Ulkomaat

Lehti: Ruotsin edustalla vaurioitunut venäläinen sukellusvene - Venäjä kiistää tiedon

Ulkomaat 19.10.2014 10:57 | Päivitetty 19.10.2014 12:40
STT,

Venäjän laivaston sukellusveneillä tai muilla aluksilla ei ole ollut hätätilanteita, kertoo uutistoimisto Interfax viitaten Venäjän puolustusministeriön lähteisiin.

Ruotsalaislehti Svenska Dagbladetin mukaan Tukholman saaristossa etsitään parhaillaan vaurioitunutta venäläistä minisukellusvenettä, joka on lähettänyt hätäviestin.

Aiemmin tänään Gotska Sandön suuntaan matkalla ollut venäläinen öljytankkeri on muuttanut kurssiaan, kertoo Svenska Dagbladet. Sen mukaan alus on suunnannut kohti koillista. Ruotsalaisviranomaisen mukaan aluksen vauhti on 12 solmua. Öljytankkerin on epäilty toimineen venäläisen minisukellusveneen saattoaluksena.

Ruotsalaistutkija: Minisukellusvene
saattoi laskea miinoja

Ruotsalaistutkija pitää tietoja mahdollisesta venäläisestä minisukellusveneestä erittäin hälyttävinä. Ruotsin Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijan Thomas Riesin mukaan sukellusveneen tunkeutuminen syvälle Ruotsin aluevesille ei enää selity sillä, että suurvalta haluaisi lähettää poliittisen viestin.

- Kun venäläiset loukkaavat ilmatilaa, kyseessä on poliittinen viesti. Mutta kun tällaista tapahtuu Ruotsin aluevesillä, merkitsee se sitä, että he valmistelevat jotain, Ries sanoo Svenska Dagbladetin haastattelussa.

Tutkijan mukaan on mahdollista, että minisukellusvene olisi esimerkiksi levittänyt saaristoon miinoja tai signaalitiedustelulaitteita.

- Tai sitten saaristossa on jäljellä jotain, joka on pantu sinne jo kylmän sodan aikana, ja se kaipaa päivitystä. Vakavista asioista on joka tapauksessa kyse, Ries jatkaa.

Ries uskoo, että venäläinen sukellusvene pyrkii kaikin keinoin välttämään paljastumisen.

- Alukselle on varmasti annettu käsky, ettei se saa mistään hinnasta paljastaa identiteettiään tai jäädä vangiksi. Joko se piilottelee ja pakenee, tai sitten se saa jäädä kuolemaan, tutkija sivaltaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikös meillä ole myös samalla sukunimellä varustettu virallinen "totuudenkertoja"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin epäuskoisena oletan ettei mitään löydy merestä , nämä pikku mausteet rikkoutuneesta laitteesta vain antavat oikeutuksen jatkaa puuhastelua . Ruotsissa ei oikein selviä mantereellakaan / kadulla tapahtuneet rikkeet niin veden peittäessä kohteet toivotonta on .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliskohan nyt aika lähteä hakemaan Karjala takaisin? Saataiskohan Ruotsi kaveriksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsi itse luonut uhkakuvan vieraan vallan sukellusveneen olevan heidän aluevesillä. Jotkut tahot kiirehtivät Ruotsin hallitusta liittymään puolustusliitto NATOon. Nykyaikaisilla tutka-luotainkalustolla saadaan akisti peilattua näin pienialue joka on Tukholman saaristo-alueineen. Malesialaiskoneen etsintö on jo toinen asia, yksistään meren syvyyden vuoksi, ja vielä laajuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanokaa minun sanoneen . Mitään sukellusveneitä tai muitakaan laitteita ei Tukholman vesiltä löydy . Aivan turhaa hysteriaa ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis jos Venäjä on laskenut miinoja Ruotsin aluevesille silloinhan Venäjä ja Ruotsi on sodassa. Kyllä nämä viranomaisten lausunnot on järkyttäviä. Suomi se vaan nukkuu niin hallitus kuin koko kansa ruususenunta. Ne jotka on asiasta huolissaan leimataan hysteerikoiksi yms. Tyypillistä Suomalaista suomettumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joopa joo! Tämähän on nyt niitä ruotsalaisten "sukellusvene-etsintöjä", joita ne tekevät aina silloin tällöin ja koskaan ei ole mitään saatu selville!!!??? Tarttis varmaan tehdä jotain!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeisimpien Ukrainan sodan kokemusten perusteella voimme todeta, että venäläinen sukellusvene on hädässä Ruotsin aluevesillä, koska venäläiset kieltävät asian.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Uutisvirta

16:54
Haukiputaalaislähtöinen "Topson" Taavitsainen ja "JerAx" Vainikka voittivat toistamiseen Dota 2 -tietokonepelin maailmanmestaruuden
16:46
Kristilliset huolissaan sananvapauden tilasta Suomessa – "Keskusteluympäristö tuntuu sietävän huonosti massasta poikkeavia näkökulmia"
16:46
"Taidan ottaa nyt konjakin", eläkkeellä oleva Ebla Katainen tuumasi miehelleen perjantai-iltana Siilinjärvellä, kun hänestä tuli miljonääri
16:07
Poliiseihin kohdistuvaa väkivaltaa tutkinut Henri Rikander viikonlopun ampumisista: "Oli tilastollisesti todennäköistä, että näin tapahtui"
15:17
Henkilöauto syttyi tuleen kesken ajon Tupoksella
14:53
Uintiretki Biarritzissa synnytti Brexit-metaforan – Britannian pääministeri vertaa eroneuvotteluja kallioksi Atlantissa
14:22
Paavi vetoaa Amazonin puolesta: Metsäkeuhkot ovat elintärkeät planeetallemme
90
Puheenaihe: Pitäisikö rahapeliautomaatit poistaa kauppojen yleisistä tiloista ja siirtää esimerkiksi pelisaleihin?
56
Sisäministeri Ohisalo: ”Väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan” – Viikonlopun aikana jo kolmea poliisia ammuttu
46
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
39
Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärät nousevat yhä, oululaiset tekivät alkuvuonna yli 5 miljoonaa bussimatkaa – syksyllä joukkoliikenteelle tulossa oma sovellus
22
Kuuska soi -festivaaleilla juhlittiin seurassa ja iloiten – "Jatkamme tästä Oulun yöhön"
19
Porvoon ampujat ovat vaarallisia, mutta poliisin mukaan konkreettista uhkaa sivullisille ei ole – Tekijät ovat yhä karkuteillä, Keskusrikospoliisi tutkii asiaa murhan yrityksinä
16
Oulussa työllistetään EU:n rahoilla – leijonaosan EU:n rakennerahastomiljoonista saa Pohjois-Pohjanmaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

201 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image