Ulkomaat

Lentoliikenne Ka­na­rian­saa­ril­le on taas keskeytetty, hiekkamyrsky myös hidastaa satojen suomalaisten lomamatkaa

Gran Canarialla lentoliikenne jälleen keskeytetty. KUVA: ANGEL MEDINA G. / EPA
Ulkomaat 23.2.2020 18:57 | Päivitetty 23.2.2020 20:33
STT, Kaleva

Hiekkamyrsky vaikutti sunnuntaina useiden TUIn suomalaisasiakkaiden matkasuunnitelmiin.

Lentoliikenne Espanjan Kanariansaarille keskeytettiin jälleen sunnuntaina, kertoi Espanjan lentokenttiä operoiva Aena verkkosivuillaan sunnuntai-iltana. Syynä oli hiekkamyrsky, joka haittasi näkyvyyttä.

Aenan mukaan matkalla olevat koneet ohjattiin muille kentille. Espanjan lentoliikennettä ylläpitävä Enaire kertoi tekevänsä yhteistyötä Eurocontrolin, Portugalin, Marokon, Mauritanian ja Kap Verden kanssa.

Aenan Twitter-päivitysten mukaan hiekka ja tuuli vaikuttivat myös lähteviin lentoihin.

Myös lauantaina Aena peruutti kaiken Gran Canarialle tulevan ja sieltä lähtevän lentoliikenteen sekä Teneriffalta lähtevät lennot. Sunnuntaina lentoliikenne oli jo palautumassa ennalleen, kunnes viranomaiset jälleen ilmoittivat lentokenttien sulkemisesta. Sunnuntaina lennot keskeytettiin kaikille Kanarian kentille.

El Pais -lehden mukaan myös meriliikenne keskeytettiin ja koulutusviranomaiset peruivat oppitunnit maanantailta niistä kouluista, joissa päivä ei ole joka tapauksessa vapaa karnevaalien vuoksi.

Yksi TUIn koneellinen matkustajia joutui yöpymään Lissabonissa

Kanariansaarten hiekkamyrsky sotki sunnuntaina satojen matkatoimisto TUIn suomalaisten asiakkaiden matkasuunnitelmia. Gran Canarialta piti saapua kotimaahan noin 190 suomalaista, jotka joutuvat kuitenkin odottamaan paluulentoa näillä näkymin maanantaiaamuun, kertoi TUIn lehdistöpäivystäjä Joni Launiala.

Lisäksi Helsinki-Vantaalta Gran Canariaa kohti suunnannut kone joutui laskeutumaan Lissaboniin. Sieltä matka jatkunee Grand Canarialle maanantaiaamuna. Myös tällä lennolla on noin 190 suomalaista.

Tuuli haittaa maastopalon sammutustöitä

Espanjan ilmatieteen laitos varoitti uutistoimisto AFP:n mukaan, että kovat tuulet riepottelevat Kanariansaaria maanantaihin asti. Paikallishallinto neuvoi ihmisiä pitämään ovet ja ikkunat kiinni, välttämään autoilua ja pysymään poissa rannikkoalueilta.

Kovat tuulet haittasivat myös maastopalon sammutustöitä Gran Canarialla, sillä sammutushelikoptereita ei ole voitu käyttää. Lehti kertoo liekkien tuhonneen useita koteja, ja ihmisiä on myös evakuoitu.

Espanjan yleisradion RTVE:n mukaan myös Teneriffalla evakuoitiin viikonloppuna ihmisiä ja muun muassa kokonainen hotelli palojen tieltä.

El Pais huomauttaa, että hiekkamyrsky huononsi huomattavasti Kanariansaarten ilmanlaatua. Myös AirVisual-verkkosivuston kartta näyttää Kanariansaarten ilmanlaadun olevan huono.

Lentoyhtiö Norwegian perui lentoja sään vuoksi. Norwegianin lehdistövastaava Andreas Hjornholm kertoi STT:lle sunnuntaina, että hiekkamyrskyssä seisseille koneille tehtiin tekninen tarkastus, joilla haluttiin varmistaa, ettei hiekka ole vahingoittanut koneita.

Myrsky on vaikuttanut myös Finnairin paluulentoihin.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Voiko joku informoida missä esim. Finnairin koneet olivat piilossa Kanarialla,
kun näyttävästi vain tiedotettiin Norwegianin päätöksestä perua lentoja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finnair ei seisota koneta kanarialla vaan ne käännetään 2h kuluessa takaisin Helssinkiä kohti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image