 12 luottokorttia, suuri määrä Uruguayn rahaa ja 50 000 Yhdysvaltain dollaria sekä tilitiedot 100 000 dollarista, kertoi Uruguayn sisäministeriö.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

7:00
Yksityisyyden suoja vaatii tilannetajua Lukijalta
7:00
Louhokseen kirkasvetinen kalliojärvi – Kempeleeseen Zeniitin tulevalle matkailualueelle valmistuu kalliojärvi näillä näkymin vuonna 2024 Tilaajille
6:53
Merikoskenkadun asfalttiin Tuirassa ilmestyi yllättäen suuri monttu – "Ajoneuvolle olisi voinut käydä huonosti"
6:34
Mies kaahasi Kuusamontiellä Oulussa yli 170 kilometrin nopeudella
6:33
Moottoripyörä ja auto kolaroivat Oulun Peltolassa – nainen kaatui törmäyksessä moottoripyörällä ja loukkaantui
6:19
Huumeissa autolla ajanut mies otettiin kiinni Haukiputaalla – amfetamiinia käyttänyt nainen jäi kiinni ratista Tuirassa
6:11
Pelialan ihmiset harmissaan Oulu Game Labin muutoksista - Oamkin rehtori: "Yritysten liikevaihdot eivät ole mairittelevia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image