Ulkomaat

Mediat: Salisburyssa tutkitaan uutta myr­ky­ty­se­päi­lyä

Poliisi ja ambulanssi hälytettiin keskiviikkona toimistorakennukseen, joka näkyy kuvassa ravintola Zizzin ja Tescon myymälän välissä.
Ulkomaat 7.3.2018 16:57
Rami Nieminen

Poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköt ovat tutkineet keskiviikkona toimistorakennusta Salisburyn keskustassa Luoteis-Englannissa, kertovat englantilaiset tiedotusvälineet The Telegraph ja Daily Mail. The Telegraphin mukaan rakennuksessa työskentelevällä naisella on havaittu myrkytykseen viittaavia oireita. Paikallisen valokuvaajan mukaan rakennuksesta vietiin päivällä kaksi naista ambulanssiin.

Kyseinen rakennus sijaitsee ravintola Zizzin vieressä. Zizzin epäillään liittyvän ex-vakooja Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkytykseen sunnuntaina. Ravintola on ollut suljettuna ja poliisivartiossa tutkinnan ajan.

Brittimedian mukaan poliisi on myös eristänyt uusia alueita Salisburyssa keskiviikkona. Yksi keskustan silloista ja paikallinen paloasema on suljettu tutkimuksia varten. Aiemmin poliisi on eristänyt Zizzin lisäksi paikallisen pubin sekä puiston, josta Skripal tyttärineen löydettiin sunnuntai-iltapäivällä.

Poliisi tutkii edelleen mille aineelle uhrit altistuivat. BBC:n mukaan poliisi on päässyt tutkimuksessa eteenpäin, mutta toistaiseksi uutta tietoa myrkyn koostumuksesta ei ole annettu. Aiemmin on kerrottu, että kaksi sunnuntaina ensimmäisenä paikalla ollutta poliisia sai lieviä myrkytysoireita. Myös useita hoitohenkilökunnan jäseniä on hoidettu sairaalassa myrkytysoireiden vuoksi. Yksi potilas on edelleen sairaalahoidossa.

Skripal ja hänen tyttärensä Julia ovat tehohoidossa. Heidän tilastaan ei ole annettu uutta tietoa keskiviikkona.

Tapauksen tutkinta on siirretty paikallispoliisilta Scotland Yardille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Myrkytystapahtumien jälkeen 'ensimmäisinä' paikallaolleet ovat saaneet myrkytysoireita, joten lienee kyse kaasumuodossa tai ilmateitse leviävästä muussa olomuodossa (pisara, leijupartikkeli, tms.) olevasta myrkystä. Tuskin ainakaan mistään syötävästä ja/tai juotavasta.
Olisi todella kiinnostavaa tietää onko kyse kemiallisesta tai/vai bioligisesta myrkystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Oletko käynyt missään Afrikan maassa? Minä olen 26:ssa. Afrikassa taitaa olla nykyään 55? valtiota niin suosittelen ystä... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image