Ulkomaat

Mie­le­no­soi­tuk­set muuttivat hong­kon­gi­lais­ten suhteen poliisiin – ennen vallitsi kunnioitus, nyt poliiseja vihataan syvästi

John Ng on osallistunut lukuisiin mielenosoituksiin Hongkongissa. Hän ei halua näyttää kasvojaan.
Ulkomaat 17.9.2019 19:39
Björn Ådahl

Hongkongissa poliisia syytetään mielenosoittajiin kohdistuneesta väkivallasta ja jopa yhteistyöstä kiinalaisen mafian kanssa.

Opiskelija John Ng on kiinnittämässä julistetta Hongkongin vanhimman yliopiston niin kutsutulle demokratiaseinälle. Julisteen englanninkielinen otsikko julistaa: ”Hongkongin poliisi on Aasian pahin”.

– Poliisi käyttää kohtuuttoman kovia otteita tukahduttaakseen mielenosoitukset. Mielenosoittajien lisäksi useita sairaanhoitajia, toimittajia ja muita ulkopuolisia on joutunut sairaalaan, kun poliisi on pahoinpidellyt heitä, Ng selittää.

Demokratiaseinällä on muitakin poliisin toimia tuomitsevia julisteita. ”Poliisi yrittää murhata hongkongilaisia”, kaikkein rajuimmassa väitetään.

Ainakin 2 000 mielenosoittajaa ja yli 200 poliisia on loukkaantunut jo neljättä kuukautta Hongkongia ravisuttaneissa mielenosoituksissa. Enemmistö hongkongilaisista syyttää nimenomaan poliisia väkivallasta, vaikka mielenosoittajat käyttävät muun muassa palopommeja ja teroitettuja paaluja ottaessaan yhteen mellakkapoliisien kanssa.

Poliisin ja kansalaisten välisiä suhteita kuvaillaankin nyt vaarallisen tulehtuneiksi. Suuri osa nuorisosta pitää poliiseja suoranaisesti vihollisinaan.

Poliiseja uhkaillaan

Poliisit eivät enää partioi Hongkongin kaduilla, koska tulevat heti solvatuiksi. Sosiaalisessa mediassa hongkongilaisia kehotetaan jopa tappamaan poliiseja, ja niissä neuvotaan myös miten murhan voi tehdä jäämättä kiinni.

Yhtä poliisia puukotettiin niin pahasti, että hän oli menettää henkensä. Hän odotti bussia poliisiaseman lähellä, kun kolme miestä kävi hänen kimppuunsa.

Myös poliisien perheitä ahdistellaan. Uhkaavia graffiteja on maalattu poliisien asuntojen ulko-oviin, ja poliisien vaimoja on solvattu kaduilla.

Kouluissa muut oppilaat kiusaavat poliisien lapsia. Poliisit ovat antaneet lapsilleen kovaäänisiä raiskaushälyttimiä, jotta nämä voisivat saada apua, jos heitä ahdistellaan koulumatkoillaan.

Ennen kunnioitettiin

Kehitystä pidetään traagisena. Vain muutamia vuosia sitten Hongkongin poliisilla oli poikkeuksellisen hyvä maine, ja monet nuoret haaveilivat poliisin urasta.

Myös markkinointia opiskeleva John Ng myöntää aiemmin kunnioittaneensa poliisia.

Hänen mielensä muuttui lopullisesti heinäkuussa. Ilmeisesti kiinalaiseen mafiaan, niin kutsuttuihin triadeihin, kuuluneet miehet pahoinpitelivät koteihinsa palaamassa olleita mielenosoittajia ilman, että poliisi puuttui tilanteeseen.

– Muutaman poliisin sanotaan jopa kätelleen gangstereita hyökkäyksen jälkeen. Poliisien ja triadien välinen yhteistyö suututtaa kaikkia nuhteettomia hongkongilaisia, Ng sanoo.

Poliisi kieltää olevansa minkäänlaisessa yhteistyössä mafian kanssa. Poliisin mukaan konstaapelit eivät kerta kaikkiaan ennättäneet paikalle ajoissa.

