Ulkomaat

Media: Brysselin iskujen takana kaksi veljestä

Ulkomaat 23.3.2016 9:30 | Päivitetty 23.3.2016 9:41
STT-AFP

Brysselin lentokentällä eilen itsemurhaiskun tekivät veljekset Ibrahim ja Khalid el-Bakraoui, belgialainen yleisradioyhtiö RTBF kertoo. Poliisilähteiden mukaan heitä oli etsitty Pariisin marraskuun terrori-iskun tekijöiden piilottelusta.

He olivat vuokranneet väärällä nimellä asunnon Brysselistä.

RTBF:n mukaan veljekset olivat poliisin tuttuja ja heillä oli rikosrekisteri.

Belgiassa viranomaiset ovat jatkaneet Brysselin terrori-iskuihin liitetyn kolmannen miehen etsintää. Helikopterit lensivät yöllä Brysselin taivaalla ja useilla teillä tehtiin ratsioita.

Brysselin iskuissa kuoli ainakin 35 ihmistä, kun kaupungissa iskettiin lentokentälle ja metroasemalle. Kaksi pommia räjähti lentokentällä ja yksi metroasemalla. Äärijärjestö Isis on sanonut tehneensä iskun.

Viranomaiset julkaisivat valvontakamerakuvan yhteensä kolmesta epäillystä, jotka työnsivät matkalaukkukärryjä lentokentän lähtöselvitysaulassa. Kahden heistä epäillään räjäyttäneen itsensä.

Poliisi uskoo, että karkuteillä olevan epäillyn pommi jäi räjähtämättä. Miehen nähtiin pakenevan kentältä iskun jälkeen.

Brysselin lentokentän pommi-iskuista epäiltyjä kuljettanut taksinkuljettaja on auttanut poliisia tutkimuksissa, kertoo CNN. Kuljettaja on kertonut iskuja tutkiville poliiseille muun muassa, mistä haki kolme epäiltyä kyytiinsä.

Kynttilät paloivat Brysselin keskustassa läpi yön

Syvästi järkyttyneeseen Brysseliin on julistettu kolmen päivän suruaika. Uhrien muistoksi on sytytetty kynttilöitä, jotka ovat palaneet koko yön läpi, kertoo uutiskanava BBC.

Myös ensimmäisiä uhreja on alettu tunnistaa. Ensimmäinen tunnistettu uhri on 37-vuotias perulaisnainen, joka oli menossa lennolle aviomiehensä ja kahden tyttärensä kanssa. Muu perhe selvisi hengissä iskusta.

Iskussa haavoittui lievästi kolme suomalaista, kertoo ulkoministeriö.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
45
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

289 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image