Ulkomaat

Lufthansaa voi odottaa suuret kor­vaus­vaa­ti­muk­set

Lufthansalle saattaa joutua pulittamaan pitkän pennin Germanwings-turman omaisille. KUVA: FEDERICO GAMBARINI / EPA
Ulkomaat 27.3.2015 15:24 | Päivitetty 27.3.2015 16:36
STT-Reuters,

Germanwingsin turma voi aiheuttaa Lufthansalle suuret korvausvaatimukset kuolleiden omaisilta. Kansainvälisten sopimusten perusteella lentoyhtiöt ovat velvollisia korvaamaan jokaisesta turmassa kuolleesta matkustajasta 157 400 dollaria (noin 146 000 euroa).

Omaiset voivat kuitenkin haastaa lentoyhtiön oikeuteen vaatiakseen suurempia korvauksia. Oikeusjutuissa saatetaan Reutersin haastattelemien asianajajien mukaan asettaa kyseenalaiseksi, olisiko Lufthansan pitänyt valvoa lentäjänsä mielenterveyttä paremmin.

Lisäksi vahingonkorvauskanteissa saatetaan väittää, että Lufthansan olisi pitänyt edellyttää, että ohjaamossa on aina vähintään kaksi miehistön jäsentä. Useat muut lentoyhtiöt ovat Germanwingsin turman jälkeen ilmoittaneet muuttavansa käytäntöjään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä se on nyt jälkikäteen vaatia se kaksi henkilöä ohjaamoon, jos turmaa ennen on toinen saanut poistua väliaikaisesti. Muutkin muuttavat nyt käytäntöjään asian suhteen, joten miten ihmeessä yhden firman olisi oletettu tarvivan ne kaksi jo ennen onnettomuutta. Perämies salasi itse sen hetkiset ongelmansa, tätä ei kai lentoyhtiön vahingoksi voi laskea. Eikä raha tuo takaisin kuolleita. Erinäisten kulujen kattamiseen korvaukset ovat kyllä tarpeen, mutta ei kuolleiden "kustannuksella" pitäisi herroiksi elellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräissä yhtiöissä vastaavaa on edellytetty jo aiemmin. Voisi tapahtua esimerkiksi yllättävä tekninen vika tai sairaskohtaus, jolloin tarvitaan äkkiä käsiä avuksi. Kyse on varautumisesta odottamattomaan, ja oikeusasteet arvioivat sitten oliko tuota ylivoimasta järjestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi että työnantajaa suojelee tässä myös fakta, että turman aiheuttanut työntekijä valehteli työnantajallekin ja meni töihin vaikkei olisi pitänyt. Varmaan löytyy joku ennakkotapaus, jonka ansiosta Lufthansan ei nyt mahdottomia tarvitse omaisille maksaa, onhan se tavallaan itse hyväksikäytön uhri nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika selvä juttu. Yhdysvalloissa tämäkin hoidetaan paremmin niin että yritykset todella saadaan toimimaan vastuullisesti ( korvaukset suhteutetaan huolimattomuudella - tai jopa tietoisella riskinotolla tienattuun voittoon).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image