Ulkomaat

Meksikon presidentti myy "liian ylellisen" lentokoneen – Angela Merkel saattaa olla ostaja

Saksan hallituksen käyttöön varustettu Airbus A340 joutui viikko keskeyttämään alkuunsa lennon Buenos Airesiin teknisen vian vuoksi. KUVA: CLEMENS BILAN
Ulkomaat 5.12.2018 11:55
Seppo Ylönen

Meksikossa on myynnissä ylellisesti varusteltu matkustajakone Boeing 787-8 Dreamliner. Kyse on Meksikon presidentin käyttöön maaliskuussa 2016 hankitusta luksuskoneesta.

Se on yksi 60 lentokoneesta ja 70 helikopterista, jotka joulukuun alussa virkaan astunut Meksikon presidentti Andrés Manuel López Obrador aikoo myydä toteuttaakseen vaalilupauksensa.

– Me myymme koneet ja helikopterit, joita korruptoituneet poliitikot käyttivät, sanoi viime viikonvaihteessa López Obrador, jota puhutellaan nimestä johdetuilla alkukirjaimilla Amloksi.

Boeing 787-8 Dreamliner varusteltiin hänen edeltäjälleen, Enrique Peña Nietolle. Sen arvoksi on määritelty noin 200 miljoonaa euroa.

López Obradorin mielestä kone on "liian ylellinen". Siinä on muun muassa marmoriamme. Kansanomaisuuttaan korostava presidentti matkustaa reittikoneilla tavallisten matkustajien joukossa.

Merkel joutui reittilennolle

Reittilennolle pakotettiin viime viikolla myös Saksan liittokansleri Angela Merkel, kun hallituksen käyttöön hankittu Airbus 340 "Kondrad Adenauer" joutui laskeutumaan pian Berliinistä lähdön jälkeen Kölniin.

Koneen määränpää oli ollut Buenos Aires, missä G20-maiden johtajat pitivät kokousta viikonvaihteessa. Merkel myöhästyi kokouksen alusta.

Merkelin koneen viestintäjärjestelmä meni täydellisesti epäkuntoon. Kommunikointi maa-asemien kanssa oli tämän jälkeen mahdollista vain satelliittipuhelimilla.

Useita konerikkoja

Kerta ei ollut ensimmäinen Saksan hallituksen lentokonelaivuetta kohdannut vika.

Aivan viime aikoina sekä liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier että valtiovarainministeri Olaf Schlolz ovat joutuneet muuttamaan lentosuunnitelmiaan konevikojen vuoksi.

Liittokansleri Angela Merkel ei ole tyytyväinen uusimpaan Airbus 340-koneeseensa. Siinä on tosin VIP-luokan varustelu, paikat 143 matkustajalle ja se voi lentää ilman välilaskua 13 500 kilometsin matkan, mutta se ei voi laskeutua kaikille kentille.

Spiegel-lehti aprikoi, olisiko Meksikossa myynnissä oleva Boeing 787 Dreamliner passeli kulkuväline liittokanslerille.

MAINOS

Kommentoi

Hyvā meksikon presidentti ettā lentää tavisten kanssa reitti lennollla upeaa vaikka tosin historia on opettanut että rehelliset poliitikot ja presidentit tapettaan rehellisyydestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

" Toinen on ”yhden ajatuksen -syndrooma”: siinä ihminen on niin tarrautunut johonkin kantaan (usein ajasta jäljessä olev... Lue lisää...
Hihiii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image