Ulkomaat

Mediat: Neljä Berliinin iskusta epäiltyyn liittyvää otettu kiinni, rekasta löytyi epäillyn sormenjälkiä

Saksassa on otettu kiinni neljä rekkaiskusta epäillyn kanssa tekemisissä ollutta ihmistä. KUVA: STEPHAN SCHUETZE / EPA
Ulkomaat 22.12.2016 5:10 | Päivitetty 22.12.2016 14:52
STT, Kaleva

Saksalaismedian mukaan tutkijat ovat löytäneet maanantaisessa iskussa käytetyn rekan ovesta sormenjälkiä, jotka kuuluvat etsitylle tunisialaismiehelle. Asiasta kertoo muun muassa saksalaislehti Süddeutsche Zeitung. Lehdet eivät ole kertoneet, mihin tieto sormenjäljistä perustuu.

Iskusta epäillään 24-vuotiasta Anis Amria. Viranomaiset ovat luvanneet sadantuhannen euron palkkion Amrin pidättämiseen johtavista tiedoista. Miehen on varoitettu voivan olla väkivaltainen ja aseistettu. 24-vuotiaasta miehestä on annettu pidätysmääräys, sillä häntä epäillään osallisuudesta maanantain iskuun. Hänen jäljilleen päästiin, kun tämän turvapaikkahakemusta koskevia papereita löytyi rekasta.

Saksassa on otettu kiinni neljä rekkaiskusta epäillyn kanssa tekemisissä ollutta ihmistä, kertoo Saksan syyttäjäviranomainen saksalaislehti Bildin mukaan. Iskussa Berliinin joulumarkkinoille kuoli 12 ja loukkaantui 48 ihmistä.

Saksalaiset viranomaiset kertoivat eilen, että Amri oli ollut viranomaisten tutkinnan kohteena jo aiemmin. Nordrhein-Westfalenin sisäministeri Ralf Jäger sanoi, että hänen epäiltiin valmistelevan vakavaa väkivallantekoa valtiota vastaan. Jäger sanoi myös, että miehellä tiedetään olevan yhteyksiä radikaaleihin islamisteihin.

Sanomalehti New York Times uutisoi, että amerikkalaisviranomaisten mukaan Amri oli etsinyt internetissä tietoa räjähteiden valmistamisesta. Anonyymisti puhuneiden viranomaisten mukaan hän oli myös ollut ainakin kerran yhteydessä äärijärjestö Isisiin.

Isku tapahtui Berliinin Breitscheidplatzin aukiolla. Berliinin poliisi kertoi torstain vastaisena yönä Twitterissä, että rikospaikkatutkinta aukiolla on saatu valmiiksi ja aukio on jälleen avoinna yleisölle.

Berliinin maanantaisessa rekkaiskussa on loukkaantunut Suomen kansalainen, kerrotaan Suomen Berliinin-suurlähetystöstä. Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Niin ja pitää ottaa huomioon, että suomalaisten metsästäjien aseet ovat eu:uun syynäyksen alla tällä hetkellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisaaltaan todella ihmeellinen juttu- tai tarina, kun näillä henkilöillä jää joka kerta jokin henkilöllisyyteen viittaava dokumentti viranomaisten tutkittavaksi. Näissä tarinoissa haisee se itse....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuin elokuvista! Tai tosi-tv:stä. Euroopan tyhmin rikollinen jättää rikospaikalle turvapaikkahakemuspaperinsa, jotka rikostutkijat löytävät vasta vuorokauden penkomisen jälkeen. Kenellekähän tässä sitä tyhmän roolia sovitellaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

touhua kaikki tyynni matkalla kohti uutta maailmanjärjestystä, jossa kaikkialla velloo isänmaatonta sekakansaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tokihan meillä SPR tai kirkko piilottelisi käännytyspäätöksen saanutta pakolaisparkaa, joka saattaisi joutua ulkomailla kohtaamaan väkivaltaa tai epäinhimillisen oikeuslaitoksen tuomitsemaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä hänen kannattaisikin olla, koska meillä oikeus voisi ymmärtää onnettoman sattumuksen samankaltaiseksi vahingoksi, joksi poliisin kaiteeseen kiilanneen asianajaja heidän näkemyksensä tapahtumasta selittää, eivätkä yleisen oikeustajun mukaan absurdit tuomiot ole enää mikää mikään poikkeus, vaan muuttuneet vallitsevaksi käytännöksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image