Poliisi sanoo myös joutuneensa turvautumaan koviin otteisiin voidakseen puolustautua yhä aggressiivisempia nuoria mielenosoittajia vastaan. Kyynelkaasu, kumiluodit, pippurisumute ja viime aikoina myös vesitykit ovat olleet käytössä toistuvasti.

Nuorison ja poliisin välistä luottamusta ei uskota olevan enää mahdollista palauttaa edes pitkän ajan kuluessa.

MAINOS

Kommentoi

Taisin jossain vaiheessa elämääni keskittyä niin paljon lastenhoitoon, työntekoon ja veronmaksuun, etten huomannut missä vaiheessa meillä muuttui hyväksyttäväksi se, että jokin vähemmistö ajaa "väkivallattomasti" asiaansa särkemällä verorahoin tuotettua infraa, paiskomalla polttopulloja ja tiiliskiviä, sokaisemalla virkavaltaa lasereilla, puukottamalla ja vaikkapa pahoinpitelemällä heidän lapsiaan.

Historiastakin muistan sellaisia aatteita, jotka olivat kannattajiensa mielestä niin hyviä, että kaikenlainen väkivalta oli sallittua niiden edistämiseksi. Osa niistä kukistettiin, osan sisään piilotetaan järkyttäviä määriä kaikenlaisia kauheuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se alkoi joulukuussa 2018 Ranskasta keltaliivimellakoina kun kansa riensi kadulle vastustamaan eliitin polttoaineveroja sekä kummia lihaveroja. Tällä viikolla tulee täyteen peräti 44 viikkoa yhteen menoon keltaliivimellakointia Ranskan kaduilla eikä loppua näy.

Me näemme Youtuben 24/7 lähetyksistä kuinka valtavat Hongkongn mielenosoitukset ovat. Ne ovat suurelta osin näitä parikymppisia "millenium-sukupolven" edustajia jotka eivät aio alistua pahaan vasemmistolaiseen kommunismiin, vaan he haluavat vapauden. Vasemmistolaisuus ei tule koskaan onnistumaan Hongkongissa ja mielenosoitukset tulevat lopulta leviämään Pekingiin ja Kiinan kommunistinen tyrannipuolue kaatuu. Siinä vapautuu yli miljardi ihmistä aivan järkyttävästä kuristuksesta. Se on niin paljon ihmisiä, että tuo vaikuttaa koko ihmiskunnan kollektiiviseen energiaan erittäin positiivisesti, kun me lopultakin vapaudumme vasemmistolaisuudesta ja globalismista.

Ennen kuin joululahjoja tänä vuonna auomme, on maailma kuin toinen paikka ja et sitä edes nyt uskoisi, vaikka sanoisin mitä tuleman pitää. Eli istutaan ja katsotaan. Näytös on alkanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan sama tapahtuu pian Suomessa, kun hallitus ei kuuntele kansaa ja sylkee demokratian päälle EUn avustuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:34
AC Oulun kausi päättyi tasapeliin – pettymysten kausi toi seitsemännen sijan
19:00
Mitä ihmettä tekee laitoslaulaja? Oululainen Kaisu Leinonen laulaa heleällä äänellään ja laulattaa vanhuksia laitoksissa sekä palvelukodeissa Tilaajille
19:00
Näin kajahtaa laitoslaulajan laulu Kaakkurin palvelukodissa
18:00
Kuinka Oulun ensimmäisen kuvernöörin kahvipannu päätyi Kiiminkiin: Vasta tarina tekee esineestä erityisen Tilaajille
18:00
Toisen roska on toisen aarre Pohjois-Pohjanmaan museossa
17:39
Poliisi perustelee toimia Turkki-mielenosoituksessa sillä, että aiemmin rikottiin lähetystön ikkunat – Sisäministeri Ohisalo pyytää poliisilta selvitystä
16:52
Rattijuoppo ja useiden autojen sivupeilit hajottanut nuori mies työllistivät poliisia Kajaanissa
188
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
39
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
33
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
31
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Jos haluamme pitää kotimaisen maataloustuotannon omavaraisena, tarvitsevat maanviljelijät maataloustukea. Maanviljelijöi... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image