Ulkomaat

Michael Cohenilla ei ollut esittää raskauttavia todisteita Trumpin rötöksistä – kuuleminen vakuutti ja ei vakuuttanut

Presidentti Donald Trumpin entistä asianajajaa Michael Cohenia sekä hiillostettiin että kannustettiin edustajainhuoneen valvontakomitean kuulemisessa. KUVA: SHAWN THEW
Ulkomaat 28.2.2019 9:02
Ilari Tapio

Edustajainhuoneen valvontakomitea kuuli ex-asianajajaa lähes seitsemän tunnin ajan.

Presidentti Donald Trumpin entinen asianajaja Michael Cohen istui eilen noin seitsemän tuntia edustajainhuoneen valvontakomitean kuultavana. Mitään varsinaisesti uutta kerrottavaa hänellä ei pitkässä istunnossa kuitenkaan ollut.

Puoluekannasta riippuen komitean jäsenet sekä hiillostivat että kannustivat Cohenia kysymyksillään.

Monissa kysymyksissä hänen motiivinsa ja rehellisyytensä kyseenalaistettiin. Myös koko tilaisuutta arvosteltiin: miksi kongressille valehtelemisesta tuomittu asianajaja ylipäätään tuotiin komitean eteen todistelemaan yhtään mitään?

Cohen sai joulukuussa kolmen vuoden vankeustuomion muun muassa kongressille valehtelusta ja veronkierrosta. Ne liittyivät enemmän tai vähemmän hänen toimiinsa Trumpin alaisuudessa.

Helsingin tapaaminen oli käännekohta

Kuulemisessa Michael Cohen totesi Helsingin viimekesäisen huipputapaamisen olleen yksi niistä hetkistä, jotka saivat hänet kääntämään selkänsä entiselle työnantajalleen.

Hän luonnehti Trumpia huijariksi, rasistiksi ja itsekkääksi teeskentelijäksi. Itse hän sanoi menettäneensä sokeassa lojaalisuudessaan kaiken: ystävyyssuhteet, maineen, kunnian ja elannon.

Kuulemisessa ex-asianajaja esitti joitakin todisteita muun muassa kirjeistä, joita hän Trumpin käskystä kirjoitti tämän entisiin opinahjoihin. Kouluja kiellettiin julkistamasta presidentin aikoinaan saamia arvosanoja.

Cohen todisteli pitkään myös rahoista, joita hän totesi maksaneensa pornonäyttelijä Stormy Danielsille vaientaakseen tämän salasuhteesta Trumpin kanssa. Niihin liittyen hän sanoi Trumpin pyytäneen häntä valehtelemaan eri tahoille, muun muassa Melania Trumpille.

Sekaantuiko Venäjä vaaleihin?

Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen vaalikampanjaan Michael Cohenilla ei ollut esittää todisteita.

Hän sanoi kuitenkin uskovansa näin tapahtuneen ja muun muassa kuulleensa asiaan liittyneitä keskusteluja. Sama päti Trumpin ja hänen poikansa Donald Trump Juniorin liiketoimiin Moskovassa.

Osa valvontakomitean jäsenistä piti Cohenin Venäjä-todistelua täyden nollan arvoisena.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Aika vähälle huomiolle jäänyt tuo Don jr:n osuus joka nyt tuli Cohenin lausunnoissa esille. Jo se että ollut järkäämässä tapaamista siellä trump towerissa mutta raskauttavampi taitaa olla se että on allekirjoittanut shekkejä joilla on maksettu Cohenin suorittamia maksuja rikollisista hommista joista Cohen myös tuomion sai. Saattaa olla että itse Don jr on seuraava syytteiden saaja, hankala luikerrellakkaan asiasta kun todistusaineistona on esittää shekkejä joissa on jr:n allekirjoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Cohen on joko poikeuksellisen tyhmä tai lapsellisen naiivi.
Mitään uutta ei kuultu, koko kauden ajan vasemmistosiipi on pitänyt samaa meteliä.
Todisteet pöytään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image