Ulkomaat

Miesten "vaih­de­vuo­sien" oireita tunnistettu

Ulkomaat 17.6.2010 7:30
AFP, STT
Miesten väitetyistä vaihdevuosista on saatu uutta tietoa.

Brittiläinen tutkimusryhmä on tunnistanut ensimmäistä kertaa yhdeksän oiretta, jotka voidaan yhdistää alentuneesta testosteronitasosta aiheutuvaan menopaussiin.

Selkeimpinä merkkeinä menopaussista pidetään aamuerektioiden vähäisyyttä, seksuaalisten ajatusten vähenemistä ja erektio-ongelmia.

Tutkimusryhmän mukaan miesten menopaussista kärsii kuitenkin vain noin kaksi prosenttia ikääntyvistä miehistä ja siitä kärsivillä on usein huono yleiskunto tai he ovat ylipainoisia.

Tutkimusryhmä määrittelee julkaisussaan miesten vaihdevuodet myöhäisiän hypogonadismiksi. Hypogonadismi tarkoittaa sukupuolihormonien vajaaerityksestä aiheutuvaa tilaa. Miesten vaihdevuosien olemassaolosta on kiistelty jo pitkään sillä testosteronitason aleneminen on luontaista ikääntyville miehille.

Tutkimuksen toivotaan auttavan lääkäreitä, jotka määräävät testosteronilääkitystä ikääntyville miehille. Esimerkiksi Yhdysvalloissa testosteronihoitoja annetaan 400 prosenttia enemmän kuin 10 vuotta sitten.

Brittiläisyliopistojen yhteistyössä tekemä tutkimus julkaistiin New England Journal of Medicine -lehdessä tänään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Seksuaalisuus on meillä vieläkin jonkinlainen tabu. Aika harva mies tunnustaa olevansa kyvytön joka on aika oleellinen osa miesten miehisyys arvoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikansa kutakin, ei seksuaalisuus ja seksuaaliset tarpeet ole maailman suurin asia vaikka kaikkialla niin mainostetaankin. Ihmisellä on täysin väärä asenne elämään, jokainen on yksilö, omanlaisensa ja kukaan ei voi elää toisten elämää vaan vain omaansa. Woodseja ja Kanervoita on paljon muttei se ole silti tervettä vaan sitä sanotaan kuulemma seksuaaliseksi fiksaatioksi, ihminen on juuttunut kiinni seksiin. Typeräähän se on luopua omasta määräämisoikeudestaan. Itse olen ainakin helpottunut kun ei likimain jokainen naispuolinen herätä seksuaalisia ajatuksia kuten nuorempana eli parempaan päin se menee vaikkei seksihalut olekaan enää samat kuin nuorena. Näitä juttuja väsäävät tietysti nuoret ja ne on tarkoitettu nuorille, mutta näköalat on suppeat. Median piirre.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:27
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Ouluun luvassa märkää sadetta
6:13
Oulussa on paljon suojelun arvoisia puutalolähiöitä, Karjasilta on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja merkittävä – "Noin ehyttä, tarinaltaan vahvaa ja suurta aluetta ei ole toista Suomessa" Tilaajille
6:12
Suuri osa laittomasti maahantuoduista eläimistä on koiria ja kissoja – huomioi nämä asiat, kun teet pentukauppoja
6:00
Kansanedustaja Jenna Simulan yhteistyö martinniemeläisten nimikkoyrittäjien Jutta ja Seppo Pekkalan kanssa nostaa esiin yksityisteiden ongelmat Kaupallinen yhteistyö
6:00
Oulun kaavasuunnittelu näivettää ydinkeskustan – kivijalkamyymälöille parkkipaikat ovat elinehto Lukijalta
6:00
Kommentti: Marinin viisikko on äänestäjien suosiossa Lännen Median kyselyssä – hallituksen työn tuloksia joudutaan vielä odottelemaan Tilaajille
6:00
5G mullistaa tiedonsiirtoa ja tuo monia uusia sovelluksia, mutta kuka saa käyttää tavallisen ihmisen jättämää dataa? "Vastuu on myös yksilöllä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

166 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image