Ulkomaat

Lehti: Ruotsilla varmaa tietoa ve­de­na­lai­ses­ta alue­louk­kauk­ses­ta

Ulkomaat 14.11.2014 11:05 | Päivitetty 14.11.2014 11:44
STT,

Ruotsilla on varmoja todisteita vedenalaisesta alueloukkauksesta Tukholman saaristossa viime kuussa, kirjoittaa Svenska Dagbladet.

Lehden lähteiden mukaan tiedustelutiedot ovat paljastaneet, että ainakin yksi pieni ulkomainen sukellusvene on liikkunut saaristossa Tukholman itäpuolella.

Sadat sotilaat, sota-alukset ja helikopterit etsivät mahdollista tunkeutujaa saaristosta, mutta konkreettisia todisteita ei tuolloin esitetty. Ruotsin puolustusvoimien väitettiin myös siepanneen mahdollisen venäläisen sukellusveneen hätäviestin, mutta tietoa ei koskaan vahvistettu. Puolustusvoimat julkisti myös yksityishenkilön ottaman valokuvan, joka saattoi esittää sukellusvenettä

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven, puolustusministeri Peter Hultqvist ja puolustusvoimien komentaja Sverker Göransson pitävät asiasta tiedotustilaisuuden myöhemmin päivällä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mielestäni missään vaiheessa ei ollut mitään epäselvyyttä siitä, että kyseisillä Ruotsin aluevesiin kuuluvilla merialueilla oli jonkun vieraalle valtiolle kuuluva alus. Tässä tapauksessa jokin pienoissukellusvene. Sen verran kyseisestä aluksesta tuli sekä näköhavaintoja, että siitä oli myös saatu otettua valokuva. Arvoitukseksi jäänee, mitä se siellä teki ja toimitti. Todennäköisesti on ollut tiedustelu ja vakoilemistarkoituksessa. Tai vaihtoi vakoilemiseen käytettäviin laitteisiin uusia akkuja. Toinen se huonompi vaihtoehto on se, että alus upotti Ruotsin aluevesiin tukikohtien lähettyville uusia tiedusteluun ja vakoilemiseen käytettäviä laitteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos, vähääkään olisivat ruotsalaiset miehiä, niin antaisivat aseiden puhua! Ei sinne Tukholman karikkoiseen, matalaan ja kivikkoiseen saaristoon voi piiloutua edes pieni sukellusvene. Kyseinen sukellusvene ainakin lopettaisi kiusaamasta, kun syvyyspommit sille puhuisivat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsin puolustusvoimilla on jo vuoskymmenten takaa kokemusta sulkellusveneen jahtaamisesta, joka sitten myöhemmin osoittautui meressä kelluvaksi viemäriputkeksi, jonka toisessa päässä oli mutka. Uskottavuuden saamiseksi ruotsalaisten pitäisi kyllä raottaa enemmän salaisuuden verhoa, jos siellä nyt tosissaan jotakin paljastamista on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Ruotsi ei lyö pöytään todisteitaan vaan huudattaa niitä epämääräisesti medioittensa kautta? Hommhan tulisi kerralla selväksi kun todisteen näytettäisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Vai halventava kirjoitus? Suorastaan rikastuttava kirjoitus tuo oli. 17E/h. Se on nuorelle hyvä palkka. Ota laiska neuvo... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image